Известие

Collapse
No announcement yet.

Остров Корфу - информация

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Остров Корфу - информация

Здравейте.
    След като миналата година останахме много очаровани от Лефкада, сме решили началото на Септември отново да се разходим до островите в Йониийско море, като сме се спряли на Корфу. В тази връзка, ще се радвам, ако има наскоро ходили там ( или планирали пътуване през това лято) да споделят всичко, което би било полезно:
    - маршрути из острова
    - плажове ( кои са хубави, кои са задължителни за посещение)
    - места за настаняване - коя част е по-добра да се търси хотел - западната или източната
    - интересни заведения
    - екскурзии с корабчета
    ...и въобще всичко кой каквото се сети, нека пише.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
    ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Корфу е прекрасен остров! Много е важно какво търсите за да може да се даде съвет. Ако търсиш нощен живот, Керкира или Сидари, ако искаш спокойствие и сте с малки деца -Палеокастрица, Нисаки или Агиос Георгиос. Ние бяхме в последното, като всеки ден обикаляхме различни плажове. В Керкира и в близост хотелите са малко по-скъпи и по-трудно се намират свободни стаи. Ако не сте с деца, може да пропуснеш предварителната резервация (аз ползвам booking.com), но специално на Корфу отидох без резервация и си намерихме прекрасно студио за двама на 10 метра от плажа за 34 евро на вечер. Плажовете се много и трудно мога да определя кой беше най-хубав. За заведенията аз винаги спазвам един принцип- не сядам там където е най-голямото стълпотворение от туристи! В задните улички и на по закътани места в градчетата и селата са таверните които се посещават от местните, за мен те са по-хубави, а и често по-евтини. Керкира е прекрасен град, прилича на Венеция ама без канали там ти трябва поне един цял ден за разходка- улички, тавернички, магазинчета, музеи, църкви......в изобилие. А бе където и да отидете все ще ви хареса. Лефкада също е прекрасен остров, но Корфу е по-голям и има повече история. Пожелавам ти да стигнеш някой ден да Крит.....там е друг свят просто.
    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Много благодаря за бързия отговор.
      Не сме с малки деца, но не търсим лудница и нощен живот. Затова сме се насочили към западната част на острова.
      А спомняш ли си хотела в който сте отсядали и къде се намира?
      Очаквам и други мнения

П.С. Крит също попада в плановете за скорошно посещение, но май там няма да се ходи с колата, а със самолет и там ще се наема рент а кар.
      ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Както вече писах, бяхме в Agios Georgios което е от западната страна на острова, причините са същите като твоите -търсихме спокойно място. Не отседнахме в хотел, а във вила която предлагаше студия и апартаменти, там има много такива къщи които нямат име и даже не се рекламират в интернет Сега погледнах в букинга и не намирам вилата там. Ние предпочитаме студия или апартаменти пред хотелите по ред причини да не ги изброявам сега, но на място може да си намериш много добра оферта за нощуване.
        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Blue1 е много прав,от дългогодишен опит в Гърция потвърждавам написаното от него,незавидимо къде си-сте избягвайте,масовите,централни,туристически заведения за хранене.
          Храната некъде у лево,където ходят местните винаги е по-вкусна,прясна и по-евтина.

Най-вкусната риба и морски джуджавки съм ял в забити кръчмета с оскъдно меню,на принципа днес предлагаме каквото сме уловили.
          Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
          Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
          Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
          Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

здравей колега,ние бяхме началото на юни на Пелекас i останахме много доволни.Като цяло храната по заведенията е малко по скъпа от на Халкидики например.Пътя е нормален на 4-5 места се плаща по магистралата около 2 евро.Бензиностанции също има просто се слиза от магистралата(но си зареди все пак преди границата) .Ферибот хващахме за Лефкими, 46 евро за 1 кола и 3-ма възрастни,през делнични дни е по 5 пъти на ден,събота и неделя по 3 пъти.Зависи къде ще се настаните е добре колата да има изправни спирачки и ръчна,защото има тесни улици с големи наклони и ако се наложи да спреш за да се разминеш с някой няма тръгване без ръчната.От Палеокастрица може да си вземете лодка под наем или екскурзия с yellow submarine.Засега това се сещам питай за друго.Ако не искате лудница и пияни англ. не ходете на Кавос иначе Корфу както казаха и колегите е прекрасно място.

Comment

Благдоаря за информацията на всички.
              В общи линии, както казах, не търсим лудница и нощен живот, а спокойна почивка...Затова сме се насочили към западната част на острова - Agios Georgios, Agios Stefanos, Aflonas или Paleokastritsa, или малко по-на юг от западната част...
              А кой са най-известните и хубави плажове на острова и къде се намират?
              Какви дневни екскурзии с кораб се предлагат, от къде тръгват и заслужават ли си ( до сега, където и да сме ходили на подобна екскурзия, не сме съжалявали)?
              За храната ми е ясно, че по-затънтените заведения и там където се хранят местните е най-добре . Относно цените, аз си мислех, че е малко по-евтино от Халкидики ( поне на Лефкада миналата година беше така).

Comment

Точно така колега там мисля,че ще ви е много добре,плажовете на Палеокастрица са хубави а и там са ви лодките и Corfu town .Тази yellow submarine мисля,че си заслужава понеже слизаш отдолу под вода да гледаш(1 час мисля,че беше),но за съжаление ние като ходихме още не бяха открили сезона.Иначе освен лодки под наем има и taxi boats които ви карат на някакви хубави плажове за през деня,но при всички положения отидете по рано(наи-късно 10) за да хванете оферта.

---------- Post added at 13:37 ---------- Previous post was at 13:34 ----------

Като цяло за плажове гледаите да е със син флаг.На Палеокастрица мисля,че бяха с такъв.Има ги и в нета кои са такива.

---------- Post added at 13:53 ---------- Previous post was at 13:37 ----------

Ако сте са насочили в тази част(наи-добре според мен) ферибота до Керкира почти там ви стоварва,но е 40 евро само за колата.Затова предпочетохме Лефкими,ако не те притеснява карането.Крайбрежния път (в мапс се води второстепенен) е по-добре понеже не са толкова тесни улиците и не се изкачвате толкова.

Comment

Аз бях миналата година в Касиопи. Препоръчвам с две ръце, особено ако ще разполагаш и с някакъв транспорт с който да можеш да обиколиш и околностите и други плажове.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
                  Alfa Romeo GT '04 2.0 JTS Selespeed Distinctive
                  Alfa Romeo 156 '98 1.8 T Spark - EX

Comment

Working...
                  X