Известие

Collapse
No announcement yet.

Некачествени стоки!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Некачествени стоки!

Можем да си спестим доста нерви и време, споделяйки тук горчивия си опит от съприкосновението със стоки от знайни и незнайни производители.

И така.....

Преди около месец си купих тези маратонки:

произведени от този производител.

Редно е да уточня, че освен добрия (според мен) дизайн, намирам маратонките за много удобни.
    Много приятни и удобни за носене, естествени материали, приемлива за изделие от такъв клас цена (около 100 лв.).

Дотук добре.......

След 4 - 5 обувания и общо изминато разстояние от около 10 км. по градски тротоари и в сухо време се появи 2 - сантиметров скъсан участък в материала непосрeдствено над ходилото.
    Занесох ги в магазина, където продавачите изразиха мнение, че се касае за дефект в материала и ми предложиха да ми върнат парите или да ми ги подменят с друг чифт.
    Маратонките наистина много ми харесват и поради това избрах второто.....

За съжаление след горе долу същия "пробег" при същите условия се случи същото, но в по-големи размери:

След тази случка си направих следните вероятни изводи:

1 - Имам унищожителен за масовите обувки начин на ходене.

2 - Голям карък съм.

3 - Маратонките притежават фабрично-заложен конструктивен дефект.

Оставям на вас да прецените, кое.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Е, и аз имах подобен проблем ма нямам снимки.Обувки за 75 пари от естествена кожа/кожичка/след около месец ми се сцепи напречно лявата подметка.Обаче попаднах на продавач - разбирач.Пита ме шофьор ли съм и след утвърдителен отговор ми бе обяснено че това става от натискане на педалите и не подлежи на рекламация.Да бе викам как не сетих да се ева у тъпата глава, ми разбира се - с левия крак натискам педалите а с десния въртя волана.Възмути се и взе да обяснява колко чифта обувки е продал и т.н.Казах му - заеби и излязох.Едно магазинче по Баба Тонка, в ляво като слизаш към пазара.Варненци знаят уличката.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

В случая спрямо търговеца нямам никакви забележки. Човекът сам каза, че моделът му е нов и няма впечатления относно качеството, както и веднага сам предложи връщане на пари или подмяна.
      Накратко - рядко се среща такъв коректен търговец.

Мислех да пиша на производителя, но той едва ли вече не знае за проблема с този модел. А пък ако се окаже, че сред нам си колко произведени чифта, двата скъсани са попаднали при мен, трябва да се гръмна

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Tц мне...голям ти е кракът..виждал съм те.
        Аз си купих маратонки от гръцки мол..за 40 евро,не са някакви супер маркови.
        Вчера реших че не си режа достатъчно нокъта на палеца,беше се показал отгоре.
        Еххх едно време ромиката си беше качествена,скоро даже видях един дядо в метрото с ромика,захабени но здрави.
        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Ми аз вчера купих един накрайник за чешма.Трябваше да свети синьо кат пуснеш студена вода и червено за топла.Помежду им други цветове.Е да ама не, свети както си иска.Днес отидох и купих друг - еми един дефектен имало на стелажа и естествено че аз ще го взема.Ся тоя свети както трябва, другия ще го счупя дя видя как свети без батерийка.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
            Еххх едно време ромиката си беше качествена,скоро даже видях един дядо в метрото с ромика,захабени но здрави.
            Не са ми били тесни или малки. Бяха си точно моя номер - 45. Като ги обух за пръв път, имах усещането, че са правени за мен. Толкова удобна обувка рядко се среща.
            А и съм носил и доста по-тесни обувки пък не са се късали за 4 дена.

Просто в основата на границата между ходилото и саята имат един слой от много тънка кожа, който придава много добра динамика на обувката, но е много крехък и слаб за там и точно той се скъса и двата пъти.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Бах мамка му,моите обувки всички са над две години,за четири дена обувка не съм кинал......

Порових за въпросната фирма,не са безизвестни на европейският и американският пазар.
              Фирмата е от 1988 г. ценово са от 60 до 100 евро,тоест трябва да са читави,среден клас обуща.

Залагам на ''фабрично-заложен конструктивен дефект''.
              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Аз залагам на гнил стар матерял

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis
                  Те все още се проивеждат....
                  За съвременното качество не мога нищо да кажа!

А тази обувка за да се сцепи така, явно има някакъв дефект.

