Известие

Collapse
No announcement yet.

Правила за движение в Гърция - дневни ссветлини, затъмнени естъкла и др....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Правила за движение в Гърция - дневни ссветлини, затъмнени естъкла и др....

В разгара на летния сезон, нека да обсъдим какви са правилата за движение на МПС в Гърция. Минал съм няколко десетки хиляди км в южната ни съседка и ако се спазват ограниченията, никои не те спира. Това със старичката Делтичка, никога не съм имал проблеми.
    Сега обаче се интересувам от правилата за затъмняване на стъклата - на вагонетката задните стъкла ( на вратите и на багажника) са затъмнени на около 80 % - каква е вероятността да ми направят проблем, ако си карам нормално и спокойно? Миналият месец минах над 2 500 км в Хърватска, Сърбия, Черна гора, Босна и никакъв проблем.
    Също знам, че е забранено да се кара с теглич, освен ако не е фабричен, забранено е да имаш хладно оръжие ( дори ножче) в купето на автомобила.
    На фарове също не се кара ( не, че е забранено, но не е задължително).
    Та споделяйде опит и мнение по тези въпроси, като лично мен най-вече ме интересува въпроса със затъмнените стъкла....
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
    ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Колега минавал съм поне 10-тина пъти покрай полицаи в Гърция. Колата ми е със затъмнени стъкла. Не са ме спирали, нито полицаи, нито на границата. А може и да съм попадал на такива, които не им се е заяждало, знае ли човек?
    Alfa Romeo GT 1.9 16v

Comment

Спират,глобяват,ако искат за затъмнени жамци........Μη ορατός οδηγός και επιβάτες (φιμέ τζάμια)-80€,демек шофер и пътници които не се виждат(затъмнени жамове).

http://www.policenet.gr/portal/ext/parabaseis.html тва са сите глоби,ползайте Гуглето Транслатор

Затамнени жамци само ако са фабрично поставени.
      Теглич и фабричен само ако имаш и регистрирано ремарке,трейлер....
      Светлини през деня не са задължителни,препоръчително е даже да не ги пускаш,пуснати денем светлини издават,че мпс-то е чуждестранно.
      Антирадари,радардетектори ъпсурТ.
      Задължително колани и на пътниците отзад,малко дете и да реве и да се дере требва е у столче и вързано.
      С деца до 12 годишна възраст не се пуши в колата.
      Двд отпред с включен дисплей е забранено.....и мноу други....))))

Подкуп на гръцки полицай не се дава!!!!!!
      Last edited by Кайо; d.m.y г., 16:21.
      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Е земи едно шуше мастика и седни преведи тва от линка де.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
          Е земи едно шуше мастика и седни преведи тва от линка де.
          Да бе.....мое и целото ЗДВП да преведа....мързи ме,а и аз си го разбирам.

Comment

Ясно...не смятам да махам фолиото, дано не се занимават с мен
            А докато се рових точно по този въпрос из нета попаднах на какви ли не глупости - било забранено да караш с чехли или гол до кръста, например...
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
            ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

адски полезна тема браво,на мене ми намериха нож в чантата личната и ме пита на кой е и ми го размаха предупредително и ме накара да го оставя в багажника,нека да се знае къде какво.

Comment

Първоначално публикувано от sasho_n2 Покажи съобщение
                Ясно...не смятам да махам фолиото, дано не се занимават с мен
                А докато се рових точно по този въпрос из нета попаднах на какви ли не глупости - било забранено да караш с чехли или гол до кръста, например...
                Това за джапанките го има,всъщност не,че е забранено но в техният ЗДВП пише нещо от сорта,че обувката трябва да обхваща-обвива стъпалото на крака,демек ако некой иска се заяде.......

Comment

Джапанките и при нас са забранени
                  166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

по монтанските села трудно ще видиш някой с джапанки защото всички карат боси.

Comment

Византиските селяни са много по смърдливи от наште....Я ги заебете тия .....
                      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Затъмнените стъкла са по скоро бонус. В смисъл като те спрат за превишена ще се заядат за джамовете. Не че 50% от гръцките коли не са със затъмнени джамове.

На влизане в Гърция веднъж ми поискаха да смъкна задния джам, за да видят детето отзад.

Радар детектор е забранено да се носи в багажа дори.
                        www.facebook.com/workshox

Comment

Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщение
                          Затъмнените стъкла са по скоро бонус. В смисъл като те спрат за превишена ще се заядат за джамовете. Не че 50% от гръцките коли не са със затъмнени джамове.

На влизане в Гърция веднъж ми поискаха да смъкна задния джам, за да видят детето отзад.

Радар детектор е забранено да се носи в багажа дори.
                          А мое и рутинно да те сопрат и да ти треснат глобата за жамците.

Comment

Рутинно мойте са си серийно така. И на тях им е ясно, че повечето нови коли от средния клас нагоре са със затъмнени джамци.

Ако си обаче с некой 20 годишен Голф с рязани пружини и черно фолио със сигурност нема как да ги убедиш, че така е излезнала от завода.
                            www.facebook.com/workshox

Comment

Шокси,фабрично,не фабрично според техният ЗДВП максималното позволено затъмнение е до 70%.
                              Когато стъклата не са фабрично затъмнени колата даже трудно минава ГТП.
                              Има си процедури по узаконяването на тъмни жамци в Гърция.

Твоите жамци са фабрично затъмнени,на Сашето не,той пита аз отговарям.

Има случаи дори с гърци,спират го,глоба,и им махат,дерат фолиото....

Comment

Working...
                              X