Известие

Collapse
No announcement yet.

Местене на климатик от една стая в друга ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Местене на климатик от една стая в друга ?

Колеги, някой има ли познат, който може да извърши услугата демонтаж от една стая, монтаж в друга и преглед с евентуално допълнаве на фреона?
    Чета из нета, ама нещо тия хора, за нищо ги нямат тия цени.... искат по 220-250 лева? Става въпрос за София.

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

Извикай техник да ти направи оферта, понеже има много фактори, които влияят на цената. При нас за такава услуга 120лв взеха, но бяха и познати. Така че там някъде ще е цената.
    Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

Демонтажа е от 40 до 60 лв. После имаш демонтаж където всичко е от начало : отвор в стената , конзоли за външно тяло които ако не са изгнили трябва да се сложат отвън , планка вътрешно и нейния монтаж , на ново вакуумиране и т.н.
      което пак е към 150-200 лв в зависимост от това кой ти го монтира и дали не трябват по-дълги тръби .

Ако нямаш пропуск и нужда от по дълги тръби трябва да се вместиш в бюджета от около 210 лв, .
      Имай в предвид че в момента е началото на отоплителния сезон и всички имат най-много работа сега , което дърпа цените на горе .
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
      sigpic

Comment

Преди три месеца идваха в офиса да профилактират климатиците. Та тия момчета не знам по колко взимат, но когато хванах един от тях, ми каза , че всичко ще ми направи за 150 лв ( не през ф-мата, която работи )
        Лошото е, че си форматирах телефонния апарат и му затрих телефона и сега няма откъде да го намеря.
        Повече от 150 лв не давам за този вид услуга, явно и щом и е обявил тази цена, ще има доволно за него.
        Цените иначе ги знам, ама тия не познават парите ми се струва...
        Нов инвертор може да се купи 9-ка за 600 лв с безплатен монтаж и това е по-добрия вариант, но проблема е, че сегашното местонахождение на климатика ( вътрешното тяло )е стена, която ще изчезне след 2 месеца и самия климатик става неизползваем, такъв, какъвто е в момента. А пък стаята от 18 кв, ще стане 39кв и ще трябва по голям.
        Не искам да го продавам за сто лева, затова по-рентабилно ще ми е да го преместя в спалнята.....но не и срещу повече от 150-170 лева

sigpic
        Alfa Romeo 159 EX

Comment

и аз не ги долюбвам, но цените са такива. монтирал съм сам климатик и ти казвам за по-малко от 250 няма да намериш независимо какво ти обещават. даже имат навика да обещаят че ще дойдат и после ни вест ни кост.
          е ти я разбивката :
          50лв демонтаж
          40лв нов пакет - задължително ще ти трябва /2бр медни тръби с изолация, кабели, дренаж и бандаж/
          20-30лв нови стойки ако има нужда
          150лв монтаж
          ако се случи да избяга фреона и се наложи да зареждат, смятай че 2-ма човека няма да вържат и по 20лв надник за тая одисея. а ако нещо не е наред и с климатика.....

можеш да смъкнеш цената до 150, ако сам си демонтираш климатика /лесно е стига да държат крановете/ и подготвиш новия монтаж.
          но най-трудно и в двата случая ще е да намериш хора които не само на думи ще се наемат да свършат работа.
          точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
            и аз не ги долюбвам, но цените са такива. монтирал съм сам климатик и ти казвам за по-малко от 250 няма да намериш независимо какво ти обещават. даже имат навика да обещаят че ще дойдат и после ни вест ни кост.
            е ти я разбивката :
            50лв демонтаж
            40лв нов пакет - задължително ще ти трябва /2бр медни тръби с изолация, кабели, дренаж и бандаж/
            20-30лв нови стойки ако има нужда
            150лв монтаж
            ако се случи да избяга фреона и се наложи да зареждат, смятай че 2-ма човека няма да вържат и по 20лв надник за тая одисея. а ако нещо не е наред и с климатика.....

можеш да смъкнеш цената до 150, ако сам си демонтираш климатика /лесно е стига да държат крановете/ и подготвиш новия монтаж.
            но най-трудно и в двата случая ще е да намериш хора които не само на думи ще се наемат да свършат работа.
            Намерих човек, колега от бмв форума, ще свърши всичко за 150 лева, а ако тръбите са за смяна + 30 лв

sigpic
            Alfa Romeo 159 EX

Comment

Стандартно монтаж на сплит климатизатор е в порядъка 180 лева без ДДС с тръбен път до 3 метра(120 монтаж с печалба, 20 стойки външно тяло + 30 тръба с изолация себестойност). Цените, които ви обявяват са такива, защото понякога процедурата отнема много време (удря арматура, проблем с монтажа на външното тяло и др.), а дейността се извършва от двама души и надницата тече. Иначе инвертор за 600 лева звучи несериозно Нещо като колони за колата от Илиянци.
              Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
                Стандартно монтаж на сплит климатизатор е в порядъка 180 лева без ДДС с тръбен път до 3 метра(120 монтаж с печалба, 20 стойки външно тяло + 30 тръба с изолация себестойност). Цените, които ви обявяват са такива, защото понякога процедурата отнема много време (удря арматура, проблем с монтажа на външното тяло и др.), а дейността се извършва от двама души и надницата тече. Иначе инвертор за 600 лева звучи несериозно Нещо като колони за колата от Илиянци.
                Имам абсолютно всичко, нали е монтиран климатика. Нищо допълнително като пари за материали не трябва. Няма как да удари арматура на тухлена стена.
                250.... това е чиста печалба - двама човека по 125 лева за 2-3 часа?? Толкова не взимат и преподавателите по атомна физика в БАН..Как и да е, човек се намери вече.

sigpic
                Alfa Romeo 159 EX

Comment

В нашето село струва 120 лв цялата работа...
                  sigpic
                  Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
                  X