Известие

Collapse
No announcement yet.

да си направим парно?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
    Схемата е елементарна визуализация на отворена система със самостоятелна конвекция.

---------- Post added at 10:04 ---------- Previous post was at 09:53 ----------

Не е бомба, защото системата е отворена и не се създава повишено налягане в нея. Камините и печките с "водни ризи" са така, но е шибната по една циркулационна помпа за разкош. Е, ако спре тока, гърми ли системата, ако не си изгасиш камината? Не естествено. Това е несериозно.
    Ами аз леко с това се занимавам от няколко години и като е камина не е задължително да е отворена системата а ако е отворена просто извира водата пука водната риза топи едни помпи тръби и става общо взето голяма мазаница. А ако искате да се топлите гравитачно ще е малко трудно освен ако не си на първия етаж и под теб не е твоята маза или гараж. Помпата е задължителна едно време е било тва с гравитацията пък и една помпа черпи колкото 2 крушки. Ако не камина има вариянт с термо помпа там няма хамалогия ама е малко по скъпо абе вариянти 101 само средства да има евтино парно нема.
    Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

Румба, описал си доста точно опростената схема на парното, но имам към него две забележки:
      Първата е, че колкото калории внесеш във водата, толкова и ще излезнат от нея. Тоест като я затоплиш, после за да грее, тя трябва да се охлажда. За това се слагат и радиаторите. Греенето на тенджерата е неефективно, защото по-голямата част от енергията отива във въздуха.
      Второ: когато си на газ, не е необходимо да имаш парно, тоест цялата тая система, защото можеш да изгаряш газта директно в конвектор, които има всички белези на радиатора. Тоест загубите в него са минимални.
      По принцип всяко нещо става, стига да се постараеш достатъчно!
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

аз съм зле технически,понеже оня ден се заговорихме за парни котли за тръби и колко се разширява водата и какво ли не се сетих.

Comment

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
          аз съм зле технически,понеже оня ден се заговорихме за парни котли за тръби и колко се разширява водата и какво ли не се сетих.
          Човешкото тяло отделя около 90W в спокойно състояние. За отоплението на една стая средна големина ти трябват 1500 W. Правиш руската салата, слагаш водката и каниш още 15 приятели да ти топлят стаята.
          Lexus IS200

Comment

на руска салата нема кой да ми земе точка но предпочитам да си я ям сам на студено,пък и аз най вероятно отделям 180 вата.

Comment

Първоначално публикувано от TishO Покажи съобщение
              Ами аз леко с това се занимавам от няколко години и като е камина не е задължително да е отворена системата а ако е отворена просто извира водата пука водната риза топи едни помпи тръби и става общо взето голяма мазаница. А ако искате да се топлите гравитачно ще е малко трудно освен ако не си на първия етаж и под теб не е твоята маза или гараж. Помпата е задължителна едно време е било тва с гравитацията пък и една помпа черпи колкото 2 крушки. Ако не камина има вариянт с термо помпа там няма хамалогия ама е малко по скъпо абе вариянти 101 само средства да има евтино парно нема.
              Аз пък някога, в едно "диво" социалистическо време, докато служих на границата, с още трима набори разглобихме, ремонтирахме и сглобихме парната инсталация на заставата, която не беше работила поне 6 години и я направихме шестица от всякъде. Та въпросната инсталация нямаше грам помпа, щото в горите "Тилилейски", особено зимата тока се спъваше по жиците. Освен това във всичките ми села(моите и на жената) къщите са с "парни" инсталации, правени от мен и тъста ми, в които има и помпи в системата, но не е задължително да се включват. Тяхната роля е по скоро на хомогенизатори.
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Аз пък някога, в едно "диво" социалистическо време, докато служих на границата, с още трима набори разглобихме, ремонтирахме и сглобихме парната инсталация на заставата, която не беше работила поне 6 години и я направихме шестица от всякъде. Та въпросната инсталация нямаше грам помпа, щото в горите "Тилилейски", особено зимата тока се спъваше по жиците. Освен това във всичките ми села(моите и на жената) къщите са с "парни" инсталации, правени от мен и тъста ми, в които има и помпи в системата, но не е задължително да се включват. Тяхната роля е по скоро на хомогенизатори.
                Бе ти доктор ли си или параджия.
                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Ама никои не е казал че не може да се направи гравитачно. Да то е лесно просто котлето или каминката трябва да е на по ниска точка от радяторите или ако е на една точка трябва да вдигнеш тръбите на високо и после да ги спуснеш. За това да не се занимаваш с глупости слагаш една помпа. А там на заставата ти сам каза разглобили сте готова работа рециклирали сте я и сте си я сглобили пак. Да има много ефективни стари системи върху които някой е мислил но никога няма да са толкова ефективни.В смисъл без помпа стопля по бавно и отива повече гориво и като удариш чертата по добре да беше дал 150лв. и да не се занимаваш с гравитацията

