Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще ми се да науча руски

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ще ми се да науча руски

Едно време го учех в училище и негодувах, че той е задължителен, пък западния не е . Трябвало да бъде обратното...Ето сега, вече на прилични години, английски и испански си знам достатъчно добре, но искам да науча и руски поне на нивото, на което знам английски. Препоръчайте ми школа, която да няма за цел само да ми прибере парите, ами има за цел първо да научи учениците си на нещо ? Става въпрос за София.
    Искам да науча Руски, както знам английски и испански - достатъчно добре, че да не ъъъ-кам и мънкам, ако някой ме заговори на руски.

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

Вземи си самоучител, разгадай падежите и окончанията и чети руски сайтове.Трябва ти и речник за някои думи и гинко билоба.Мед с орехи или морска риба без бира също вършат работа.Аз обаче не можах да се справя с английския въпреки горе изброената терапия.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

контактувай с руснаци и готово намери си приятелчета,регистрирай се в руски сайт на Алфа и си четеш и пишеш на руски щеш не щеш ще научиш.

Comment

Начи, падежите са 6. Искам да имам правилен изказ, не да си муча с отсрещните. Това и сега го мога. Апропо, руснак да ми говори на руски, разбирам, не мога да отговоря...Искам да мога да говоря, да разбирам и съзнанието ми да мисли на езика, на който ме заговарят, така, както е с английския и испанския... За това не помагат самоучители, нито посредствен учител.

Да, английски научих от интернет, но след това помогнаха много други фактори като ежедневна работа с американци, което задължаваше комуникацията само и единствено на английски, испанския...ми една година съм живял там, смятам, че го знам достатъчно сносно. Руския ме влече, не защото ми трябва за работа, ами , защото е скъп до мен, близък и сходен, в моите уши звучи приятно и смятам да се махам от тая държавица, за към Русия догодина. Трябва да мога да си поискам мляко, баница и квартира подобаващо
        Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 20:40.

sigpic
        Alfa Romeo 159 EX

Comment

Ми обади се да тръгваме заедно, аз ще ти превеждам.Без майтап бях предприел да разучавам как да отида ма се стопирах заради здравословни проблеми на близък.

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
            Ми обади се да тръгваме заедно, аз ще ти превеждам.Без майтап бях предприел да разучавам как да отида ма се стопирах заради здравословни проблеми на близък.
            Ти сериозно ли ? ... Приключва ми договора и с кеф ще се махна от тук...-.Има един потребител , живее в Ленинград ( Снкт петербург ) направо към тях да се отправяме
            Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 21:27.

sigpic
            Alfa Romeo 159 EX

Comment

Като първоначална подготовка си пусни Стоичков. Той говори руски добре, като английски.
              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                Ти сериозно ли ? ... Приключва ми договора и с кеф ще се махна от тук...-.Има един потребител , живее в Ленинград ( Снкт петербург ) направо към тях да се отправяме
                Серозно, не си правя майтап.Бях почнал да проучвам как стоят нещата с признаване на дипломи и сертификати.Засега обаче дори и тук не търся работа, а за навън си е направо лудост.Ще видя какъв ще е резултата от лечението на майка ми и ако се въстанови и не изисква грижи ще подновя тъсенето.

Comment

Най-добре се учи езика когато си в среда където се говори основно дадения език .
                  т.е. - хвани си една рускиня и щеш , нещеш ще го научиш - те така или иначе никога не се научават да говорят Български .
                  Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                  Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                  Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

образованието за български граждани в Русия е безплатно-закон, и явно има и договор за работа.

Comment

Вземайте ме и мен, по една рускиня да опънем, все файда.
                      Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Sunny Покажи съобщение
                        Най-добре се учи езика когато си в среда където се говори основно дадения език .
                        т.е. - хвани си една рускиня и щеш , нещеш ще го научиш - те така или иначе никога не се научават да говорят Български .
                        А с две-три ще го проговори за седмица.
                        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Нали си правите ташак, че искате да емигрирате (въобще, че искате да имигрирате) в Русия ?!
                          Майка ми живее там (в Санкт-Петербург) по стечения на обстоятелствата. Копнее да се махне от там, просто мъжа ѝ трябва да си оправи нещата документално.
                          Аз ходя почити всяка година там. Е нема такава държава баце.........
                          Mercedes S320 W220
                          Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

Чак толкова на север не, не обичам студ.Обаче едни други хора не им се връщаше, но контрактите им свършиха.Лично аз дори и тук не мога да почна работа даже да ми я дадат в ръцете, освен ако не е с такава заплата че да наема някой да наглежда майка ми.Хич не ми се мърда от проспериращата ми Родина.В частност от Варна, мръсно сиво, пълно с претенции без покритие...дори едни плочки на центъра не можаха да наредят.

Comment

Чак толкова на север не, не обичам студ.Обаче едни други хора не им се връщаше, но контрактите им свършиха.Лично аз дори и тук не мога да почна работа даже да ми я дадат в ръцете, освен ако не е с такава заплата че да наема някой да наглежда майка ми.Хич не ми се мърда от проспериращата ми Родина.В частност от Варна, мръсно сиво, пълно с претенции без покритие...дори едни плочки на центъра не можаха да наредят.
                              Не е само във Варна това. Големите ни градове са едни гадни боклучарници.

Това тук е близо до едно родопско село (Дряново):

Това са снимки на един заслон с чешма и барбекю, който се намира на един черен планински път извън всякаква собственост и без никаква охрана.

Както се вижда всичко необходимо си е там и едва ли някой си и помисля да краде или вандалства.

Близо до Белинташ видях на едно дърво поставена кутия, която представляваше нещо като аптечка. Вътре имаше неща, необходими за първа медицинска помощ и дори пакет цигари и кибрит.

Всякакви думи по-натам смятам за излишни.

Хората по този край са от съвсем друго тесто.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                              X