If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Правила за движение в Гърция - дневни ссветлини, затъмнени естъкла и др....
Егати гадовете...Нищо ще действам така - карам си по правилата и на късмет...До колкото разбрах, глобата е 80 евро, така че мисля да рискувам и разчитам на разумно шофиране по магистралата до Игуменица
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "
Дано не ми се налага да ги посещавам, но благодаря за информацията. Тези пощи вероятно и не работят през уикенда. А на място глобата не можеш да си платиш, нали?
".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "
Дано не ми се налага да ги посещавам, но благодаря за информацията. Тези пощи вероятно и не работят през уикенда. А на място глобата не можеш да си платиш, нали?
Цъъъъъ,понеделник-петък бачкат само,и бачкат 7:30-14:30.....
Дано не ти се налага.
В момента съм в Смолян и след няколко дни мисля да отида до бялото море докъм Кавала и оттам да се прибирам към София.
Минавал съм през Златоград, но оттам са доста завои в гръцко до Ксанти.
Чувам да разправят, че е по-добре да се мине през Маказа въпреки, че се удължава пътят.
Може би ще остана за 1 - 2 нощувки по беломорието, без да имам ясни планове засега.
И накрая тръгвайки от Кавала откъде е по-добре да мина - през Кулата или през Илинден?
През Маказа се приготви да чакаш на опашка, хубава работа направиха с това КПП ама българска, на връщане аз лично препоръчвам Илинден, Кулата е ужасно натоварен трафика.
За Макза наистина има доста опашки, особено петък вечер и събота сутрин. През седмицата е по-спокоен трафика. През Златоград е спокойно, но пък пътя е с доста завой, да го имаш в предвид. Относно нощувките в северната част на Гърция, имай в предвид, че уикенда навсякъде е някакъв ад и без да имаш резервация е доста трудно да си намериш място за спане...Да не говорим ,че покрай целия този наплив Гърчолята толкова са вдигнали цените, че направо не можаш да повярвам - едни познати бяха ходили минлият уикенд на Фанари ( село в северна Гърция) - на място в събота едвам успели да си намерят стая за 85 евро/вечер ...Същото било положението и на Керамоти.
За Макза наистина има доста опашки, особено петък вечер и събота сутрин. През седмицата е по-спокоен трафика. През Златоград е спокойно, но пък пътя е с доста завой, да го имаш в предвид. Относно нощувките в северната част на Гърция, имай в предвид, че уикенда навсякъде е някакъв ад и без да имаш резервация е доста трудно да си намериш място за спане...Да не говорим ,че покрай целия този наплив Гърчолята толкова са вдигнали цените, че направо не можаш да повярвам - едни познати бяха ходили минлият уикенд на Фанари ( село в северна Гърция) - на място в събота едвам успели да си намерят стая за 85 евро/вечер ...Същото било положението и на Керамоти.
Сашо, в събота вечерта във Фанари без резервация 4 възрастни с 4 деца, две студия с прекрасни условия на крайбрежната улица общо 80 евро с извинение от собственичката , че било малко скъпо ама в последният момент било така. Миналата седмица аз и жена ми пак събота платихме 45 евро за двойна стая в хотела на центъра......твоите приятели просто са уцелили кофти хотел или не са се пазарили.
Уау...това си е повече от добра цена за сезона.
Аз също останах втрещен от тези цени, явно не са се пазарили или търсили достатъчно.
Извинете ме за спам-а.
Тъй като имам бунгало в Пирин планина,с жената мислим да отскочим в Гърция да се топнем в саламурата.
Трябва ли зелена карта на автомобила да се вади? Казаха ми,че задължително големия талон на колата трябва да е в мен,а зелена карта не трябва?
Калифорния е прекрасно място за живеене ... ако си портокал.
Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.
Не ти трябва зелена карта за Гърция, макар, че онзи ден като си правих ГО ми предложиха да ми дадат такава безплатна която важела само за ЕС попитах агента що за щуротия е това и той ми отговори, че хората си искали и за това им давали. За големият талон по принцип могат да ти го изискат защото в малкият няма цялата информация, но не съм чул за случай в които да го искат за лек автомобил.
Извинете ме за спам-а.
Тъй като имам бунгало в Пирин планина,с жената мислим да отскочим в Гърция да се топнем в саламурата.
Трябва ли зелена карта на автомобила да се вади? Казаха ми,че задължително големия талон на колата трябва да е в мен,а зелена карта не трябва?
Калифорния е прекрасно място за живеене ... ако си портокал.
Не ти трябва Зелена карта. ГО важи за целият ЕС + Сърбия. Вземи си големият талон, за всеки случай. Попринцип в Гърция не съм видял никъде да има патрули, които са спират и правят проверка на документи. Полицията пристига, в случай, че има станало проишествие или нарушиш правилата за движение.
Comment