Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения относно избор на сушилня

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мнения относно избор на сушилня

Здравейте,

Предстои ми избор на сушилня, а такова нещо досега не е имало вкъщи. Ще бъда благодарен за мнения относно марка и модел. Също така дали да е обикновена кондензационна или такава с термопомпа? Сушилните с термопомпа имат ли други предимства, освен по-малкия харч на ток?
    Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2000 ех

Първоначално публикувано от Peter_63 Покажи съобщение
    Здравейте,

Предстои ми избор на сушилня, а такова нещо досега не е имало вкъщи. Ще бъда благодарен за мнения относно марка и модел. Също така дали да е обикновена кондензационна или такава с термопомпа? Сушилните с термопомпа имат ли други предимства, освен по-малкия харч на ток?
    Най-важното е да е с 5г гаранция, при мен е пералня със сушилня в едно, ама не мога да се сетя за марката. Вече 2 пъти я правят за 5г - 1 път електромотор понеже стана много шумен и един път някаква платка - общо за 160лв. Обаче ние и спираме тока - всеки ден върти По-късно ще едитна марката. - INDESIT
    Last edited by code; d.m.y г., 10:36.
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
      Най-важното е да е с 5г гаранция, при мен е пералня със сушилня в едно, ама не мога да се сетя за марката. Вече 2 пъти я правят за 5г - 1 път електромотор понеже стана много шумен и един път някаква платка - общо за 160лв. Обаче ние и спираме тока - всеки ден върти По-късно ще едитна марката.
      нашата е Candy беше с 3г гаранция, и веднага след 3тата година почна с номерата, спука се тръба, сгъна маншон, заби компютъра, а сега за капак за коледа , както вече ми е по нанагорно, изгоря и нагревателя.

Незнам дали е от марката или аз попаднах на боклук, но повече Candy никога, за всеки случай
      Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, 20V, 200hp NO EGR/DPF/flappers

Comment

Ние сме с Индезит, енергиен клас В, от 6-7г., кондензационен тип, който тогава на времето беше по-авангардната технология.
        Ползваме я само в есенно-зимния период и то само да доизсуши окончателно прането, което преди това е било простряно на терасата.

Никакъв проблем с нея, с изключение на това, че в началото на годишния период, в който започва сушенето при нас, преди първото пускане, еднократно и тегля странично един шут в ламарините - явно залепва някакво реле или лоша връзка, но така си кара от самото начало, и вече съм и свикнал. На следващата година започва пак по същия начин - с шут.

Голямо удобство е, а недостатъците са : 1.Шум, най-вече от разни метални копчета които се блъскат в барабана, а не толкова от шума на машината. 2. Когато работи, в помещението се усеща влага, но ние сме я сложили в коридора, където има много врати, които постоянно се затварят и отварят. 3. Голяма консумация на ел.енергия, но ние я пускаме нощно време, докато си играм карти. 4. Желателно е в помещението да е чисто, защото засмуква яко въздух от долната част на машината.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

За зимата е перфектно нещо, Индезит- перфектна е, не топи дрехите и почти не ги мачка.
          Със съд за конденз е, имаш си и дестилирана вода за колата после
          И друго предимство- изчиства всички мъхчета от дрехите и топли стаята където стои
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Мерси на всички за инфото и споделения опит. Candy (и Beko) няма да са, щото и ние имам лош опит с тези марки.

Почти всички Индезит пишете, обаче жена ми има някакво предубеждение към марката, така че явно и тази няма да бъде.

Гледам че продават 2 вида сушилни: обикновен кондензационен тип (харчат доста ток - 4-5 кВ) и кондензационен с термопомпа (харчат по-малко ~2 кВ, но са по-скъпи поне с 30-40%). Дали си струва да се вземе с термопомпа, освен икономия на ток има ли др. предимства?

Comment

Всичко зависи колко често ще ползвате машината и колко пари ти се дават за нея.
              Най-добре е : по-новите технологиии и по-скъпите от рода на Бош, АЕГ и Аристон.

На времето си избрах цитираната машина, защото идеята беше, както и сега се ползва, само да доизсуши прането, както и маратонките.

Ако нямате друга алтернатива на простирането навън, нямате време или ви мързи да простирате, както и не ви бъркат парите - взимайте от най-скъпите.
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Peter_63 Покажи съобщение
                Мерси на всички за инфото и споделения опит. Candy (и Beko) няма да са, щото и ние имам лош опит с тези марки.

Почти всички Индезит пишете, обаче жена ми има някакво предубеждение към марката, така че явно и тази няма да бъде.

Гледам че продават 2 вида сушилни: обикновен кондензационен тип (харчат доста ток - 4-5 кВ) и кондензационен с термопомпа (харчат по-малко ~2 кВ, но са по-скъпи поне с 30-40%). Дали си струва да се вземе с термопомпа, освен икономия на ток има ли др. предимства?
                То и аз слушах жената, после се чудех как да вкарам хладилника през вратата.
                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Whirlpool AZA 999

5 години гаранция

Купихме я преди месец и в момента виждам, че е на промоция под 1000лв. Най-доброто от Whirlpool с енергиен клас А+ и най-новия модел. Доволни сме.

В тоя ценови клас няма по-добро. Electrolux е следващото стъпало, но моделите, които са еквивалентни като функции са 1300.

При Hotpoint Ariston моделите изглеждат добре, но управлението е на самата врата, а това има 2 минуса - лентовия кабел рано или късно заминава и ако се счупи вратата е дебело.

Candy, Beko, Neo не коментирам. Бюджетни уреди, добре работят първите години, нулева надеждност.
                  www.facebook.com/workshox

Comment

Имам сушилня Candy от 3 години, без никакви проблеми е!
                    Единствената марка е Whirlpool, всичко останало е компромис. Гледай да е за повече кг...
                    sigpic
                    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

dimitar_vd62,
                      Ха-ха, разбирам какво имаш предвид. Аз гледам да слушам жената дозирано. Специално за сушилнята обаче моята функция е да направя няколко мотивирани предложения, но решението ще е нейно.

ShoxXx,
                      Whirlpool AZA 999 изглежда много добър избор и се вписва в бюджета. Гаранцията даже е 6 год. Мерси за предложението. Само дето е малко дълбочка - 63 см, трябва да предвидя дали ще се събере там дето ще я слагаме.

Comment

Да да, питай жената какво стана с тенджерата заради която мъкнахме хладилник до 6 етаж и за малко не вадих касата на вратата - загори я и я хвърли.

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                          Да да, питай жената какво стана с тенджерата заради която мъкнахме хладилник до 6 етаж и за малко не вадих касата на вратата - загори я и я хвърли.
                          Макар би, навярно, да има и редки изключения, но когато жена дава мнение за техника, може спокойно да се сметне, че това са звуци в пространството.
                          sigpic

Comment

Аз съм с АЕГ.http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...AEG-L-87695-WD Пералня и сушилня в едно.
                            Ако търсиш само сушилня търси групата електролукс. Термопомпата е добър избор.
                            Бош също си заслужава.
                            Last edited by Maximus; d.m.y г., 21:54.
                            За пореден път аз влизам в бой.
                            Последният истински сега предстои.
                            За такъв ден живей.
                            За такъв ден умри.

Comment

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=171371
                              http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=227026&f=67
                              http://www.dacia-bg.com/dacia/forum/...php?f=5&t=2944
                              http://audibg.com/forum/index.php?sh...c=85864&page=2
                              После жените не командвали.

Comment

Working...
                              X