Известие

Collapse
No announcement yet.

Регистриране в общината...дойде момента

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Регистриране в общината...дойде момента

Здравейте колеги!
    Имам си една хубава 155 ца , която обаче въобще не съм
    я регистрирал в общината ! Купих я през 2007 1.7 115hp
    Сега имам изгодна оферта да я продам , а и прегледа наближава , но преди това трябва да си оправя данъците...
    Та въпросът мие имате ли някаква информация за евентуални глоби , отпадане на някоя годинка по давност ,
    общо взето колко левчета ще ме изтръскат ?!
    Last edited by BuR7oNnN; d.m.y г., 11:34.
    155 rlz

Първоначално публикувано от BuR7oNnN Покажи съобщение
    Здравейте колеги!
    Имам си една хубава 155 ца , която обаче въобще не съм
    я регистрирал в общината ! Купих я през 2007 1.7 115hp
    Сега имам изгодна оферта да я продам но преди това трябва да си оправя данъците...
    Та въпросът мие имате ли някаква информация за евентуални глоби , отпадане на някоя годинка по давност ,
    общо взето колко левчета ще ме изтръскат ?!
    Ами 5 години назад данък по 150-тина лева + някаква глоба 100-тина лв. Това е много груба сметка, само да те ориентира в порядъка на парите.
    Lexus IS200

Comment

Имах същият казус преди два три месеца.Вариант 1 - без общината съществува все още.
      Аз лично минах през данъчното/общината/ и резила е следният:
      Купена 2006 година, нерегистрирана в данъчното, доброволно си посипах главата с пепел и заплатих дължимите данъци - 1136 лева.Това без глоби/като отидеш доброволни и ако си либезен и мазен, не се заяждаш не ти налагат глоба/.Има 5 годишен давностен срок/т.е. плащаш от 2009 година до сега/.За 2014 данъка при мен беше дължим защото е в първата половина от годината, ти трябва да заплатиш поне първото шестмесечие.Колата беше АР 156 1,8 144 магарета.
      Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
      156 1,8ТS-99 ......
      EX
      159 1,9 JTD-08

Comment

Все още има нотариуси, които ще я прехвърлят и без бележка от данъчното. До колкото си спомням услугата беше около 200-250лв, сам си прецени кое е по-изгодно
        Jet Black E46 M3
        ex - Broom Yellow Fiat Coupe 1.8 -> 2.0 16VT
        Speed Red Fiat Coupe 2.0 16VT

Comment

е с прехвърлянето ок , но рано или късно мисля ,че ще си потърсят данъците за предишните години...
          155 rlz

Comment

Първоначално публикувано от BuR7oNnN Покажи съобщение
            е с прехвърлянето ок , но рано или късно мисля ,че ще си потърсят данъците за предишните години...
            Минат ли 5 години, ако не са завели дело срещу теб, да си търсят, колкото си искат.

БТВ моята ех 1.7, която бракувах 2009, но не отписах от общината, че дължах тогава към ~300 лв данъци, до миналата година/когато си регнах Типото/ беше натрупала 850 лв. Догодина отивам да си я отпиша/5+ години/ и така.
            Last edited by TRENDi; d.m.y г., 14:24.
            75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
            155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
            FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
            Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Отиваш в КАТ и казваш че си си изгубил талона,за 20лв взимаш нов талон и отиваш направо при нотариуса.
              Важното е прехвърлянето да се направи същия ден в който е издаден талона,тогава данъци не ти трябват.
              Изпробвано е и работи,вече трета кола прехвърлям така.
              155 TS 8V-Medium +146 1,6 Boxer
              Suzuki Gsx-r K6 1000+Suzuki VStrom 650-служебния+Ducati 800SS-R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от TRENDi Покажи съобщение
                Минат ли 5 години, ако не са завели дело срещу теб, да си търсят, колкото си искат.

