Можем да си спестим доста нерви и време, споделяйки тук горчивия си опит от съприкосновението със стоки от знайни и незнайни производители.
И така.....
Преди около месец си купих тези маратонки:
произведени от този производител.
Редно е да уточня, че освен добрия (според мен) дизайн, намирам маратонките за много удобни.
Много приятни и удобни за носене, естествени материали, приемлива за изделие от такъв клас цена (около 100 лв.).
Дотук добре.......
След 4 - 5 обувания и общо изминато разстояние от около 10 км. по градски тротоари и в сухо време се появи 2 - сантиметров скъсан участък в материала непосрeдствено над ходилото.
Занесох ги в магазина, където продавачите изразиха мнение, че се касае за дефект в материала и ми предложиха да ми върнат парите или да ми ги подменят с друг чифт.
Маратонките наистина много ми харесват и поради това избрах второто.....
За съжаление след горе долу същия "пробег" при същите условия се случи същото, но в по-големи размери:

След тази случка си направих следните вероятни изводи:
1 - Имам унищожителен за масовите обувки начин на ходене.
2 - Голям карък съм.
3 - Маратонките притежават фабрично-заложен конструктивен дефект.
Оставям на вас да прецените, кое.
И така.....
Преди около месец си купих тези маратонки:

произведени от този производител.
Редно е да уточня, че освен добрия (според мен) дизайн, намирам маратонките за много удобни.
Много приятни и удобни за носене, естествени материали, приемлива за изделие от такъв клас цена (около 100 лв.).
Дотук добре.......
След 4 - 5 обувания и общо изминато разстояние от около 10 км. по градски тротоари и в сухо време се появи 2 - сантиметров скъсан участък в материала непосрeдствено над ходилото.
Занесох ги в магазина, където продавачите изразиха мнение, че се касае за дефект в материала и ми предложиха да ми върнат парите или да ми ги подменят с друг чифт.
Маратонките наистина много ми харесват и поради това избрах второто.....
За съжаление след горе долу същия "пробег" при същите условия се случи същото, но в по-големи размери:

След тази случка си направих следните вероятни изводи:
1 - Имам унищожителен за масовите обувки начин на ходене.
2 - Голям карък съм.
3 - Маратонките притежават фабрично-заложен конструктивен дефект.
Оставям на вас да прецените, кое.
Comment