Боклуци има всякакви - и в реномираните хипермаркети, а и на високи цени, така, че всичко е относително у нас.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Енергоспестяващи крушки - какви?
Collapse
X
-
Един приятел ми подари Филипс енергоспестяващи към 10бр и каза, че може да ми достави неограничени количества по 1лв/бр да ги продавам. Сложих ги вкъщи и след 1 месец почнаха да горят по ред на номератаИма големи боклуци, Кауфланските за сега държат.
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеБоклуци има всякакви - и в реномираните хипермаркети, а и на високи цени, така, че всичко е относително у нас.
От друга страна няма крушка, която да съм купил от базар или железария на цена около 4 - 5 лв. която да е светила повече от 3 - 4 месеца.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеДо момента нямам изгоряла крушка, закупена от Практикер на цена около 15 лв. (след 5 години експлоатация).
От друга страна няма крушка, която да съм купил от базар или железария на цена около 4 - 5 лв. която да е светила повече от 3 - 4 месеца.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
В офиса имаме много LED крушки.
Не са от най-евтините ... но горят на 4 месеца.
Или не горят а започват да примигват и става дискотека.
Помолиха ме да отворя една и да разбера защо горят - преди да отворя мислех че е от led driver-a , но се оказа лошо охлаждане на самия led. (некачествена сглобка, не ляга добре към радиатора , няма достатъчно термо паста и т.н. )
Сменят ги гаранционно да , обаче се губи време а на мен времето ( и нервите ) ми е по-скъпо от разликата в използвания ток. Затова едва ли ще си купя скоро LED за вкъщи, поне докато качествените модули не поевтинеят доста....
Comment
-
И на мен твръде скъпо ми излиза рекламацията на една иновационна крушка.
Да изгориш гориво за 5 лв., за да ти дадат отново рекламирана крушка, която струва 6лв. - ако отново даде фира, ще ми излезе златна.
Не ми се иска вече, да участвам в експериментите.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеИ на мен твръде скъпо ми излиза рекламацията на една иновационна крушка.
Да изгориш гориво за 5 лв., за да ти дадат отново рекламирана крушка, която струва 6лв. - ако отново даде фира, ще ми излезе златна.
Не ми се иска вече, да участвам в експериментите.Добре, че е младото поколение да дърпа нещата напред. ЛЕД може да е всичко, но е далеч от иновацията. Това е стара технология с различни изпълнения- такова за 1 лв. и такова за 10 лв. със съответната разлика в качеството.
Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеС такова мислене още щяхме да живеем в бронзовата епохаДобре, че е младото поколение да дърпа нещата напред. ЛЕД може да е всичко, но е далеч от иновацията. Това е стара технология с различни изпълнения- такова за 1 лв. и такова за 10 лв. със съответната разлика в качеството.
Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Прегледах темата и не рабрах нейния смисъл
Целта е да пести пари ли? невъзможно
Целта е гъзария? - едва ли.
Експеримент - най - вероятно.
Каквото и да си правите като "подобрения" - саниране, нови ПВЦ дограми ,енергоспетяващи крушки, перални клас А++ , хладилник клас АА , инверторен климатик .... и в крайна сметка тези благини на съвременната технология не могат дори да си "изкарат" гаранцията. Въпросните "енергоефективни" уреди и глупости са търговски трик, самозаблуждение и грандиозна измама. сметките винаги се повишават - ФАКТ
Друг е въпроса, че всички китайски стоки, които са брак и/или не съответстват на критериите за качество се пращат в България /става с една декларация за съответствие, а не с евро сертификат/и то на юнашки цени.Last edited by vaklinator; d.m.y г., 17:44.Alfa 155 2.0TS 8V '93
sigpic
VW LADAVAGEN '81
CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ
Comment
-
Аз пестя средно по 200 лв на година от енергоспестяващо осветление. И въобще не е нужно да съм Айнщайн за да си направя тази сметка.
Не целя да убеждавам когото и да било в това, но и няма как, някой да ме убеди, че това не е така.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеВярно, че разходите са от голямо значение, но по-добре да помислим за приходите.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Днес реших да подпомогна енергийната система на страната, НЕК, БЕХ и другите мафиоти, и си купих една миньонка с нажежаема жичка 15W за 0,20 лв. за абсорбатора над готварската печка.
Ефекта е страхотен - разните LED-ове и други изгъзици никога не могат да извадат такава температура на светлината, като на парафинова свещ.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
Comment