БТВ моята ех 1.7, която бракувах 2009, но не отписах от общината, че дължах тогава към ~300 лв данъци, до миналата година/когато си регнах Типото/ беше натрупала 850 лв. Догодина отивам да си я отпиша/5+ години/ и така.
                И ако си мислиш, че просто ей така става и парите, които ги дължиш изчезват...
                Ще го разбереш по трудния начин някой ден. Я за детска градина, я за някоя друга услуга от държавата.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                  Ще го разбереш по трудния начин някой ден. Я за детска градина, я за някоя друга услуга от държавата.
                  .......е това са подробности.Научават се по трудния начин или ако не дай боже през периода на давностния срок ти затрябва документ за липса на задължения към държавата.Те за това отидох и чинно заплатих половината от стойността на 156 цата за данъци.
                  Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
                  156 1,8ТS-99 ......
                  EX
                  159 1,9 JTD-08

Comment

Първоначално публикувано от alex052 Покажи съобщение
                    .......е това са подробности.Научават се по трудния начин или ако не дай боже през периода на давностния срок ти затрябва документ за липса на задължения към държавата.Те за това отидох и чинно заплатих половината от стойността на 156 цата за данъци.
                    Вадих си точно такъв документ/документ за липса на задължения към държавата/миналата година, защото поработих 2-3 месеца в Македония и ми искаха от посолството им . Абсолютно никакви проблеми нямах.

Вижте сега. Докато не започнат да си търсят парите като банки и кредитни институции, аз излишни пари нямам за даване точно за данък МПС. Според мен съм си го платил само около 50-ина пъти, чрез акциз и ДДС на горивата, ДДС на всяка част, която съм купил за колата, Винетка и още 40-50 неща свързани с колата и пътищата. `Айде да не го плащам за 51-и път. Да беше нормален, като на кола до 100 коня - ОК. Както и да е. Догодина ще пиша като си отпиша 155-цата от общината, дали съм ги платил тия 850 лв или съм им ги опростил.
                    75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                    155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                    FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                    Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Плащаш се всяка година и нямаш кахъри.После идва нагнагорно.Тука някакъв ми разрправя че си купил Волво комби и го регистрирал като товарен ли беше или като работна кола и плащал 18 лв данък.Иначе беше 2,0 или 2,5 кубатурата.Като го видя ще питам, ама не съм сигурен в истинноста на това което казва.
                      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                        Плащаш се всяка година и нямаш кахъри.После идва нагнагорно.Тука някакъв ми разрправя че си купил Волво комби и го регистрирал като товарен ли беше или като работна кола и плащал 18 лв данък.Иначе беше 2,0 или 2,5 кубатурата.Като го видя ще питам, ама не съм сигурен в истинноста на това което казва.
                        Абсолютно....Няма мърдане с тези данъци.
                        Има вариант,но ако колата дойде така от вън,регистрирано като товарна,примерно джип,Не пикап защото той си е товарен,ами стандартен джип с мрежа отзад се води товарен ако е внесен така и нормално примерно си решил че ще возиш кучето и си купуваш пригоден автомобил от вносителя и си се води така.
                        Тук ако решиш да смениш категория от М1 но N1 вече е нужно да минеш технотест и пригодиш автомобила за такъв.Другия вариант е нов с N1 където всички вносители предлагат такива автомобили които по нищо не се различават от лек такъв,единствено и с цел за ползване на данъчен кредит,където за всяка една фирма си е облага,където данъка не толкова.
                        Факт е че при товарните данъка не се пресмята на базата на киловати,товарните имат друг данък,примерно пикап със 176kw плаща 40-тина лева и то като нов до 5-та година.
                        Alfa romeo GTVex
                        Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                        Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                        Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Как да няма мърдане....тя общината незнае за таз кола, щом не е обявена там....знае само КАТ......а там начини много да се премахне от регистрите.......
                          Така ще е докато двете институций нямат връзка.....в България винаги има една отвореена врата през която може да се измъкнеш....въпрос на търсене.....

Докато държавата ебава народа....той ще прави същото....
                          п.п...повече не ми се говори...
                          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Аз до колкото разбирам, колегата изобщо не е вписвал колата в общината. Ако я прехвърли и продаде на някой, силно ме съмнява, че в общината ще разберат, че тази кола някога е била негова...
                            Jet Black E46 M3
                            ex - Broom Yellow Fiat Coupe 1.8 -> 2.0 16VT
                            Speed Red Fiat Coupe 2.0 16VT

Comment

То и аз мойта не бях я вписалр в общината щото си мислех че като я регистрираш автоматично я добавят, нали живеем в света на интернета.Е да ама не, а и от КАТ не си правят труда да те предупредят.Ако имаше кабелче бюрокрацията щеше да намалее с поне 3 гишета.Е след 6 месеца се поправих срещу 10 лв глоба.
                              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                              X