Известие

Collapse
No announcement yet.

Срещу Войната по пътищата (гласувайте за да помогнете)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Aquila
    не знаят колко време и какво разстояние са нужни за да спрат от 100 км/ч.
    Интересно ми е от хората БЕЗ АБС колко са отишли някой път да се поупражняват в спиране с отпускане и бързо натискане на спирачката отново? Или го знаем как става само на думи? Аз веднъж попаднах в една такава ситуация в София с блокиране на колелата. Малко упражнения (30ина мин. занимаване само със спиране, не е толкова много) биха били много полезни в случая. То и за тия С АБС важи де ... Ето това е отношение например. Или да отиде човек на някой полигон и да види аджеба какво става когато поднесе колата например. И да види че изобщо не е шега работа като попадне в екстремна ситуация (тва за тия с голямото самочувствие). Има една интересна книга ама не си спомням къде ми попадна - от един автомобилен състезател е , казва се "Безопасна скорост" и я има в нета на БГ. Доста е интересна...

А филмчетата в http://www.youtube.com/watch?v=lEKSx-pl ... ed&search=
    там има доста по темата са доста показателно какъв е подходът в нормалните държави към въпроса с карането - не глоби, пропаганда му е майката :P
    Виж Алфата ...

Comment

ТОВА Е БЪЛГАРИЯ И СЛЕД 1000 ГОДИНИ ПАК ЩЕ БЪДЕ ТОВА!!!!
      Защо всеки търси проблемите в другия. Корупция, КАТ и т.н. Защо?
      Колко пъти всеки един от вас е карал с превишена скорост и колко пъти е правил неправилни изпреварвания и куп още нарошения?Колко замисле те се!!! Недейте да търсите проблемите в кат и другите ... те не са виновни за цялата тази глупост ... виновен е този който се мисли за смел и безсмъртен. Прав му път кат иска да се пребива, да се пребива ... въпроса е, че страдат и невинни!!!
      Проблема не е в КАТ, Корупция или лоши пътища. Проблема е в главите ни! Ще минат поколения докато се изчисти това българско съзнание. Това развалено българско съзнание ... "дай ша пиеме по 1 и аз ша са прибирам" ... да ама с 1 .... не става...

Прочетете статистика колко млади хора бягат от България и колко умират по "родните" ни пътища. На къде отиваме ?

Напълно съм съгласен с новите закони.ДАНО ДА ГИ ПРИЕМАТ И ДА ВЛЕЗНАТ В СИЛА!!! Който кара пиян да му се отнема за винаги книжката. Който направи ПТП в следствие на алкохол и пострадат невинни... пак + затовор !!!
      Така да стане!!! Като полежиш малко ... 2 3 годинки да видиш следващия път ще пиеш ли !!!

Нека се отвори един раздел във форума и да подкрепим всички една кампания. Ако трябва и стикери и всико необходимо!!!

Господ да ни е на помощ по пътищата!! Карайте умно!!

http://news.ibox.bg/news/id_1461539576
      ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

Колкото до тренирането на спиране, според мен това е основно правило за всеки шофьор, ако не може да спре, по-добре да не кара толкова бързо или изобщо да не кара. Много пъти през ноща, когато няма коли и е валяло дъжд съм се опитвал да спра на паваж с блокиране на колелата, повярвайте ми, ако карате с 80Км/ч и натиснете педала на спирачката до край, все едно не сте я натиснали, продължавате си със същата скорост. На мокър асфалт е подобно, но-мааалко по-добре, колата ми няма АБС, опитайте и Вие така като мен, ако вече не сте го направили, дали е истина или не.
        Alfa Romeo 75 1.8

Comment

Аз имам кола с АБС, но карам и такава без АБС. Определено с втората при критична ситуация няма възмножност да се избегне блокирането на колелата, колкото и да е тренирал човек. Това да натиснеш, че после да пуснеш и да натиснеш достатъчно премерено за оптимален спирачен път....заеби, вече си се ботурясал
          _______
          146 JTD - ex
          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от Lame_0ne
            Колкото до тренирането на спиране, според мен това е основно правило за всеки шофьор, ако не може да спре, по-добре да не кара толкова бързо или изобщо да не кара. Много пъти през ноща, когато няма коли и е валяло дъжд съм се опитвал да спра на паваж с блокиране на колелата, повярвайте ми, ако карате с 80Км/ч и натиснете педала на спирачката до край, все едно не сте я натиснали, продължавате си със същата скорост. На мокър асфалт е подобно, но-мааалко по-добре, колата ми няма АБС, опитайте и Вие така като мен, ако вече не сте го направили, дали е истина или не.
            Определено си прав за това което казваш това би трябвало всеки да го знае или ако не сега да го запомни добре! Аз определено съм за създаването на (Да има сайта/форума/ място за борбата с "Войната по пътищата"?) подкрепям идеята и успех!!!
            landikar
            Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......

