Известие

Collapse
No announcement yet.

Пирон в гумата..

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пирон в гумата..

Тъкмо си смених гумите и баси късмета...
    Чудно ми е обаче аз ли съм виновен понеже под такъв ъгъл е че изглежда странно докато карам да се е забил.

Снимка - Цък

Та два са вариантите или е моя грешката и докато съм карал някак си се е забил.
    Или в Русе има хора които не харесват алфите .

Имам съмнения за второто защото точно предния ден сутринта като излизах за работа една по възрастна жена каза така на по висок глас на някаква друга.. "Някой постоянно ми мести камъните които слагам да си паза място за колата." Точно докато се качвах да тръгвам за работа. , сутринта тръгвам за работа, паркирам и гледам тоя пирон, направо ми причерня тъкмо ги сложих тея гуми и както свършвам работа в 9.30 се надявах да не спадне гумата че не ми се сменя посред нощите...

Та според вас проблем ли е тоя пирон, в смисъл да се залепи гумата или фитил? Кое е по добрия вариант че гумите имат доста живот а не ми се иска аз както си карам по ... Някъде да се пръсне гумата докато карам и да се пребия.. Иначе късмет вече трети ден я карам така не е спаднала че няма кога да отида да я направят защото съм на работа..

фитила е направен да държи 1000 км,после като се разтъпче почва да пуска,залепи я.

Comment

Като се залепи няма да има проблеми и при по високи скорости нали? Че някак си не ми се иска да се претрепя щот няква овца решила че улицата нейна..
      Btw улицата е Тетово където се намира VRPerfomance .

Comment

Аз съм лепил гума с подобен проблем. Ама беше на три години - вече две лета я търкалям и няма грешка. Лепенето по спомен излезна около 15гущера.
        Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщение
          Аз съм лепил гума с подобен проблем. Ама беше на три години - вече две лета я търкалям и няма грешка. Лепенето по спомен излезна около 15гущера.
          Тъпо, аз за гумите дадох по 20лв...
          Макар че по добре ако бяха нови направо не знам тая щях да я оставя на трупчета .

Comment

пироня не пита дали гумата е стара или нова и гумаджията също тарифата му е една и за стара и нова

Comment

Едно време в Кореком продаваха пълен комплект за такива случаи на Мишлен.
              Комплекта включваше т.н лепенки, представляващи парчета много мека гума със странна форма, с която се запълваше дупката, заедно с приспособлението, с което се набутваше тази гума в дупката, приличащо на отверка, но завършващата му част представляваше кука, също така бързосъхнещо лепило и ножче за отрязване на стърчащата част на лепенката, както и едно друто дето пак приличаше на отверка, но беше набраздено по дължината с цел набраздяване на гумата по вътрешната част на дупката.
              Тогава с такъв комплект си лепех сам гумите на пътя без да свалям джантата - проблема на пътя беше да открия връхната част на убождащия елемент, причинил проблема.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                Едно време в Кореком продаваха пълен комплект за такива случаи на Мишлен.
                Комплекта включваше т.н лепенки, представляващи парчета много мека гума със странна форма, с която се запълваше дупката, заедно с приспособлението, с което се набутваше тази гума в дупката, приличащо на отверка, но завършващата му част представляваше кука, също така бързосъхнещо лепило и ножче за отрязване на стърчащата част на лепенката, както и едно друто дето пак приличаше на отверка, но беше набраздено по дължината с цел набраздяване на гумата по вътрешната част на дупката.
                Тогава с такъв комплект си лепех сам гумите на пътя без да свалям джантата - проблема на пътя беше да открия връхната част на убождащия елемент, причинил проблема.
                По-горе говорят да същите "фитили". Аз съм със същата "отвертка" от доста време, даже преди месец-два си поръчах от китайците резервни "фитили", че ми свършиха.
                166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Тури и фитил и лепенка и...
                  Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                  Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                  Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                  Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
                    По-горе говорят да същите "фитили". Аз съм със същата "отвертка" от доста време, даже преди месец-два си поръчах от китайците резервни "фитили", че ми свършиха.
                    По онова време, в комплекта с джаджите, имаше и инструкции за експлоатация с картинки - тъп да си, пак ще го разбереш.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от agstyles Покажи съобщение
                      Тъпо, аз за гумите дадох по 20лв...
                      Макар че по добре ако бяха нови направо не знам тая щях да я оставя на трупчета .
                      Е па тя Уепенкта, колкото гумата.....оди си вземи нова гума....уважавай съседките...не с лошо...
                      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                        Е па тя Уепенкта, колкото гумата.....оди си вземи нова гума....уважавай съседките...не с лошо...
                        Не моат сите кът теб ги уважават.))))
                        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Ще им дам едно уважение аз...
                          Улицата да не е тяхна че да ми казва къде да спра.
                          Дразнещо е тя си е паркирала колата и въпреки това като спра на почти два метра зад нея и преча...

Как да е ходих да лепят гумата, 3 пъти я лепи човека и изпуска, каза че щот са michelin гумите и трудно се лепели, остана с последната лепенка каза ми да я паркирам за 3-4 часа да изсъхне лепилото и да мина да я замерим дали е изпуснала много, замеихме я и изпуска малко ама все пак.. В крайна сметка дадах 10лв, и засега се държи не е изпуснала ама...
                          Чудно ми е че още се правят такива мизерии, защото все пак това си е опасно, ако не бях го видял и си карам се едно нищо и няма и на някой завой поддаде и се блъсна зарад няква овца щот решила да прави мръсно..

Comment

Първоначално публикувано от agstyles Покажи съобщение
                            Ще им дам едно уважение аз...
                            Улицата да не е тяхна че да ми казва къде да спра.
                            Дразнещо е тя си е паркирала колата и въпреки това като спра на почти два метра зад нея и преча...

Как да е ходих да лепят гумата, 3 пъти я лепи човека и изпуска, каза че щот са michelin гумите и трудно се лепели, остана с последната лепенка каза ми да я паркирам за 3-4 часа да изсъхне лепилото и да мина да я замерим дали е изпуснала много, замеихме я и изпуска малко ама все пак.. В крайна сметка дадах 10лв, и засега се държи не е изпуснала ама...
                            Чудно ми е че още се правят такива мизерии, защото все пак това си е опасно, ако не бях го видял и си карам се едно нищо и няма и на някой завой поддаде и се блъсна зарад няква овца щот решила да прави мръсно..
                            Имах пирон в гумата- мишлен енрджи, залепи се без проблем и не изпуска, отвътре търкаха гумата с абразив и я залепиха.
                            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

пирона се е забил на такова място че не е желателно да се лепи с пура по добре да се залепи отватре

Comment

Working...
                              X