Държавата ще контактува с лизензираните фирми, нямам нито образованито нито правомощията да надзиравам строителните и счетоводни действия на изпълняващата фирма.Ние просто гарантираме с имота и имуществото си безплатното саниране.Демек някой ще яде пицата ама ние ще плащаме.
Известие
Collapse
No announcement yet.
За безплатното саниране.
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеДържавата ще контактува с лизензираните фирми, нямам нито образованито нито правомощията да надзиравам строителните и счетоводни действия на изпълняващата фирма.Ние просто гарантираме с имота и имуществото си безплатното саниране.Демек някой ще яде пицата ама ние ще плащаме.
Ако нямате специалисти в общостта и се съмнявате, ще си наемете такива - по-добре някой лев на специалист овреме, отколкото грешни пари за съдебни дела постфактум.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
old alfist, колкото и да му обясняваш на колегата, той ще си дърпа назад. С разговор на живо не могат такива философи да се накарат да си санират сградата, пък чрез текст е абсурдно.
Най-ми е готино от такива философи, които преди известно време са дали пари да си изолират апартамента или да си сменят дограмата, а сега като може това да стане безплатно за всички, то такива индивиди ги е яд и най-вече те дърпат назад цялата идея.
За съжаление много хора не могат да се възползват от предлаганата услуга именно заради манталитета на Бай Ганьо, който все си мисли, че някой ще го прецака.
Нали знаеш на българина двата основни страхове? "Да не настине и да не се мине".
Та като е дал пари за нещо, той се чувства прецакан и е важно да прецакаме всички други, защото не може само аз да съм бил балъка.
И от 100 кладенеца вода ще донесе, за да изговори тоновете небивалици.
Даже вече има и примери как хора в блоковете се радват на предоставената им възможност, то пак латерната си вие.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Колега ВО, входа си го санирахме преди въобще да излезе идеята за "безплатното" саниране.Обследването на блока сме направили много отдавна, санирането също, имам пред вид хидроизолация на покрива топлоизолация и дограма на жилищата и общите части, подменихме си и поцинкованите водопроводи, подменихме и централните спирателни кранове, подмяна на мръсния канал до външната шахта, щото мазите ни се наводняваха с фекалии и дъждовна вода.Това само нашия вход, другите газят в лайна.Има една приказка - икономията е майка на мизерията.Съжалявам ама аз на спирката на чакащите за безплатни обяди не чакам.Така че не съжалявам за нищо което сам съм постигнал.За мен това е дискусия, един е за, друг против, питащия претегля нещата и взема правилното от негова гледна точка решение.Ще се радвам ако моето мнение е грешното и градовете ни станат по красиви и чисти.Но това не значи че ще се наредя на въпросната опашка.
п.п.Изобщо не съм настинал и не съм се минал.Вземам си неколко стотин лева рента на месец щото не се минах да продам наследствените земи ами ги увеличих.А и други зайчета имам в ръкава.Парите се за харчене не за стискане.Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 00:27.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеКолега ВО, входа си го санирахме преди въобще да излезе идеята за "безплатното" саниране.Обследването на блока сме направили много отдавна, санирането също, имам пред вид хидроизолация на покрива топлоизолация и дограма на жилищата и общите части, подменихме си и поцинкованите водопроводи, подменихме и централните спирателни кранове, подмяна на мръсния канал до външната шахта, щото мазите ни се наводняваха с фекалии и дъждовна вода.Това само нашия вход, другите газят в лайна.Има една приказка - икономията е майка на мизерията.Съжалявам ама аз на спирката на чакащите за безплатни обяди не чакам.Така че не съжалявам за нищо което сам съм постигнал.За мен това е дискусия, един е за, друг против, питащия претегля нещата и взема правилното от негова гледна точка решение.Ще се радвам ако моето мнение е грешното и градовете ни станат по красиви и чисти.Но това не значи че ще се наредя на въпросната опашка.
п.п.Изобщо не съм настинал и не съм се минал.Вземам си неколко стотин лева рента на месец щото не се минах да продам наследствените земи ами ги увеличих.А и други зайчета имам в ръкава.Парите се за харчене не за стискане.
В нашето четириетажно полусемейно блокче не можем да постигнем такива завидни резултати.
По отношение на парите - най-добре да бъдат инвестирани, но за съжаление инвестициите у нас сега са рисков елемент.
По отношение на държавните субсидии - винаги е имало мини.