Варианти много ама даваш 2000-2500 за инсталация и материали и няма да вземеш една помпа и да си решиш проблема. И след време един ЮПС слагаш със възможност да си закачиш обикновен акумулатор и да спре тока 5часа имаш топло стига да има кой да хвърля дърва
                  Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                    Имам тапии за професионален шофьор и тролейджия, и тапия за автомонтьор ІV разряд. Тапия за стругар, фрезист и заварчик. Сигурно и за още нещо, ма сега не мога да стопля.
                    В същност и в началото на докторския ми стаж в Бърза помощ в Долна Митрополия, "палех" парното на поликлиниката, което си беше с голям котел на дизелово гориво. Та и от тези котли имам представа.
                    От поколението на всестранно развитите дечица съм, с тенденция към мНого стРанно развитие
                    Иначе съм с математическа гимназия, профил физика

---------- Post added at 18:22 ---------- Previous post was at 18:19 ----------

Първоначално публикувано от TishO Покажи съобщение
                    Ама никои не е казал че не може да се направи гравитачно. Да то е лесно просто котлето или каминката трябва да е на по ниска точка от радяторите или ако е на една точка трябва да вдигнеш тръбите на високо и после да ги спуснеш. За това да не се занимаваш с глупости слагаш една помпа. А там на заставата ти сам каза разглобили сте готова работа рециклирали сте я и сте си я сглобили пак. Да има много ефективни стари системи върху които някой е мислил но никога няма да са толкова ефективни.В смисъл без помпа стопля по бавно и отива повече гориво и като удариш чертата по добре да беше дал 150лв. и да не се занимаваш с гравитацията

Варианти много ама даваш 2000-2500 за инсталация и материали и няма да вземеш една помпа и да си решиш проблема. И след време един ЮПС слагаш със възможност да си закачиш обикновен акумулатор и да спре тока 5часа имаш топло стига да има кой да хвърля дърва
                    Аз като "свободясам" и слънчеви панели ще набия по селата, ма това в едно малко по-свободно време.

Comment

Доктор по парни инсталации!
                      Завършил е "Топлотехника" на заставата.
                      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Ахам, и аз съм с математическа, даже първия ми срок беше в плевенската.Мойте тапии с твойте тапии можем да обхванем доста широк спектър.А пред вид лекарската ти тапия можем да произвеждаме и робокопи....знайш за коя армия.
                        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Имам тапии за професионален шофьор и тролейджия, и тапия за автомонтьор ІV разряд. Тапия за стругар, фрезист и заварчик. Сигурно и за още нещо, ма сега не мога да стопля.
                          В същност и в началото на докторския ми стаж в Бърза помощ в Долна Митрополия, "палех" парното на поликлиниката, което си беше с голям котел на дизелово гориво. Та и от тези котли имам представа.
                          От поколението на всестранно развитите дечица съм, с тенденция към мНого стРанно развитие
                          Иначе съм с математическа гимназия, профил физика

---------- Post added at 18:22 ---------- Previous post was at 18:19 ----------

Аз като "свободясам" и слънчеви панели ще набия по селата, ма това в едно малко по-свободно време.

ти си ебати ученото копеле,кефиш мъ,аз с поправителни от 4 ти клас а повтарях 8 ми,но пък имам средно щото леля бе директорка на училището в едно монтанско село,в казарма не съм ходил че бегах на военните камо ли да правя парно.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                            Доктор по парни инсталации!
                            Завършил е "Топлотехника" на заставата.
                            Мъ хъ

Ахам, и аз съм с математическа, даже първия ми срок беше в плевенската.Мойте тапии с твойте тапии можем да обхванем доста широк спектър.А пред вид лекарската ти тапия можем да произвеждаме и робокопи....знайш за коя армия.
                            Украинската?

ти си ебати ученото копеле,кефиш мъ,аз с поправителни от 4 ти клас а повтарях 8 ми,но пък имам средно щото леля бе директорка на училището в едно монтанско село,в казарма не съм ходил че бегах на военните камо ли да правя парно.
                            Аз пък до сега се забавлявах из кулинарната ти тема, докато сърбам бело винце, покрай пъстървата и някое и друго каренце с корнфлекс за ядене

Comment

е трябва да се яде,пъстърва не обичам доста съм тръшнал от тех по реките балканки хората ги боготворят на мене ми е безвкусна,корнфлекса за панировка ли е за какво?

Comment

е трябва да се яде,пъстърва не обичам доста съм тръшнал от тех по реките балканки хората ги боготворят на мене ми е безвкусна,корнфлекса за панировка ли е за какво?
                                Тя пъстървата е пръжната за мезе за виното.
                                Мда, панировката е с корна.

Comment

Working...
                                X