Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ при избора на климатик за отопление и охлаждане

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ при избора на климатик за отопление и охлаждане

Бихте ли помогна ли с избора на климатик за апартамент става въпрос за климатик с добър енергиен клас на добра цена. Единия ще охлажда/отоплява хол с площ 20кв/м а другия стая 8 кв/м. Не съм се насочил към конкретна оферта единственото, което съм чувал от познати и приятели е да гледам марки Дайкин, Митсубиши, Хайер.
    Благодаря предварително!

Комшията над мен се е спрял на Дайкин със вътрешно тяло разположено на пода.За хола 12 -ка вземи, за другата 10-ка.Аз съм със Самсунг но не съм доволен.Бегай от промоций.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Здравей,колега климатиците се избират по кубатурата на помещението.Желателно е да има по 50 W\m3.В твоя случай ако приемем ,че тавана ти е 2.6м то иза двете помещения можеш да сложиш 9-ки.Но мойто мнение е, че е по-доре в хола да сложиш 12-ка.Относно марката Хайера не ти го препоръчвам а за Дайкин и Митсубиши с висок COP трябва доста да се поизръсиш.Най-евтиния климатик с висок СОР е малайзийски Панасоник.Има много китайски марки ,които по табелка се водят с висок СОР но на практика не е точно така.Ако можеш да отделиш по 2000 лева за климатик ти препоръчвам Тошиба PKVP 5-то или 6-то поколение като 5-тото е по-добре.По мое наблюдение климатик под 1200 лева за 9-ка трябва да си готов на компромиси спрямо консумацията на ток през зимата.Но ако се ориентираш към китайски климатик в никакъв случай не си купувай Самсунг.Това е ,което мога да ти кажа в общи линий.
      Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия

Comment

Бюджета ми е около 2000лв + - и за двата климатика.... Като цяло ми е приоритет да са максимално висок енергиен клас за тая цена, марката не ми е зор каква е.

Comment

Ако едната ти стая е 20 кв.м а другата 8 кв.м., по мое усмотрение ако става въпрос за всекидневна и кухня или спалня бих предпочел да взема качествен климатик за голямото помещение а за малкото алтернативен отоплител, туй са 3 на 3 метра грубо казано и даже 9-ка ми се види безмислено капиталовложение.Ма ти си знаеш най-добреПоне при мене хола е с приоритет, кухнята ми е с със стенна духалка защото там само ядем а като се готви се топли достатъчно.Спалните също.Преценил съм че времето което прекарваме в тях не си заслужава инвестирането в климатици а за по студените дни ползваме електрически одеяла.Изолацията и дограмата значително ми спестиха от отопление.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Като цяло и двете стаи са приоритет. Из нета четох, че не е хубаво с 1 да се охлажда/отопляват две помещения. В хола са родителите ми, а в малката стая съм аз. Тя е северна и през лятото е най-топло, а през зимата е най-студено. И в двете стаи има някой постоянно. Точно за това искам климатици и в двете. На хола им PVC дограма и на малката стая също ще бъде сложена.

Comment

Дайкин;Тошиба; Митцубиши;Фуджитцу; Панасоник;Саньо, това са горе долу по добрите марки, като Панасоника(Национал) в България незнам колко може да му се има вяра?
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Фуджитсу или Дженерал 12-ки с двоен кондензор щом ще се топлиш с тях.
                Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Както пееха едно време НЛО в една тяхна песен : "Всичко в моя дом ще е Хитачи", та така и при мен е с климатиците. Вече повече от пет години Нитачи-тата вкъщи, японска сглобка, жулят яко зиме и лете без никакви проблеми, само трябва отвреме навреме да се прави профилактика, основно свързана с почистване на външните и вътрешни тела.
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                  Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
                    Бюджета ми е около 2000лв + - и за двата климатика.... Като цяло ми е приоритет да са максимално висок енергиен клас за тая цена, марката не ми е зор каква е.
                    Вземи си среден клас Панасоник. Те са най- добре като съотношение цена/качество. Дали COP-a e 3.7 или 4.1 е все тая, а разликата в парите никога няма да я избиеш от спестеното електричество.
                    Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                      Фуджитсу или Дженерал 12-ки с двоен кондензор щом ще се топлиш с тях.
                      аз съм с Фуджицу/Дженерал дванайски от Техномикс.

http://www.tehnomix.bg/product/8669/...yg-12-llc.html

Много съм доволен. Сметка за ток над 60 лв не съм имал а са нон-стоп пуснати почти. Препоръчвам горещо.
                      няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

pyle, климатик не се избира просто по марка. Дайкин колкото са хвалени, толкова и боклуци продават, същото се отнася и за другите марки. В 8 кв.м. стая какъвто и климатик да сложиш комфорт няма да има, ще работи като он-оф машина и ще е неефективен, за това помещение ти е необходимо около 1500 вата за отопление и под киловат за охлаждане. Толкова ниски минимуми на работа имат само висококласни машини за които бюджета ти не стига, и въпреки това пак няма да си доволен. Ако стаите са разделени само от врата не е проблем да бъдат отоплявани/охлаждани от една машина. Колегата по-нагоре ти беше препоръчал Тошиба Дайсейкай 5, машина без конкуренция от тези за европейският пазар. Друга алтернатива са машините втора ръка от Япония, но там търговеца е от много голямо значение и този който ще те консултира и избира трябва да е много в час с японските машини. Друг съвет от мен- забрави показателя BTU (британски температурни единици), съмнявам се, че ти говори нещо конкретно, избирай машината по оптимална отдадена мощност, както каза колегата горе за отопление са ти необходими, в зависимост от топлозагубите на помещението, между 50 и 70 вата на кубик, т.е. ако разглеждаме двете помещения общо за двете ти е необходима машина с мощност между 3.6 и 5 киловата оптимално на отопление. За отопление при много ниски температури, каквито в София не са рядкост, забрави всички бюджетни и китайски марки......Темата е толкова обширна и има толкова много фактори които трябва да съобразиш при избора, че е хубаво да почетеш малко във форума на Сетком. Успех!
                        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Благодаря на отзовалите се, явно въпроса е наистина обширен и ще се поинтересувам повечко.

Comment

Колега,поинтересувай се от моделите на Carrier те също са добър вариянт
                            Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия

Comment

Вземи си рециклиран. С 3 години гаранция са.
                              За климатик Митцубиши или Дайкин и високите класове на Тошиба.
                              Другото е компромис.
                              Mercedes S320 W220
                              Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

Working...
                              X