Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за видеонаблюдение.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане за видеонаблюдение.

Имах много сериозен проблем със здравето на майка ми.Стара жена е на 80 години, подготвен съм за най-лошото, обаче се оказа че освен летален изход има и по лошо - кръвното и рязко паднало до много ниски граници, в един момент е нямала и мозъчна дейност и се очакваше или да умре или да се събуди с много неприятен изход, а именно с мозъчно увреждане, с две думи жив труп.За такова нещо не бях подготвен.За щастие попадна в добри ръце, за първи път толкова много лекари се занимават с болен, почти като доктор Хаус.Днес вече се възстанови нормалното и състояние и ако до вчера имаше някакви поведенчески отклонения, днес пак е моята бабка в оригинал.Но старите хора са доста проклети и своенравни.Още е под постоянно наблюдение, лекарите тъсят причина за внезапното рязко падане на кръвното.Изследванията са добри, дори бих казал че аз не мога да изкарам такива,подробни скенери и прочие са направени достатъчно обаче няма за какво да се хванат.Та сега ръзсъждават да открият причината за тези аномалии.Та, въпреки всичко бабишкела не иска да я взема при мене за да ми е под око целодневно.Имам място но не мога да изляза на глава с нея.Държи да си е у тях и точка.Подвижна е може да се гледа сама принципно, въпреки че всеки ден от година насам ходя при нея, пазарувам и когато тя не може.За хосписи и чужди хора да я гледат и дума да не става.Тя е моята майка и искам да и осигуря най-доброто за времето което и остава.Дори и да е при мене, или аз да съм при нея , за това което и се случи без специализирана лекарска помощ не може да и се помогне.Трябва ми само навреме да повикам бърза помощ ако се повтори драмата.Та искам като алтернативен вариант онлайн наблюдение, да мога по всяко време да знам какво се случва когато е останала сама.Някакви идеи ми трябват нещо като камера у тях и монитор у нас.Лаптопи и компютри имам достатъчно, някакъв съвет за камера с IP ли де да знам.Малко дълго се получи, но ми е майка, старите хора са безпомощни и се гледат по трудно от деца, което не им пречи да са упорити и своенравни, трудно и еда изляза наглава с нея въпреки че осъзнава положението си но трябва да я излъжа някак.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Монтираш IP камери където ти трябва,връзваш ги към нет и ги гледаш навсякъде където имаш добър нет.
    Мой колега така наглежда бабата.

Калифорния е прекрасно място за живеене ... ако си портокал.
    Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Аз съм в подобна на твоята ситуация с моята майка.
      Видео наблюдение разбира се можеш да изградиш, било то с IP камера/и или с обикновена такава закачена по usb към някое пц.
      Но помисли, дали това е най-добрият вариант. Ще можеш ли да я "наглеждаш" постоянно?
      Аз съм избрал варианта с бутон за кратко набиране на телефона. Дори и да се почувства зле, достатъчно е да натисне едно копче и дори и да не говорите, ти ще знаеш, че имаш спешен случай.
      Това мисля, че е по-добрият вариант и до момента (за щастие) само веднъж влезе в употреба.

Дано е жива и здрава женицата.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

За нета ще намеря нет, ама за камерата не разбирам каква да е, специалист ли я монтира, специален софтуер ли трябва.Самия монтаж не ми е проблем, ама какви кабели трябват, софтуер ли, компютъра сигурно трябва да се настрои да се включва сам ако спре тока ит.н.Паник бутон може ли да се монтира.Сам мога ли да се справя или да ми препоръчате фирма.

---------- Post added at 22:14 ---------- Previous post was at 22:13 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Аз съм в подобна на твоята ситуация с моята майка.
        Видео наблюдение разбира се можеш да изградиш, било то с IP камера/и или с обикновена такава закачена по usb към някое пц.
        Но помисли, дали това е най-добрият вариант. Ще можеш ли да я "наглеждаш" постоянно?
        Аз съм избрал варианта с бутон за кратко набиране на телефона. Дори и да се почувства зле, достатъчно е да натисне едно копче и дори и да не говорите, ти ще знаеш, че имаш спешен случай.
        Това мисля, че е по-добрият вариант и до момента (за щастие) само веднъж влезе в употреба.

Дано е жива и здрава женицата.
        Абе я обясни по подробно ако може.

---------- Post added at 22:25 ---------- Previous post was at 22:14 ----------

Всъщност ако става въпрос за бързо набиране от джиесем имаме го вече, но искам камера с паник бутон ако може.Не ми одстатъчен джи есем защото нещата се развиват изведнъж и може да не може да го натисне или батерията да падне.

Comment

Взимаш коя да е IP камера (по- добре да е HD), която може да стриймва и я връзваш към рутера. После, като й знаеш IP адреса е достатъчно, за да я достъпваш през браузъра си. Можеш да сложиш във всяка стая, ама е малко крийпи според мен. Става като Биг Брадър.
          Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
            .......Всъщност ако става въпрос за бързо набиране от джиесем имаме го вече, но искам камера с паник бутон ако може.Не ми одстатъчен джи есем защото нещата се развиват изведнъж и може да не може да го натисне или батерията да падне.
            Точно за това става въпрос. Евтин, прост GSM апарат с по възможност по големи бутони, без излишни функции и батерия с голям капацитет. Дори можеш да изведеш въпросния бутон на лесно място някъде по корпуса.

Майка ми го носи окачен в калъфче. Тя ходи с патерици и е много трудно подвижна. Веднъж загубила равновесие и паднала в коридора. Именно GSM - ът спаси положението, като успя да ме набере и аз пристигнах след минути.

И аз съм си мислил за видео наблюдение, но аз не мога да го гледам непрекъснато и да разчитам на него.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Да това с джеиесема го имаме отдавна, бая зор видях да убедя продавачката че на бабата не и трябва фейс мейс, джипиес...........а най-прост, елементарен, лесен за употреба тилифон.

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                ...Тя е моята майка и искам да и осигуря най-доброто за времето което и остава.
                Браво Мите, много точно казано, голям Човек си!
                Last edited by Liminat; d.m.y г., 21:52.
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Прав е Mind_Control. Гласувам за неговото предложение. Децентрализирана ip камера, т.е. такава, на която не ѝ трябва мрежови видео записвач(Network Video Recorder). С нея можеш да записваш на диска си. Трябва само да направиш NAT-ване в рутера, за да се докопват различните камери на различни портове... Абе, вземаш Съни с тебе и той ще го измагери това
                  145, 1.6 boxer
                  156, 2.4 JTD - ex
                  Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Здравей,
                    Тука съм до края на седмицата и може да се видим и да изкоментираме темата. Ще ти кажа какво, защо и как може да се направи.
                    Гипсиран съм и мога да помогна само по този начин за момента.
                    Alfa Romeo 147 1,6TS 120CV

Comment

Working...
                    X