P.S. Няма такъв термин като мръсен канал - той винаги е мръсен, затова просто се казва и пише канал.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Много зависи от комшийте.Освен личните средства имаме възможност да вземаме наеми от реклами по фасадата и покрива и един общ гараж.На едни от комшийте , пенсионери, помогнахме с общите пари.Каквото съм направил, направил, гледам да си подсигуря старините че нямам намерение да разчитам на пенсия, ако изобщо доживея до нея..Малко съм на принципа не оставяй днешната работа за утре.Едни мои познати ходиха, тропаха , чукаха, питаха, накрая се сдобиха с разрашение и средства от кметството и си направиха между двата блока пенсионерски клуб, с градинка, ток, вода и си го стопанисват и са те доволни и като им ида на гости кеф ми става няма боклуци няма отъпкана трева и паркирани коли върху нея и в комбинация с новите детски площадки и новото лед осветление от общината, стана много приятно за живеене.Като искаш да си подобриш качеството си на живот, не е необходимо да чакаш безплатни обяди.Искам да накарам хората да се замислят преди подпишат нещо, защото думата безплатно е като наркотик.Иначе ако вярвах на нашите политици нямаше да водим тази дискусия.Нямам нито средства нито физическо време пред мене да започвам наново от първи клас.Нека да прибавят към думичката безплатно и безвъзмездно и съм съгласен че съм се прекарал.Дотогава голите уверения на Лилянка не струват.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
-
Ми не мога да ти кажа подробности, но ако те интересува мога да попитам.Събира ги домоуправителя едните на ръка другите се превеждат по някаква сметка и се предава от домоуправител на домоуправител.То и без това трябва да се ограмотя че тая година май няма да отърва домоуправителството колкото и да не обичам да се занимавам с такива работи.Води се отчетност периодично на събрания щото преди години един се гушеше а ние му се доверяхме, докато накрая не го хванахме я дай тука разписки , фактури и т.н.Та от тогава нещата потръгнаха де, то и собствениците се смениха, разните там началници, шофери на директори и подобни ятаци партизани я измряха я избегаха на село че частника не търпи да лежиш и да получаваш заплата.Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 23:28.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
-
По принцип, за да се събират приходи от подобно нещо, се учредява сдружение на собствениците, та малко не ми става ясно как основната "опорна точка" против "безплатното" саниране е точно това сдужение, а на вас още не са ви взели апартаментите и не са ви прецакали. Затова питам...Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Консултирах се, четох, събирах мнения и най накрая стигнах до извода че плюсовете са:
1-Че е безплатно
2-Виж точка 1!!!
Минусите са:
1.Създаване на сдружение на собственици ,което уж се създавало само за тази цел съгласно чл.25,ал.1, но е добре да се види и ал.2, а именно, че Сдружението може да извършва и други дейности, свързани с управлението на общите части на етажната собственост, включително да усвоява средства от други източници на финансиране, извън тези по ал. 1.
2.Трябва да се обвържа с това членство, тъй като съгласно Чл. 30.ал(1) При промяна на собствеността върху самостоятелен обект членството в сдружението се прехвърля на новия собственик, ал.(2) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Собственик не може да прекрати членството си в сдружението при одобрен проект на етажната собственост за усвояване на средства от Европейския съюз и/или от държавния или общинския бюджет, безвъзмездна помощ и субсидии или собствени средства за обновяване на сградата или части от нея.
При евентуална продажба в близко бъдеще, тази опция би ограничила шансовете ми , тъй като евентуалните купувачи може да не желаят да влизат в сдружение!
3.Санирането е "безплатно", но сдружението се явява гарант по заема от ББР и при евентуална издънка изобщо не е ясно с какво точно отговарят собствениците, тъй като съгласно закона участват в сдружението само с общите части, но в споразумението за създаване на СС е записано ,че СС отговаря със собственноста си, но отделните собственници не отговарят с личната си собственност!!!Хайде ходи се чуди как ще се тълкуват от съдилищата подобни неясноти?!?
4.СС няма никакъв контрол при извършването на санирането , тъй като е упълномощило кмета.
5.Със сигурност ще се влагат най евтините материали, като това ще бъде съчетано с бригади от мургави събратя които най вероятно за първи път ще извършват подобно нещо.От изчетеното за довършени обекти и такива които все още се правят се натъквам на мнения на хора участващи по един или друг начин в процедурите, че масово не се спазват елементарни процедури, като определен бр. дюбели, специално добавки в мазилки и много др.
6.Според мен ще стане гаранция-Франция, тъй като след като свърши лапането, голяма част от фирмите ще бъдат фалирани и продадени на някой мургав брат.
7.Незнам защо, но това СС много ми напомня на ТКЗСLast edited by stu; d.m.y г., 09:43.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.
Comment
-
Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщениеПо принцип, за да се събират приходи от подобно нещо, се учредява сдружение на собствениците, та малко не ми става ясно как основната "опорна точка" против "безплатното" саниране е точно това сдужение, а на вас още не са ви взели апартаментите и не са ви прецакали. Затова питам...По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
-
Не мога да гадая, нещо ми убягва този момент, но периодично избрания домоуправител прави събрание да отчете събраните средства и направените разходи които са сметките за ток, асансьор.Казва какво трябва да се направи и каво ще струва и се или не се одобрява.Сега ще правим събрание за боядисване на входа и ремонт на козирката на входа.Избрали сме си и комисия от трима души която се сменя при всеки нов избор на домоуправител като задължението и е да прави така да се каже ревизия на средствата.Всяка година домоуправителя и комисията се сменят, но не по едно и също време, докато се извъртят всички.Горе долу на три години си я домоуправител я комисия, щото някои собственици не живеят тука.До последния момент не се знае кой ще е домоуправител, по изключение сме преизбирали домоуправител и никога повече от един член на комисията.Досега вече 8 години ако не се лъжа, не е имало злоупотреби.Два пъти съм бил в комисия, миналата година трябваше да съм домоуправител ама заради здравословни проблеми на мой близък решихме да преизберем сегашния, тази година явно ще е мой ред.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
-
Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщениеПо принцип, за да се събират приходи от подобно нещо, се учредява сдружение на собствениците, та малко не ми става ясно как основната "опорна точка" против "безплатното" саниране е точно това сдужение, а на вас още не са ви взели апартаментите и не са ви прецакали. Затова питам...
Управлението се осъществява на базата на чл.11 до чл.24, във връзка с чл.9 .Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Значи всеки който е избран за домоуправител си открива сметка и дава айбана на съответната фирма или внася парите на ръка.Стария домоуправител прехвърля сумата на новия и закрива неговата си сметка.Така се избягват сдруженията и прочие главоболия, щото харчим по-малко отколкото са приходите.Накратко това е.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
Comment