Comment

Това,че няма маркировка по време на ремонт на определен очастък от пътя е един голям проблем.Аз лично виждам много нелогични мерки(меко казано) в цялата система.
              Последния път когато ходих до Пловдив имаше ремонт на пътя (този ремонт се проточва вече 2ра година и не могат да направят една настилка,но тва е отделен въпрос)Та,караме си и непосредствено след десен завой се явяват 2-3 знака забучени върху купчина пръс
              За щастие се движихме с ниска скорост и се реагира на време.НО,защо ли имаше 15 метра следи от спирачен път,изкривен знак и разровена пръс ...
              Та за това говорим уважаеми сънародници и колеги.
              '99 156 1.9 JTD SP3

Comment

Първоначално публикувано от Alfoso
                Това,че няма маркировка по време на ремонт на определен очастък от пътя е един голям проблем.Аз лично виждам много нелогични мерки(меко казано) в цялата система.
                Последния път когато ходих до Пловдив имаше ремонт на пътя (този ремонт се проточва вече 2ра година и не могат да направят една настилка,но тва е отделен въпрос)Та,караме си и непосредствено след десен завой се явяват 2-3 знака забучени върху купчина пръс
                За щастие се движихме с ниска скорост и се реагира на време.НО,защо ли имаше 15 метра следи от спирачен път,изкривен знак и разровена пръс ...
                Та за това говорим уважаеми сънародници и колеги.
                Ако има тема в нея,ще може да се сигнализира за подобни проблеми по пътищата...
                http://www.thegamefactory.fr/

Comment

ето примерни теми, които могат да се обсъждат

-техника на каране
                  -опасни места по пътищата
                  -лични преживявания, разкази
                  -съвети, акъли към другите
                  Виж Алфата ...

Comment

вижте колегите от пежо какво са измислили по въпроса

http://peugeotclub.info/forum/viewforum.php?f=39
                    http://peugeotclub.info/forum/viewforum.php?f=5

като гледам доста хора има които четат темите мисля че е полезно за всички
                    Виж Алфата ...

Comment

Първоначално публикувано от odisey
                      вижте колегите от пежо какво са измислили по въпроса

http://peugeotclub.info/forum/viewforum.php?f=39
                      http://peugeotclub.info/forum/viewforum.php?f=5

като гледам доста хора има които четат темите мисля че е полезно за всички
                      иммено за това става реч. тря един нов раздел и вътре да се казва всичко...
                      ма дъл ша стани ..
                      ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

http://www.rally-club.net/articles/bezop.htm

ето една интересна книжка

ше има ли раздел в крайна сметка ?
                        Виж Алфата ...

Comment

Първоначално публикувано от odisey
                          ше има ли раздел в крайна сметка ?
                          За момента няма да има
                          http://www.thegamefactory.fr/

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                            потребители много да
                            само че да се организират срещу какво?
                            срещу собствената им глупост?

т.е. аз лично не виждам конкретната идея

ПС и още нещо - ако това не е работа на кат то тези (ще им спестя епитетите) трябва да бъдат уволнени до един - щото за ко да им плащам заплатата?
                            Подкрепям това мнение!

от инициативи по форумите няма никакъв смисъл. трябва в КАТ да си оправят положението и да престанат да са подкупни!

Аз ще ти дам един пример- самият аз карах много "селски" като си мислех, че правилата не важат за мен. И така докато не останах с 10 точки и от тогава буквално в града повече от 60 не вдигам, а на извънградско се пазя да не превиша скоростта като дявол от тамян! Това е единствения начин- със изпълнение на санкциите, които са достатъчно строги, ако има кой да ги прилага.. Да не говорим, че ако го направят така, че и глобите да ги събират, тогава още повече ще се замислят хората.. Така, че трябва в тази посока да се работи, това, че ще видя малко размазан на асвалта мозък на някаква снимка или билборд няма да ме трогне много, при положение, че имам някаква съвест, а тия дето карат с 200 в града пък ептен им е през оная работа!!
                            Lexus IS200

Comment

Ето моето мнение:

Значи да се прехвърля отговорността към КАТ си е чисто измиване на ръцете. Се едно да обвиним за глобалното затопляне слънцето че свети много силно. Нашият КАТ е умряла работа там никаквви шансове няма.
                              Отговорността за внимателното и безопасно шофиране е в самите водачи. Нито дупките са ни виновни нито пътната полиция. Манталитетът ни е такъв. И той не може да се промени. Става въпрос за хора които имат мозък в главата си според мен има много хора, които не осъзнават в момента (било то защото са млади, или шофьори отскоро) но които могат да бъдат убедени в това колко сериозно е положението. На един човек колкото повече му се набива в главата една мисъл той почва да свиква с нея. Не е едно и също да тръгнеш извън града да караш и преди това си видял 5 размазани коли и ако съответно не си видял. Наистина има тъпи парчета, на както казах за тях не става дума. Във тунинг.бг форума вижте просто какъв голям раздел има за това. Мисля че има полза. Освен това едно е да четеш чужди форуми, а друго е твоя. Не знам. Поне една важна темичка сложете отгоре някъде да се вижда за първо време. А по натам ще си покаже...
                              Поздрави!
                              Виж Алфата ...

Comment

А освен това всички ще се съгласите според мен, че ако някой ви разкаже как е катастрофирал поне мъничко ще внимавате да не направите същото, дори и само мислено.

А една темичка за техики на шофиране? И тя ли би била безполезна?
                                Виж Алфата ...

Comment

Working...
                                X