Известие

Collapse
No announcement yet.

Дали да си слагам вече летните гуми?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дали да си слагам вече летните гуми?

Голяма дилема. Гледам, че доста хора вече са ги сложили. На мен лично зимните ми много свирят по завоите в момента. Как стой при вас този въпрос?
    www.facebook.com/workshox

Re: Дали да си слагам вече летните гуми?

Първоначално публикувано от ShoxXx
    Голяма дилема. Гледам, че доста хора вече са ги сложили. На мен лично зимните ми много свирят по завоите в момента. Как стой при вас този въпрос?
    Абе и аз съм в тая дилема, че тия зимните с тасовете вече почват да ме дразнят. Иначе само сутрин рано е студено и после вече става прекалено тополо за зимните.....абе май скоро ше ги сменя.
    98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Някой да е гледал дългосрочни прогнози ?
      Че и аз вече се чудя за смяна.
      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Гледам че и в тунинг форума има такава тема и 90% са си сложили летните гуми.
        Мен ме притеснява не друго, ами някакво захлаждане с дъждове, което се очаква началото на другата седмица и сега гледам всякакви прогнози за времето, защото днес имам време да сменя гумите. И аз нямам търпение да слагам 17"-ките

Comment

На мен уважаван член на клуба ми е казал да изчакам със смяната, докато температурите НА АСФАЛТА трайно се установят над 6-7 градуса
          _______
          146 JTD - ex
          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

То принципно температурите на асфалта са по-високи от температурата на въздуха. В София го дават следващите 2 седмици да не пада под 10градуса максималната, а вечерите дори и да вали под 4-5 няма да пада. Много се чудя... Пумагайте!

Comment

е нема кво да се чудиш
              на топло време/дъжд зимните гуми са опасни
              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Добре де. Дайте някакви факроти, някакви причини за и против.

Аз например бях на Боровец тази събота и неделя и какво да кажа. Сняг нямаше до самия Боровец нито по пътя, нито по полянките около пътя. Горе в курорта имаше лед и сняг, но аз няма да се качвам на Боровец до началото на април, значи това не ми е фактор.

В София през деня супер много ми свирят гумите, което не е особено полезно, но все пак все още не мога да каже, че е станало супер топло.
                Нещо което ме радва например е факта, че като стоя на слънце някъде и определено се усеща, че слънцето грее.

И последното нещо, което си мисля е, че много хора изкараха тази "зима" с летни гуми без да се оплакват, а сега вече си е почти пролет. Дори на места дърветата вече са цъфнали.

Ще взема да ги сложа ам?

Comment

И мен ме гложди същият въпрос и ако летните ми гуми не бяха чак на вилата в провинцията, въобще нямаше да се чудя. От две седмици свиря като селски келеш по светофарите при потегляне и спиране

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                  Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

А вие повече през деня или вечер карате?
                    Защото аз карам до към 1 през ноща. Тогава просто си правя кефа...а по това време асфалта е по-студен.

Comment

Специално аз навъртам основния километраж сутрин към 9-10 и вечер към 8.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                      Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Значи запретвам ръкави и довечера съм актуелен със 17"-ки...

КЕФФФ!

Comment

Първоначално публикувано от ShoxXx
                          И последното нещо, което си мисля е, че много хора изкараха тази "зима" с летни гуми без да се оплакват, а сега вече си е почти пролет. Дори на места дърветата вече са цъфнали.
                          Като мен. Ама аз съм в Сандански де
                          166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

И аз от утре съм с летни гуми

== Lancia Delta == 1.6 ІІ i.e. - тоталка
                            == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

Comment

http://wwwa.accuweather.com/world-forec ... A&metric=1
                              Копирайте целия линк

Аз моите ще си ги сложа в края на март
                              '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
                              Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
                              Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Working...
                              X