Известие

Collapse
No announcement yet.

Включване на компютър от разстояние?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Включване на компютър от разстояние?

Здравейте,имам въпрос към разбиращите..обърнах нета но не намерих това което ме интересува а то е:
    компютъра ми трябва да е постоянно включен,но тук тока спира поне два пъти на ден.Юпс е решение но до някъде,свързването към интернет става чрез логване през браузер които помни паролата ми за достъп.
    Връзката ми към интернет се рестартира всяка сутрин в 6:30 независимо от обстоятелствата.Предполагам е някакъв автоматичен процес от доставчика.В офиса са изключителни "селяни",не ми се занимава с тях....
    Въпроса е как връзката да остане активна и как да пускам компютъра от разстояние.Как и с какво,например ако нямам юпс?
    Варианта някой да го прави вместо мен отпада
    Благодаря.

П.П.Наистина е много важно компа да е включен и да мога с TeamViewer да мога да влизам в него.
    TeamViewer до колкото разбрах има опция WakeOnLAN.Но как ще се свържа след като връзката се е рестартирала и влизането през нет е невъзможно?
    Last edited by Linkestis; d.m.y г., 22:27.
    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

ComIP модул с реле през бутона на компа и си ти ..
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
    Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
      ComIP модул с реле през бутона на компа и си ти ..
      Остава да разбера как да се свържа към компютъра като нямам нет
      sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Ми звъниш по жиесема на жената в къщи.

п.п.Някъде нещо ми се бе мернало по въпроса с два жисиема, ма къде и как ставаше убий ма не моа ти кажа.Просто го мернах преди време докат се ровех по форумите но не му обърнах внимание.
        Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 22:47.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Няма да има никой това е проблема

Comment

---
            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:28.
            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
              .... А-а-а, схванах какьв е проблема с врьзката май. PPoE ли е?
              Не разбирам толкова и не мога да ти отговоря.Свързвам се само и единствено чрез парола в браузера отваря се сайта на доставчика като браузера помни паролата аз само натискам да се свърже.
              Дебнел съм го и точно в 6:30 спира ама няма да е 6:29 няма да е 6:31 точно в 6:30 трябва да влезна през браузера да активирам връзката

Comment

Не съм го тествал никога но знам, че в биос-а има опция - Wake on LAN. Дали няма да свърши работа...
                http://en.wikipedia.org/wiki/Wake-on-LAN
                145, 1.6 boxer
                156, 2.4 JTD - ex
                Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
                  Не съм го тествал никога но знам, че в биос-а има опция - Wake on LAN. Дали няма да свърши работа...
                  http://en.wikipedia.org/wiki/Wake-on-LAN
                  WOL няма да му свърши работа. Това, което му трябва е:

1 - ПЦ - то да стартира автоматично след идването на тока
                  2 - След зареждането на ОС да се стартира скрипт, който да прави автоматичен логин във web портала на доставчика му.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

В същия този биос трябва да има и опция при спиране на тока да се пуска сам комп-а.
                    Виндолса има възможност за задаване на задачи/команди, които да се изпълняват в определен час/ден и т.н.

Може да използваш това:
                    http://www.technotraits.com/2008/06/...et-connection/
                    Last edited by Walker; d.m.y г., 18:35.
                    --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
                    sigpic

Comment

Каквото и да правиш, нищо по-различно няма да се случи от това което става в момента, ако връзката ти с провайдъра е зависима от същото токово захранване.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

Оказва се че Биоса няма опция за събуждане !?!?? Не вярвах ама... няма
                        Връзката с доставчика е на отделно захранване което никога не спира.Тока е проблемен само по къщите.
                        Юпс го има вече..обаче свързването към нета след 6:30 е проблем.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                          Остава да разбера как да се свържа към компютъра като нямам нет
                          На него има слот за и за сим карта. Купуваш някаква само за данни и то минимален пакет и си ти .. както вече казах.
                          Има такива модели предназначени за СОТ централи. Реално имат и приложения за мобилни телефони.
                          Все едно си включваш алармата дистанционно, но реално си пускаш компа. Дори има и статус - да ти показва включено ли е .. или изключено.

Реално всякакъв GSM комуникатор, който има приложение или начин за дистанционно управление ще ти свърши работа. Било то с СМС, позвъняване или мобилно приложение. Има и български варианти - на М2М, Инова и други. Има и "истински" варианти - Texecom.

Ако имаш въпроси за цени и прочее - на лично, аз ги продавам.

Поздрави
                          Last edited by DiStefano; d.m.y г., 08:01.
                          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                          Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Или аз нещо не разбирам, или никой не чете, какво пита и пише човекът. Проблемът му е в това, че интернет връзката му периодично се дропва и за да се възстанови е необходимо някой да направи логин от пц-то в един web портал на доставчика. Лично на мен това, че има такива доставчици ми е странно, но явно такъв е случаят.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              Или аз нещо не разбирам, или никой не чете, какво пита и пише човекът. Проблемът му е в това, че интернет връзката му периодично се дропва и за да се възстанови е необходимо някой да направи логин от пц-то в един web портал на доставчика. Лично на мен това, че има такива доставчици ми е странно, но явно такъв е случаят.
                              Мисля, че по-интересния момент е със събуждането на пц-то. После може да се измисли скрипт, който да симулира GET/POST заявка, с който да се закачи инета. Пъха се в startup-а на пц-то и всичко трябва да е наред.
                              Идеята на DiStefano ми звучи интересно, особено ако може да се реализира с определен бюджет.
                              Освен ако няма твърд ip-адрес даден от доставчика. Тогава трябва да сработи и WoL, стига да се поддържа от дъното. Регистрацията в сайта на доставчика е за да имаш достъп до 80 порт, демек за да браузваш.

P.S. А защо не питаш инет доставчика ти, но не на ниво офис, а техническа поддръжка(сисадмини), дали те не могат да измислят нещо?
                              Last edited by pa4ito; d.m.y г., 14:43.
                              145, 1.6 boxer
                              156, 2.4 JTD - ex
                              Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Working...
                              X