Аз мога да изкажа безкрайното си разочарование от обувките на 'Дайхман' (или както там се нарича) - направих грешката да си купя на промоция обувки от изкуствена кожа. Освен това, под предлог точно заради изкуствената кожа, продавача ми набута и платнени стелки, УЖ да не ми запарват.
                  Резултата - след второто излизане от нас кучетата пред блока се разбягваха, като ме видят - тия обувки миришат от километри!!! Без да ги нося пак си миришат!!!
                  Повече обувки от тоя пробит магазин - НИКОГА!!!
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение

Аз мога да изкажа безкрайното си разочарование от обувките на 'Дайхман' (или както там се нарича) - направих грешката да си купя на промоция обувки от изкуствена кожа. Освен това, под предлог точно заради изкуствената кожа, продавача ми набута и платнени стелки, УЖ да не ми запарват.
                    Резултата - след второто излизане от нас кучетата пред блока се разбягваха, като ме видят - тия обувки миришат от километри!!! Без да ги нося пак си миришат!!!

Аз от Дайхман си взех едни маратонки Найк. Бяха преоценени от 180 на 70 или 80 лв., не помня вече, защото бяха последната бройка 45-ти №. Това беше преди 3 години. Нося ги редовно, нямат никакви грижи.
                    А иначе имат и страшни боклуци, най-вероятно китайски. А по принцип в последно време си пазарувам от от Sports Direct и съм много доволен, дори от неизвестни за мен марки съм доволен, евтини са и изкарват достатъчно. Страшни боклуци зимни имах, вече не помня от къде съм ги взимал - Mat Star или нищо подобно. Сцепи им се подметката може би на 2-рата или 3-тата седмица. После разбрах, че били китайски и не повторих.
                    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                      И така.....

Преди около месец си купих тези маратонки:....

произведени от този производител.
                      Имам 2 чифта обувки (боти) от този производител. Аз също мисля, че са страшно удобни. Нямам никакви оплаквания, а ги нося 2 години (зими) ежедневно - не са мръднали
                      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Подобен случай имах преди няколко години с маратонки булдозер . Изкара си гаранцията от 2 месеца и се разпаднаха .
                        За качествени маратонки на добра цена моя фаворит за момента е Reebok . Преди 7 години купих едни от Метро на промоция за 60-тина лева . Още си ги нося зимата .
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                        sigpic

Comment

за кожените обувки се ориентираш колега като разглеждаш обувката гледай стелката и тя трябва да е от кожа да си е поръбена с подплата и тн това е признак че нещо качестенно нещо мислено си набарал в ръце,от Лидъл го наядох няколко пъти,зехтина дето е 1 литър е менте жестоко не знам дали има и 10 процента какъв и да е зехтин вътре,не замръзва и не става на кристали освен че не мерише на зехтин,пак от там сив зех на промоция сладкарски шприц на Ернесто,с неръждавейка е направен и формичките но другото е олеле,има разлика от 3 мм между буталото и ризата така да кажеме и от там излиза смес и пълни шприца от вътре,после се счупи пласмасовият пръстен който за затяга с фунията и го изхвърлих,магазините ни са препълнени с ментета с преоценени стоки от всякакви производители от цял свят,всеки търговец много добре си познава стоката на 100 процента просто кой изреве изреве кой не писне го хапе,отиват изгребват какво има евтино и бракувано и залежало и го фраскат на стотин процента надценка,за маратонки и на мене като на колегата Риибок от 12-13 години ми държат приза и като дизайн най изчистени и за здравина,и аз се кефя на Спорт Директ от 4 години си взимам неща от там от време на време и съм доволен като цяло.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                            Ромиката беше дърво и едно време....нищо, че е качествена.....
                            И адидас правих ме у бг....доста добър, ако си го спомняш.....а Руен пума....ама това е отживелица...

---------- Post added at 21:47 ---------- Previous post was at 21:45 ----------

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение

И аз се цаках с тях...тъкмо два пъти......ама това е заради цените)
                            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Два чифта адидаси съм си взимал от Дайхман, едните са на 4 години и като се изперат, стават като нови ( само отзад от вътре подплатата над петата се е скъсала, ама аз нали съм тъп и упорит, слагам лейкопласт.
                              Другия адидас е вече на две години и не е мръднал .
                              Иначе от там само промоциите. Другите обувки са....непроверени.
                              Иначе и аз се научих близо година, да пазарувам само от спортс директ, поръчвам си през българския сайт и пристигат в офиса им на кукуш 1 за 10 дни с наложен платеж. Не поръчвам директно от спортс дирет, защото опцията за рекламация е много засукана, а ми е пристигал анцуг с разшит цип и то на каримор

sigpic
                              Alfa Romeo 159 EX

Comment

Working...
                              X