Известие

Collapse
No announcement yet.

Молба за оглед - бус във Варна.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Че кой е казал нещо лошо за Кирил?
    Аз дори съм приготвил малък подарък за благодарност!

А проблемите си остават изцяло мои....
    Правилния лаф е 'Очи гледали - очи плакали!'
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
      Да ме извиняват колегите, които са ми звънили за огледи по салоните и съм им отказвал, ама съм го правил точно по тази причина!
      Кирил според мен си е свършил работата повече от перфектно! Това, което е трябвало да се види при първо посещение го е направил, дори се е престарал повече от нужното според мен.
      Втората стъпка, което трябва да направи купувача след като са му спестили време и разходи за няколко стотин километра от първия оглед е да се бръкне 20-30 лева и да я закара в сервиз за да се огледа автомобила по обстойно.
      Има един много хубав български лаф: "Направи добро, изяш л . . но!
      Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
      Че кой е казал нещо лошо за Кирил?
      Аз дори съм приготвил малък подарък за благодарност!

А проблемите си остават изцяло мои....
      Сега видях че ме коментирате...

Адаш, какво има на буса в крайна сметка. Открихте ли нещо което е сериозно като проблем?

Ако по някакъв начин се чувстваш излъган от моята преценка много съжалявам. Аз лично ти предложих да го закараме в сервиз преди да решиш.

Според мен този форд си заслужаваше парите и ако има нещо което не подлежи на ремонт е изгнила каросерия и товарна платформа което тук не е проблем.

По това което си писал не се разбира какво точно му е развалено и колко ще струва да се оправи, но ако се чувстваш прекаран не мисля че е непоправимо.

Ако все пак имаш нужда от нещо пиши или се обади.
      Last edited by KirilSol; d.m.y г., 20:41.
      Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
      Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
      Lancia Ypsilon '02

Comment

Честно да ти кажа, адаш, аз също не разбирам коментара, които направи Пининфарина
        Ако исках да ти се оплаквам или имах нещо да ти казвам, щях да го кажа директно на теб.
        Единственото, което мога да кажа, са хиляди благодарности за помощта (очаквам адрес на ЛС )

П.П.
        За сега проблема се оказа турбото, което си е за кофата директно
        Главата, картера и капака на ангренажа са сваляни и явно е имало ремонт по двигателя.
        Липсват разни винтове, болтове, щипки и прочие тук-там, но това по никакъв начин не означава, че буса е лош. Просто нещо сериозно е правено и се надявам да е направено кадърно!

П.П.
        ПАК повтарям, пиша тези неща, за да се знае, че и в тази автокъща може да има автомобили с проблеми.
        НЕ пиша, за да се оплаквам или да обвинявам някого!!!
        sigpic

Comment

Честно да ти кажа, адаш, аз също не разбирам коментара, които направи Пининфарина
          Ако исках да ти се оплаквам или имах нещо да ти казвам, щях да го кажа директно на теб.
          Единственото, което мога да кажа, са хиляди благодарности за помощта (очаквам адрес на ЛС )

П.П.
          За сега проблема се оказа турбото, което си е за кофата директно
          Главата, картера и капака на ангренажа са сваляни и явно е имало ремонт по двигателя.
          Липсват разни винтове, болтове, щипки и прочие тук-там, но това по никакъв начин не означава, че буса е лош. Просто нещо сериозно е правено и се надявам да е направено кадърно!

П.П.
          ПАК повтарям, пиша тези неща, за да се знае, че и в тази автокъща може да има автомобили с проблеми.
          НЕ пиша, за да се оплаквам или да обвинявам някого!!!

Не само в тази, а всички Автокъщи е така,почти всяка кола идва с дефекти и биват възтановявани по един или друг начин,но като цяло при покупката дори и в сервиз да беше е закарал не може всичко да се открие в рамките на 30мин.Всичко става ясно след това.Друг е въпроса че и всеки търговец не знае на 100% какво купува от вън,така че извода е всичко е късмет.
          Alfa romeo GTVex
          Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
          Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
          Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Да, но проблма тук е значително по-сериозен, с оглед извършения ремонт.
            От няколко места чувам вече, че този двигател има проблем с ангренажната верига и с главата, съответно - къса и пука
            Явно тук случая е подобен или идентичен, но въпроса е, че са оправили сериозния проблем (надявам се), а са оставили множество аматьорски следи - дано с другото са се постарали повече
            Както и да е - смених си турбото днес и за сега всичко изглежда нормално....
            Attached Files
            sigpic

Comment

Да, но проблма тук е значително по-сериозен, с оглед извършения ремонт.
              От няколко места чувам вече, че този двигател има проблем с ангренажната верига и с главата, съответно - къса и пука
              Аз затова пазарувам Ивековци и разни стари Рена Мастери, щото са катъри отвсякъде. Фордове съм карал много, но все нови, секънд хенд никога.
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

То проблема е, че няма избор на такива модификации - над 4м. каросерия с двойна гума
                А и съм с ограничен бюджет все пак.
                Иначе за 20'000лв. сигурно има голям избор, но уви....
                sigpic

Comment

То проблема е, че няма избор на такива модификации - над 4м. каросерия с двойна гума
                  А и съм с ограничен бюджет все пак.
                  Иначе за 20'000лв. сигурно има голям избор, но уви....
                  http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...3&slink=87gvvl

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...2&slink=87gvvl

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...2&slink=87gvvl

На тия кво им е? Ти си лесен, търсиш 4,20 каросерия, пък аз под 6 м. не падам Карай, вече си го взел, ще го оправиш и ще си го ползвате със здраве.
                  Giulietta 1,6 JTDm 2013
                  156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Оглеждах много, включително и по-новите Ивеко от линковете - зле са нещата А пък за 6м. е направо 'мисията невъзможна' в България.
                    Аз за това ходих до холандската граница да търся камион!
                    sigpic

Comment

Оглеждах много, включително и по-новите Ивеко от линковете - зле са нещата А пък за 6м. е направо 'мисията невъзможна' в България.
                      Аз за това ходих до холандската граница да търся камион!
                      Е, аз си купих 2 броя 6 метрови от БГ, но наистина трудно се намират. С Ивековците поне нямаше да имаш такива грижи с мотора, техните са много сполучливи, малко ръждица не е проблем, важното е да не са усукани от претоварване.
                      Giulietta 1,6 JTDm 2013
                      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

То зависи и за какво ти трябва, респективно, какви са изискванията
                        За сега всичко е наред (пу-пу, да не му е уроки)!
                        Остана още малко от задължителното обслужване и после само каране....
                        Важното е, че моментално започнах да редуцирам разходите за транспорт!
                        sigpic

Comment

Форд и циганин работят само през лятото)).....а ти си го купи през зимата....сорри)....
                          Бъзикам се........с здраве да го ползувате....фирма която няма транспорт проблемите са по малко....разбираш ме.....
                          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Разходите са смазващи, Боби - определено си струва транспорта да е собствен!
                            А и самата независимост е достатъчен довод
                            sigpic

Comment

Важното е, че моментално започнах да редуцирам разходите за транспорт!
                              Не бързай, още не са те крали шофьорите.
                              Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Свел съм този проблем до минимум и ако изобщо има нещо подобно, то ще бъде незначително
                                sigpic

Comment

Working...
                                X