За какво е тази тромпетка и какво представлява.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Камина на газ.
Collapse
X
-
Митгак, не четох всичко, но открит пламък от газ не ти трябва в апартамента. Крайният продук е вода, вода и пак вода. Влагата прониква навсякъде. От въглеродният двуокис пък се получават разни гадости и всички цветя умират. А щом умират цветята, то и ние сме зле. Тялото на климатика е добре да е горе, защото като духа , тоя въздух трябва да измине определен път и да загуби кинетичната си енергия някъде преди пода. иначе верно ще грееш комшиите.
Аз в Кюстендил съм на газ.
Конвектор. Каквото изгори си отдава топлината на оребреното тяло, а то топли вътре. парата -навънка. Да ама като пуснеш печката и става мазало.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Аз съм доволен от отоплението с камина с водна риза и циркулационна помпа.
На вилата съм така и е голям кеф, когато се запали - цялата къща се затопля, пушим си в помещението при камината и пушека се издърпва от горенето в комина.
На цветята нищо им няма - дори и да има въглероден двуокис, той е полезен за тях.
Дажe понякога си слагаме и по някое гърне с бобец на огъня.
П.С. Забравих да напиша, че отвреме навреме, ако дограмата е със стъклопакет трябва да се отвари леко някой прозорец или врата, за да има приток на въздух необходим за горенето, в противен случай започва да пуши.Last edited by old alfist; d.m.y г., 23:56.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщениеЕдно време в техникума учехме , че има и климатици за средно стенен монтаж . Които визуално май по нищо не се различаваха от високия стенен монтаж .
Според мен няма да има някакво усложнение освен ако пред него няма да има перде или някаква мебел . Но трябва долният край да е на поне 60 см от пода .
Относно поставянето на външното тяло по-високо от вътрешното се прави една тромпетка и няма проблеми .
По въпроса на колегата czd ще кажа че става само че радиаторите трябва да са по-големи от тези с които си свързан към топлофикация или да се сложи освен термопомпата друг източник на топлина за да имаш нужната топлина в най-студените дни . Което е по препоръчителен вариант от това да се отопляваш само на термопомпата .
Или накратко казано зимно време термопомпата да те отоплява в интервала +12 до - 5 макс до - 10 С и после да я изключиш и в интервала от - 10 до - 20 С да се отопляваш с електрически котел или друг топлинен източник .
Само трябва да внимаваш да не работят и 2те защото може да повредиш термопомпата .Alfa Romeo 159 1.9jtdm EX
Comment
-
Ти може да сложиш термопомпата и с нея да отопляваш 2/3 от зимата тъй като екстремно ниските температури са до 15 дена в годината ( за София ) . И през тях да разчиташ на газовия котел с които се топли сградата . Ефективността ти ще бъде 1 към 2,5 средна стойност за времето което ще използваш термопомпата (+7 С до -10 С)
Какъв е проблема с газовата инсталация ? Ако сте с 2 котела с които се топли цялата сграда трябва да имате топломери (тип водомери ) и табла които са във входа . Т.е. този които не иска да плаща бързо и лесно може да бъде изолиран от системата .Last edited by Ladjov; d.m.y г., 21:49.Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I)My love
sigpic
Comment
Comment