Известие

Collapse
No announcement yet.

Енергоспестяващи крушки - какви?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
    Да си купиш сега енергоспестяваща крушка, е като да си купиш парен локомотив. Тази технология е в историята вече. Първо животът им е поне 5 пъти по къс от този на ЛЕД-а, второ осветеността им спада с времето, трето- имат нужда от време, за да достигнат пълната си осветеност, четвърто- харчат 2 пъти повече енергия от ЛЕД, пето- съдържат канцерогенни вещества, шесто- дизайнът им е силно ограничен. Всички тези проблеми при ЛЕД-а ги няма. Да не говорим, че ЛЕД лентите нямат алтернатива на практика вече.
    Какви led крушки с ефект като на такава с нажежаема жичка с мощност 100W би препоръчал?

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Какви led крушки с ефект като на такава с нажежаема жичка с мощност 100W би препоръчал?
      Ето пример, но в момента ние лично имаме само 4W, което съответства на 40 W.
      http://technoled.eu/index.php?route=...product_id=229

Иначе се предлагат вече 6, 8 и 10 W, но не сме внесли още.
      Lexus IS200

Comment

Един приятел си сложи навсякъде ЛЕД, направи си някава система с ЮПС и акумулатор и сега ползва само нощна енергия за осветление

---------- Post added at 11:44 ---------- Previous post was at 11:42 ----------

А, какви са ти доводите или просто така?
        Но дори за скептици като теб имаме решение- LED крушка, пълна имитация на такава с нажежаема жичка. Ще ти хареса![COLOR="Silver"]
        Не мога да уцеля точния цвят
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Ето пример, но в момента ние лично имаме само 4W, което съответства на 40 W.
          http://technoled.eu/index.php?route=...product_id=229

Иначе се предлагат вече 6, 8 и 10 W, но не сме внесли още.
          Ползвам основно крушки с еквивалентна осветеност на 60 и 100 W - с нажежаема жичка.

След края на живота им възнамерявам да ги сменя с LED.
          Като гледам, ще се ориентирам към 6, 8 и 10 ватови.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Аз преди 4 години съм вземал от тук Е14 9W на General Electric и E27 11W на Philips. Миналата година ми изгоря само една лампа на Philips, тази която беше в банята! Другите си светят вече 4 год. си светят безпроблемно.

П.С. Не правя реклама на сайта, просто може да разгледаш за информация! Цените им са много добри, лошото е че са в София!

Сега и аз се оглеждам за нещо "LED"ено на Е14
            Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Не забравяйте че Ледовете има насочена светлина, ъгъла им на светене е от 220-270градуса. Не винаги е удобно да се сложат.
              Приципно съм за новите технологии, но все още е рано. Малко като навлязат и се сборят производителите, ще се вдигне качеството и цената ще спадне.
              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Днес изненадващо бързо пристига китайчето от първия ми пост в темата. 56 лед-а 18w. Качвам 2 снимки на осветеността на стаята с досегашната луминисцентна 21w (или евентуално 23w, сега не съм си вкъщи да погледна) и новата. Разликата във времето на двете снимки е, колкото да ги сменя. Луминисцентната беше светила 2-3 часа - загряла е. Според мен няма разлика.

П.П. Ако се вижда самата лампа е малко дразнещо, но после я дадох на брат ми да я ползва в покрит платнен плафон и си е супер.
                Attached Files
                Last edited by PEPI-2ALFA; d.m.y г., 20:20.
                166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Абе въпрос на вкус. Пробвал съм всички, и за мен по добро от старите с нажежаема жичка няма. Другите все ме дразнят и то много. Но Лед-а ако е хубав е значително по добре от всякакъв вид газоразрядна крушка.

Comment

Дано да се запазят всички видове, защото всеки един от тях си има предимство в конкретната ситуация и конкретното осветително тяло - все пак трябва да има и естетически вид, както ефект, така и ефективност на осветеността и не на последно място икономическата изгода.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Тоя от аватари ти не е долетял дотук с крушки с нажежаема жичка, трябва да си в крак с новите технологии.Спъваш прогреса на човечеството.
                      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Добре е да се има впредвид и това, че при луминисцентните енергоспестяващи крушки винаги има пулсиране на светлинния поток. Обикновено честотата на пулсациите е подбрана доста по-висока от разграничаващата способност на окото, но все пак пулсира и това може да доведе до дискомфорт.

За разлика от тях LED осветителните тела без проблем работят с постоянен ток. А това означава, че пулсации няма.

Това прави излъчваната светлина доста по-близка по вид до слънчевата или до тази от нажежаемата жичка.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
                          Аз съм с "класически"енергоспестяващи топло-бяла светлина 21-23W. Последно купих 3 от кауфланд, тяхната марка с по 5 години гаранция.
                          И аз така направих в крайна сметка 15W крушка струва 3,99лв с 5г гаранция. Лед са 2 пъти по-икономични, но като се замислиш, че енергоспестяващите горят едно нищо лед-а са 2 пъти по-икономични от нищото Т.е. едните ти спестяват 80% от сметката примерно, а другите - още 10%, което според мен е нищожно, а са скъпи. Като изгорят ще ги сменям, в Кауфланд по принцип няма проблеми с рекламациите.
                          sigpic
                          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                            Не забравяйте че Ледовете има насочена светлина, ъгъла им на светене е от 220-270градуса. Не винаги е удобно да се сложат.
                            Приципно съм за новите технологии, но все още е рано. Малко като навлязат и се сборят производителите, ще се вдигне качеството и цената ще спадне.
                            Явно не си видял линка ми от по- доре, ъгълът на осветеност е точно толкова, колкото и на обикновенните крушки.

---------- Post added at 15:13 ---------- Previous post was at 15:10 ----------

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                            И аз така направих в крайна сметка 15W крушка струва 3,99лв с 5г гаранция. Лед са 2 пъти по-икономични, но като се замислиш, че енергоспестяващите горят едно нищо лед-а са 2 пъти по-икономични от нищото Т.е. едните ти спестяват 80% от сметката примерно, а другите - още 10%, което според мен е нищожно, а са скъпи. Като изгорят ще ги сменям, в Кауфланд по принцип няма проблеми с рекламациите.
                            За домашни потребители може и да няма разлика, дали ще платиш 40лв или 20 лв. за осветление, но за бизнеса има огромно значение. Направи сметка само в един магазин за хранителни стоки колко крушки са.
                            Lexus IS200

Comment

Взех 11w и 15w. Първи впечатления - с 15-ватовите се обърках, трябваше да взема само 11-ватови. Светят прекалено силно. Това с уточнението, че става въпрос за осветяването с 3 крушки на 1 стая 8/3,5м - наложи се да махна едната.
                              Last edited by code; d.m.y г., 18:29.
                              sigpic
                              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

След известно време ще я сложиш пак, защото с времето, силата на светене, малко намалява.
                                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                                sigpic

Comment

Working...
                                X