Известие

Collapse
No announcement yet.

Регистриране в общината...дойде момента

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от injekciona Покажи съобщение
    Аз до колкото разбирам, колегата изобщо не е вписвал колата в общината. Ако я прехвърли и продаде на някой, силно ме съмнява, че в общината ще разберат, че тази кола някога е била негова...
    Това е така.
    Но виж, че аз съм цитирал друго мнение.
    Когато си регистрирал кола в общината, има срок от 5 години, през които държавата може да си иска парите на сила - разбирай да те съди.
    След като минат 5-те години, държавата няма право да си иска парите по съдебен ред и единствено може да разчита, че ти ще си ги платиш доброволно.
    Но задължението остава на гърба ти в общината.
    След това някой светъл ден ще искаш някаква услуга, която е свързана с общината. И те просто ще кажат - ако искате да ви дадем това, трябва да си погасите всички задължения, които имате.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
      Това е така.
      Но виж, че аз съм цитирал друго мнение.
      Когато си регистрирал кола в общината, има срок от 5 години, през които държавата може да си иска парите на сила - разбирай да те съди.
      След като минат 5-те години, държавата няма право да си иска парите по съдебен ред и единствено може да разчита, че ти ще си ги платиш доброволно.
      Но задължението остава на гърба ти в общината.

След това някой светъл ден ще искаш някаква услуга, която е свързана с общината. И те просто ще кажат - ако искате да ви дадем това, трябва да си погасите всички задължения, които имате.
      Да регистрирана е в общината, но е бракувана 09.2009 г/с 300 лв висящи данъци, към момента на бракуването/. Ще я отпиша догодина, когато ще имам 5+ години от датата на брак-а. Това е.

Чл. 171. (1) Публичните вземания се погасяват с изтичането на 5-годишен давностен срок, считано от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение, освен ако в закон е предвиден по-кратък срок.
      (2) С изтичането на 10-годишен давностен срок, считано от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение, се погасяват всички публични вземания независимо от спирането или прекъсването на давността освен в случаите, когато задължението е отсрочено или разсрочено.
      Чл. 162. (1) Държавните и общинските вземания са публични и частни.
      (2) Публични са държавните и общинските вземания:
      1. за данъци, включително акцизи, както и митни сборове, задължителни осигурителни вноски и други вноски за бюджета;
      2. за други вноски, установени по основание и размер със закон;
      3. за държавни и общински такси, установени по основание със закон;
      4. за незаконосъобразно извършени осигурителни разходи;
      5. за паричната равностойност на вещи, отнети в полза на държавата, глоби и имуществени санкции, конфискации и отнемане на парични средства в полза на държавата;
      6. (доп. - ДВ, бр. 86 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) по влезли в сила присъди, решения и определения на съдилищата за публични вземания в полза на държавата или общините, както и решения на Европейската комисия за възстановяване на неправомерно предоставена държавна помощ;
      7. по влезли в сила наказателни постановления;
      8. (нова - ДВ, бр. 12 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) за недължимо платените и надплатените суми, както и за неправомерно получените или неправомерно усвоените средства по проекти, финансирани от предприсъединителните финансови инструменти, оперативните програми, Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз, европейските земеделски фондове и Европейския фонд за рибарството, Инструмента Шенген и Преходния финансов инструмент, включително от свързаното с тях национално съфинансиране, които възникват въз основа на административен акт, както и глобите и другите парични санкции, предвидени в националното законодателство и в правото на Европейския съюз;
      9. (предишна т. 8, изм. - ДВ, бр. 12 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) лихвите за вземанията по т. 1 - 8.

Подава се заявление:
      https://app.box.com/s/akj5en9y1a3jnilzs6aa
      И им се пожелава да са живи и здрави.
      75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
      155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
      FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
      Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

След 1.1.2015-та се сети за тази тема, и кажи как са минали нещата.
        Last edited by BO; d.m.y г., 01:01.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Working...
        X