Известие

Collapse
No announcement yet.

И отново към компютърджиите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от vesko11 Покажи съобщение
    В България може и да са били на върха на сладоледа тогава,аз началото на 2006,седнах в Холандия зад интел коре 2 дуо и след една година си го купих,лично.Да не говорим че дуо коре на на интел са по старо издание от 2 дуо.
    2015 - 15 = 2000.

Ти защо говориш за 2006 - та?

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Наскоро сложих последната версия на Опера викам бааахти самолета....всяко чудо за три дни.Бързо тръгва да зарежда после забива ли кво ли скрола засича реагира със закъснение.Първите 2-3 страници е добре после мама миа.Особено сайтове с много реклами и картинки.Хрома сякаш го няма тоя проблем.Веско виж да не ти е задръстен вентилатора или радиатора.На мен ми се беше счупило едното палче дето държи радиатора към процесора и умираше много бързо.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от ivailo rachev Покажи съобщение
        Здравейте колеги,имам нужда от малко помощ.От скоро време компютъра ми адски много забива,преинсталирвах го скоро,чистих ненужни файлове,дефрагментирах,пробвах няколко оптимизиращи програми и няма оправия,а преди не беше така.Не е кой знае с какви параметри,процесора му е 2,4 едноядрен,1гб. РАМ и 512 видео.На него игри не се играят,ползва се само за интернет,филми и майкрософт пакет.ОС му е ХП сървиз пак 3.Дайте идея за програма или нещо подобно да го тикна малко.(Датчика на коляновия вал е наред,свещите и кабелите са нови,зацепен е както трябва с пети ).
        По същия начин се държеше и предходното ни РС, което беше твърде поостаряло и много използвано, но доста пари ни е изкарало, затова се опитахме да го възкресим.
        По същия начин подходихме към него в софтуерно отношение.
        В хардуерно отношение направихме - проверка на всички контактни връзки, подмяна кондензатори на дънната платка, ново захранване.
        Резултатът от всички действия беше никакъв.
        Накрая дъщерята го ползваше да си затиска хербариите, защото много тежеше.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          2015 - 15 = 2000.

Ти защо говориш за 2006 - та?

Ами понеже каза,че машината е на не повече от 8 години.Иначе по спомени офицялното представяне на Пентиум 4 е през 2000 година.Пентиума 4 принципно е едноядрен,но 3,6ghz версията притежава хипер трейдинг технологията,благодарение на която с едно ядро,можеш да извършваш два процеса паралелно.Иначе лично мое мнение е,че на днешното дередже на нета,дори само за сърфиране,ти трябва двуядрен.Аз даже мисля да минавам на i7 4-та генерация.Ама аз съм бесен фен на видеоигритеА и също обичам много да гледам не пипани блу-рай по 50гбфилма.Абе голяма са ми краста компютрите
          Last edited by кученцетоОгиитаткоДоги; d.m.y г., 23:43.
          SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Много се отплеснахме от темата, но все пак не е зле да си припомним това онова.
            През лето 2000 масовата добра конфигурация беше процесор на тактова честота под 1 Ghz, 256 RAM и 40 GB HD. Такова нещо като процесор над 2 Ghz аз не съм срещал тогава за шир-потреба.
            Едноядрени процесори на честота около и малко над 2 Ghz преди 8 години си бяха широко ползвани и все още си бяха нещо добро.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Чистене,смазване,пасти,масти,ефекта ще е 0 на квадрат.Занимавал съм се по цели нощи.Турих ъпгрейда и рахатясах ала минутИма си програми,с които да натовариш процесора на макс и да установиш да ли прегрява и да ли си достига максималната работна честа.Въпреки всичко редовното почистване на прах е желателно,понеже това е най-големия вредител на техниката.Ако колегата изкара,един персийски килим в готов вид от компютара сиВярвам,че ще има подобрения,иначе не
              Last edited by кученцетоОгиитаткоДоги; d.m.y г., 00:06.

Comment

Първият ми компютър е закупен през декември 1997г. с процесор Intel® Pentium® II процесор, с тактова честота 333 MHz - още не беше представен официално и струваше 200 $.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Първият ми компютър беше Правец 8 с 2 флопита и без HD (1986) Пишех програмки на BASIC на него и играех Karateka. През 93-та се "ъпгрейднах" с едно силистренско XT на 4,7 МHz + аритметичен ко-процесор, 640КВ RAM и 10 МB HD. Смятах си дипломната работа с него и като му пуснех да решава едни матрични уравнения, цъкаше по 2 - 3 часа. Тогава един приятел беше вкарал едни от първите AT - та на 60 Mhz. Качвах заданията на дискета и тичах при него, че онзи змей ги решаваше за няколко минути.
                  Last edited by ecotronic; d.m.y г., 00:28.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Здравейте,да видях в едно мнение,че има компютри втора ръка за без пари,не там е причината,компютъра е за баба ми и тя ще го ползва колкото да говорим по скайп,понеже ще живея в чужбина и така.А иначе горното мнение за персийския килим е меко казано,току що го сглобих след щателно почистване и честно казано ефекта е УАУ,не мога да го позная тоя компютър работи все едно не е той,но не мога да опиша какво изкарах от вътре,едни парцали големи колкото орехи.И да екотроник позна възрастта на машината,точно на 8 години е и дъното му е АМД.
                    Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
                    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
                    Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
                    Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

Така сега температурата на дъното варира между 28 и 31 градуса,диода на процесора поддържа 44 градуса,но тук съм бос,това нормално ли е или не.Благодаря на всички,които споделиха опита си.

Comment

Нормални са.
                        С Аида-та ли ги гледаш?
                        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Не със Еверест.

Comment

Първоначално публикувано от ivailo rachev Покажи съобщение
                            Така сега температурата на дъното варира между 28 и 31 градуса,диода на процесора поддържа 44 градуса,но тук съм бос,това нормално ли е или не.Благодаря на всички,които споделиха опита си.

Лично аз за температурата на дъното не бих се косил.Ако знаеш точно какъв ти е процесора,чукни го на гогъл и там ще откриеш всичките му технически данни,включително и максимална температура в работни условия.Ако не можеш да се оправиш,дай само какъв процесор имаш точно аз ще ти го изрова.Също много главна роля играе и околната температура,аз като надуя парното в стаята и температурата на процесора скача с 5 градуса.

Comment

Е ще се оправя да ги погледна тея неща,аз като цяло не съм толкова бос,но не съм и много навътре,знам колкото да преинсталирам и да оправям дребни проблеми,но с този колкото се бих и не можах да се преборя с него,но ето компютъра го отварях последно преди 5 години,понеже му беше изгоряла лан картата и като я сменях тогава го изчистих и това беше.А иначе той стои точно до радиатора на парното.

Comment

Хубаво е и да хвърлиш едно око за издути кондензатори по дъното и захранването, защото машинката е на години а и качеството на предлаганата ел. енергия е.....
                                Аз съм малко сантиментален и никога не пенсионирам компютър ей така. Радвам се, в твоя случай, че си вдъхнал още малко живот на PC-то.

Едит: Разкарай го от радиатора, тез хайванчета мразят топлото..
                                Sent from my XT1032 using Tapatalk
                                Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Working...
                                X