Известие

Collapse
No announcement yet.

Външна батерия (зарядно) или соларно зарядно

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Външна батерия (зарядно) или соларно зарядно

Здравейте колеги. Имам едно въпросче. Някой използвал ли е или да има наблюдение върху нещо подобно:

http://www.aliexpress.com/item/USB-5...598317431.html

Не говоря за нещо професионално, просто като отида за риба да мога да си заредя телефона, като съм с приспиване. За соларните разбрах от прочетеното, че са пълни боклуци.
    http://www.aliexpress.com/item/30000...897891954.html

За тези от първия линк не-мога да намеря информация, използвали ли сте нещо подобно.

Има и друг вариант : http://www.aliexpress.com/item/DIY-C...877858319.html
    + такива батерии http://www.aliexpress.com/item/Free-...617089667.html

Това май ще е най сполучливото, поне ще знаеш със сигурност колко mAh е, за разлика от тези запечатаните.

Кажете си мнението ако сте запознати.
    Alfa 156, 2.0 TS
    VW Vento 1.8- Бившата
    Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Имам CoolerMaster Choiix C-20100-K1. Машинката е ефтина (около 35 лв.) и е достатъчна да зареди iPhone 5 от напълно празен веднъж напълно до 100% и още веднъж до около 50%.
    Използвам го по планините и ми е много полезно по хижи, където няма постоянно ел. захранване
    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
    Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Имам соларно зарядно с размерите на gsm - не върши работа, имам соларно зарядно с вградена батерия, всъщност то зарежда батерията/литиевойонна/ която при нужда можеш да разредиш в телефона си,т.е. да заредиш телефона си от нея но него зарежда напълно.Спасява положението.Само че това от втория линк пише че е 30000мач, което си е доста.Моето е изглежда така но батерията е 900мач.Обаче се поду и даде фира, не епрепоръчително да стои на висока температура а бях го оставил на предния джам на колата а вътре става къде 55-60 градуса лятно време.А откак видях как гори такава батерия повече литиево йонна без надзор не оставям.Ако няма слънце забрави.Между другото може да се зарежда от запалката на колата и от контакт в къщи.Един вид е резервно захранване, соларната батерия е допълнителна опция.По скоро варианта от последните два линка бих предпочел.Аз имам един сотовски 12 v акумулатор 4,5 ач /струва от 10 до 20 лв в зависимост от марката, зареждам го с импулсно зарядно за акумолатор на кола/и съм пприкрепил с кабелни обувки едно usb зарядно от тия дето се включват в запалката на колата.Отделно в колата имам вградено такова отдясно на бутона за аварийните за да не ми пречи на запалката.
      Attached Files
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Митак, ти си подготвен за края на света

А аз имам само едно динамо на колелото

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
          Имам соларно зарядно с размерите на gsm - не върши работа, имам соларно зарядно с вградена батерия, всъщност то зарежда батерията/литиевойонна/ която при нужда можеш да разредиш в телефона си,т.е. да заредиш телефона си от нея но него зарежда напълно.Спасява положението.Само че това от втория линк пише че е 30000мач, което си е доста.Моето е изглежда така но батерията е 900мач.Обаче се поду и даде фира, не епрепоръчително да стои на висока температура а бях го оставил на предния джам на колата а вътре става къде 55-60 градуса лятно време.А откак видях как гори такава батерия повече литиево йонна без надзор не оставям.Ако няма слънце забрави.Между другото може да се зарежда от запалката на колата и от контакт в къщи.Един вид е резервно захранване, соларната батерия е допълнителна опция.По скоро варианта от последните два линка бих предпочел.Аз имам един сотовски 12 v акумулатор 4,5 ач /струва от 10 до 20 лв в зависимост от марката, зареждам го с импулсно зарядно за акумолатор на кола/и съм пприкрепил с кабелни обувки едно usb зарядно от тия дето се включват в запалката на колата.Отделно в колата имам вградено такова отдясно на бутона за аварийните за да не ми пречи на запалката.

И аз съм се насочил към последните 2 линка понеже на другите, не се знае какво има вътре и колко Mah са батериите им, но предпочетох първо да се допитам до хора използвали подобни неща.
          Alfa 156, 2.0 TS
          VW Vento 1.8- Бившата

Comment

Митака ме подсети, че и аз имам нещо подобно, но със 7Ач. акумулатор. Още ги нямаше тези малките с литиево-йонните батерии и бяха много скъпи. Ето линк към темата ми в планинарския форум. Коментарите по-надолу на колегите там са цветущи

http://planina.e-psylon.net/viewtopi...8ea355860a9ec4

Да си кажа, че нико не съм го мъкнал това гюле в планината. Не бих си и помислил 2 кила паве да нося допълнително.
            Last edited by b_angelov; d.m.y г., 09:26.

Comment

Е да ама аз не се ходя по баирите, тургам го в богажника за всеки случай.Всичко почна след едно ходене на една хижа и два дена се оказахме без зарядни за жсм.Та от едни соларни лампи сътворих едно зарядно, после накупих едни купешки, после се оказа че самоделното работи най добре но трябва доста време да зареди батерия, после направих преходници и ся мога да включа секви неща,после покрай корабите ми хрумна един акумулатор дето го купих на око и не ми влезе в кораба да го използвам за резервно захранване.... абе заиграх се.Все се каня едно фенерче с динамо да го направя на ВЕИ.

Comment

Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
                Митака ме подсети, че и аз имам нещо подобно, но със 7Ач. акумулатор. Още ги нямаше тези малките с литиево-йонните батерии и бяха много скъпи. Ето линк към темата ми в планинарския форум. Коментарите по-надолу на колегите там са цветущи

http://planina.e-psylon.net/viewtopi...8ea355860a9ec4

Да си кажа, че нико не съм го мъкнал това гюле в планината. Не бих си и помислил 2 кила паве да нося допълнително.
                Благодаря колега, започвам да чета темата с и за мезе пържена рибка
                Alfa 156, 2.0 TS
                VW Vento 1.8- Бившата

Comment

Днес пристигана : http://www.aliexpress.com/item/DIY-C...877858319.html

Сега очаквам и батериите и ще видим дали върши работа.
                  Alfa 156, 2.0 TS
                  VW Vento 1.8- Бившата

Comment

Би ли дал информация със заредени до горе батерии какъв телефон успяваш да заредиш и колко пъти.
                    Също и марката и капацитета на батериите, според производителя им.

Comment

Батериите са тези: http://www.aliexpress.com/snapshot/6154704588.html

Като дойдат и ги сложа и имам инфо ще пиша подробности.
                      Alfa 156, 2.0 TS
                      VW Vento 1.8- Бившата

Comment

Любо, за война ли се готвиш с тази машинка и тези батерии

Comment

Не за война, но да съм подготвен, а и освен това да мога да го използвам и да зареждам и http://www.aliexpress.com/item/3x-CR...491373191.html

, а имам и соларна лампа ще я нагодя и нея да зарежда. Ще видим, нека дойдат батериите и ще пиша става ли нещо от целия замисъл или са пари хвърлени на вятъра.
                          Alfa 156, 2.0 TS
                          VW Vento 1.8- Бившата

Comment

Тюю, аз пък прочетох батареите.... викам почна са най-после.

Comment

Здравейте! Искам да си купя външна батерия с функция за безжично зареждане. Някой може ли да ми препоръча конкретен модел?

Comment

Working...
                              X