Известие

Collapse
No announcement yet.

Кой лаптоп да избера ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Кой лаптоп да избера ?

Здравейте !

Търся евтин лаптоп за моята майка .
    Машинката ще се използва само и единствено за скайп и леко сърфиране в нета . Няма да се ползва за никакви тежки програми .
    Гледане на филмчета , четене на инфо в нета и подобни .
    Моля, дайте ми някакъв съвет . Виждам в emag страшно много промоции , но не мога да се ориентирам кое за около 500 лв е по - добро от всички евтини варианти .
    http://www.emag.bg/laptopi/p4/c
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
    140 HP + Chip Tuning -> ex
    Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
    Born to make me happy

Не се занимавай с глупости и вземи на майка си една стационарна маркова машина, втора ръка, но запазена, с гаранционен срок - продават се от специализираните фирми.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
      Не се занимавай с глупости и вземи на майка си една стационарна маркова машина, втора ръка, но запазена, с гаранционен срок - продават се от специализираните фирми.
      От време на време иска да го взима на работа, детска учителка е си сваля разни песнички и стихчета за децата .
      Това е всичко което ще се прави с машината .
      Born to make me happy

Comment

Защо просто не отидеш в някой специализиран магазин за компютри, казваш си изискванията и го вземаш веднага.Цените са същите...поне в магазина от който аз купувам компоненти и компютри.До 500 лв кой знае каква производителност не може да очакваш но мисля че всеки един ще ти свърши работа за това което искаш.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Може и да греша, но имам наблюдения, че в нета има една идея по - ниски цени , а и имам предимството да разглеждам много модели до като в един магазин едва ли ще има повече от 3 лаптопа с подобни ниски възможности.
          Born to make me happy

Comment

Виж този за 269 лв. : http://rmania.net/laptopi-ibm--thinkpad-t30-199.html
            sigpic

Comment

Е,не ... не такова дърво .

Разглеждам ето тези под 500 лв графа .
              http://www.emag.bg/laptopi/laptopi-e...en-0-and-500/c
              Born to make me happy

Comment

Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение
                Е,не ... не такова дърво .

Разглеждам ето тези под 500 лв графа .
                http://www.emag.bg/laptopi/laptopi-e...en-0-and-500/c
                В emag-а само глупости продават на високи цени.
                sigpic

Comment

За лаптопи не знам , но пазаря други неща от там който често с около 30 - 40 % под пазарната цена за Бг.
                  И все пак искам да е новичко , нищо , че няма да е геймърска машина.
                  Моля, ако можете да дадете съвет за някоя от машините от линка да помагате , може и от друг сайт за лаптопи .
                  Не ми се ходи по магазини , искам да се приключи бързо .
                  Born to make me happy

Comment

Тъй като си си наумила да похарчиш едни 500лв - ето ти нещо : http://www.speedcomputers.biz/laptop...2840-srebrist/
                    sigpic

Comment

До 500лв, като ги гледам всичките са горе долу еднакви - двуядрени 2.1-2.4, 4гб рам 500гб хард и с видео карти ползващи рам паметта, така че харесай някой на вид и го вземай. С тези характеристики е пре-достатъчно предвид за това, което ще го ползвате.
                      Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

Преди няколко месеца за офиса си взех този. За нещата, които си изброила е предостатъчен, още повече е с лицензиран Уиндоус 8.1 64 бита.

Но: Има само 2 USB порта, няма ЦД, няма вход за мрежов кабел (т.е. нета е само по Wi-Fi), няма DVI порт (май така се казваше) за свързване към външен монитор или проектор, но има HDMI и картов четец.

Ако тези неща, които ги няма не ти трябват, би бил добър избор.
                        Last edited by Peter_63; d.m.y г., 09:31. Основание: Корекция
                        Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2000 ех

Comment

Малко по-късно ще прегледам лаптопите в нета за тази цена и ще ти препоръчам няколко. Избора си е твой, но като цяло за нещата, които си изброила мисля, че няма да има нужда да подбираш много
                          Nissan Xtrail T30 2003, 2.5 - 165hp

Ex - Alfa Romeo 164 2.0 T.S. '91

Comment

http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire...2_NX_MRWEX_036
                            Добър процесор за цената, 4гб рам, достатъчна за това, което ще ти трябва. С Windows идва няма да има нужда от допълнително инсталиране, има и оптично устройство все пак за дискове ако потрябват. Другите лаптопи, които прегледах са или с 2гб рам или по-лош процесор. Задължително е за теб да е с 4, защото програмите стават все по-натоварващи и рамта си трябва.
                            От емаг ако държиш на тях да си закупиш:
                            http://www.emag.bg/15-6-39-62-cm-hp-.../pd/DP8CWBBBM/
                            Общо взето тези характеристики искаш от лаптопа си, за целта която ти трябва

Ако желаеш по-малък екран за майка ти, нещо такова ще ти свърши добра работа. Аз винаги предпочитам по-големи екрани, защото ми вършат повече работа
                            http://www.emag.bg/laptop-acer-aspir.../pd/DK2YGBBBM/

Лично аз съм фен на Acer, взех си преди години и още си го ползвам, не съм имал никакви сериозни проблеми с него, освен обичайните за батерията след години ползване. Това мисля, че е най-доброто за този ценови клас. Има и по-сериозни марки, но само с 2гб рам, което не те устройва
                            Nissan Xtrail T30 2003, 2.5 - 165hp

Ex - Alfa Romeo 164 2.0 T.S. '91

Comment

Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение
                              Здравейте !

Търся евтин лаптоп за моята майка .
                              Машинката ще се използва само и единствено за скайп и леко сърфиране в нета . Няма да се ползва за никакви тежки програми .
                              Гледане на филмчета , четене на инфо в нета и подобни .
                              Моля, дайте ми някакъв съвет .
                              http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire...m_NX_MRSEX_004

398 лв

Предимства
                              Няма вентилатор - не се пълни с прах и не вдига шум.
                              Има еMMC вместо хард диск - по-надежден е след изпускане /удари / вибрации от лаптопи с хард диск.
                              Това че няма хард диск и вентилатор го прави практически напълно безшумен. Обаче малко хора ще оценят това.
                              2GB рам е достатъчен за посоченото използване.
                              Само 1.3 кг.
                              Процесора харчи максимум 7.5 вата. В повечето случаи към 4 вата и затова е и възможно да работи без вентилатор.
                              Има изходи HDMI и VGA (за телевизор или монитор )

Недостатъци
                              еMMC което замества хард диска е само 32 GB, за потребителя обаче има свободни само към 10 GB !!!
                              Това може да е проблем или не, зависи от използването. Има евтини SD 64ГБ карти (55лв) които вършат идеална работа в такива случаи.
                              Дисплея е 11.6 , но това както недостатък е и предимство ... зависи.
                              Няма CD-DVD у-во, може да се ползва външно такова.
                              ...

Comment

Working...
                              X