Първоначално публикувано от myato
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
да си направим парно?
Collapse
X
-
Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4
-
Румба, описал си доста точно опростената схема на парното, но имам към него две забележки:
Първата е, че колкото калории внесеш във водата, толкова и ще излезнат от нея. Тоест като я затоплиш, после за да грее, тя трябва да се охлажда. За това се слагат и радиаторите. Греенето на тенджерата е неефективно, защото по-голямата част от енергията отива във въздуха.
Второ: когато си на газ, не е необходимо да имаш парно, тоест цялата тая система, защото можеш да изгаряш газта директно в конвектор, които има всички белези на радиатора. Тоест загубите в него са минимални.
По принцип всяко нещо става, стига да се постараеш достатъчно!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщениеаз съм зле технически,понеже оня ден се заговорихме за парни котли за тръби и колко се разширява водата и какво ли не се сетих.Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от TishO Покажи съобщениеАми аз леко с това се занимавам от няколко години и като е камина не е задължително да е отворена системата а ако е отворена просто извира водата пука водната риза топи едни помпи тръби и става общо взето голяма мазаница. А ако искате да се топлите гравитачно ще е малко трудно освен ако не си на първия етаж и под теб не е твоята маза или гараж. Помпата е задължителна едно време е било тва с гравитацията пък и една помпа черпи колкото 2 крушки. Ако не камина има вариянт с термо помпа там няма хамалогия ама е малко по скъпо абе вариянти 101 само средства да има евтино парно нема.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеАз пък някога, в едно "диво" социалистическо време, докато служих на границата, с още трима набори разглобихме, ремонтирахме и сглобихме парната инсталация на заставата, която не беше работила поне 6 години и я направихме шестица от всякъде. Та въпросната инсталация нямаше грам помпа, щото в горите "Тилилейски", особено зимата тока се спъваше по жиците. Освен това във всичките ми села(моите и на жената) къщите са с "парни" инсталации, правени от мен и тъста ми, в които има и помпи в системата, но не е задължително да се включват. Тяхната роля е по скоро на хомогенизатори.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеАз пък някога, в едно "диво" социалистическо време, докато служих на границата, с още трима набори разглобихме, ремонтирахме и сглобихме парната инсталация на заставата, която не беше работила поне 6 години и я направихме шестица от всякъде. Та въпросната инсталация нямаше грам помпа, щото в горите "Тилилейски", особено зимата тока се спъваше по жиците. Освен това във всичките ми села(моите и на жената) къщите са с "парни" инсталации, правени от мен и тъста ми, в които има и помпи в системата, но не е задължително да се включват. Тяхната роля е по скоро на хомогенизатори.
Варианти много ама даваш 2000-2500 за инсталация и материали и няма да вземеш една помпа и да си решиш проблема. И след време един ЮПС слагаш със възможност да си закачиш обикновен акумулатор и да спре тока 5часа имаш топло стига да има кой да хвърля дърваАlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеБе ти доктор ли си или параджия.
В същност и в началото на докторския ми стаж в Бърза помощ в Долна Митрополия, "палех" парното на поликлиниката, което си беше с голям котел на дизелово гориво. Та и от тези котли имам представа.
От поколението на всестранно развитите дечица съм, с тенденция към мНого стРанно развитие
Иначе съм с математическа гимназия, профил физика
---------- Post added at 18:22 ---------- Previous post was at 18:19 ----------
Първоначално публикувано от TishO Покажи съобщениеАма никои не е казал че не може да се направи гравитачно. Да то е лесно просто котлето или каминката трябва да е на по ниска точка от радяторите или ако е на една точка трябва да вдигнеш тръбите на високо и после да ги спуснеш. За това да не се занимаваш с глупости слагаш една помпа. А там на заставата ти сам каза разглобили сте готова работа рециклирали сте я и сте си я сглобили пак. Да има много ефективни стари системи върху които някой е мислил но никога няма да са толкова ефективни.В смисъл без помпа стопля по бавно и отива повече гориво и като удариш чертата по добре да беше дал 150лв. и да не се занимаваш с гравитацията
Варианти много ама даваш 2000-2500 за инсталация и материали и няма да вземеш една помпа и да си решиш проблема. И след време един ЮПС слагаш със възможност да си закачиш обикновен акумулатор и да спре тока 5часа имаш топло стига да има кой да хвърля дърваAlfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеБе ти доктор ли си или параджия.
Завършил е "Топлотехника" на заставата.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Ахам, и аз съм с математическа, даже първия ми срок беше в плевенската.Мойте тапии с твойте тапии можем да обхванем доста широк спектър.А пред вид лекарската ти тапия можем да произвеждаме и робокопи....знайш за коя армия.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеИмам тапии за професионален шофьор и тролейджия, и тапия за автомонтьор ІV разряд. Тапия за стругар, фрезист и заварчик. Сигурно и за още нещо, ма сега не мога да стопля.
В същност и в началото на докторския ми стаж в Бърза помощ в Долна Митрополия, "палех" парното на поликлиниката, което си беше с голям котел на дизелово гориво. Та и от тези котли имам представа.
От поколението на всестранно развитите дечица съм, с тенденция към мНого стРанно развитие
Иначе съм с математическа гимназия, профил физика
---------- Post added at 18:22 ---------- Previous post was at 18:19 ----------
Аз като "свободясам" и слънчеви панели ще набия по селата, ма това в едно малко по-свободно време.
ти си ебати ученото копеле,кефиш мъ,аз с поправителни от 4 ти клас а повтарях 8 ми,но пък имам средно щото леля бе директорка на училището в едно монтанско село,в казарма не съм ходил че бегах на военните камо ли да правя парно.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеДоктор по парни инсталации!
Завършил е "Топлотехника" на заставата.
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеАхам, и аз съм с математическа, даже първия ми срок беше в плевенската.Мойте тапии с твойте тапии можем да обхванем доста широк спектър.А пред вид лекарската ти тапия можем да произвеждаме и робокопи....знайш за коя армия.
Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщениети си ебати ученото копеле,кефиш мъ,аз с поправителни от 4 ти клас а повтарях 8 ми,но пък имам средно щото леля бе директорка на училището в едно монтанско село,в казарма не съм ходил че бегах на военните камо ли да правя парно.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщениее трябва да се яде,пъстърва не обичам доста съм тръшнал от тех по реките балканки хората ги боготворят на мене ми е безвкусна,корнфлекса за панировка ли е за какво?
Мда, панировката е с корна.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
Comment