Известие

Collapse
No announcement yet.

Наглостта не е увреждане

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Наглостта не е увреждане

Няма как тази тема да подмине и този автомобилен форум.
    Наглостта не е увреждане!!!!!!!!!!!!
    Крайна форма на импотентност, хомофобия, педерастия, курвалък, комплексарщина, слабоумие и ПРОСТАЩИНА е да се паркира на места отредени за хора в неравностойно положение.
    Масово това се случва в молове и хипермаркети, а и не само там.
    Нека изразим отрицателната си позиция към тази долнопробна и гнусна практика.
    Дори за минута престой не бива да налазваме сините петна за паркиране.
    Ако тук има хора, които са го правили, то нека се замислят сериозно върху вътрешния си свят и умствения си багаж.
    Защото за мен вие сте ужасно тъпи комплексари и адски простаци.
    За пореден път аз влизам в бой.
    Последният истински сега предстои.
    За такъв ден живей.
    За такъв ден умри.

И аз не толерирам спирането на паркоместата, предназначени за хора с увреждания.

Но нека първо се изясни, как трябва да се обозначи едно паркомясто на ЧАСТНА собственост, каквито са моловете и хипермаркетите. На общинска собственост, доколкото знам си има наредба и винаги маркировката се дублира със знак Д21.

Иначе ето това намерих: Наредба N4 от 1.07.2009г
    Чл. 22. Местата за паркиране на автомобили на хора с увреждания се обозначават с пътен знак Д21 "Инвалид" в съответствие с Наредба № 18 от 2001 г. за сигнализация на пътищата с пътни знаци (обн., ДВ, бр. 73 от 2001 г.; изм. и доп., бр. 18 и 109 от 2004 г.) и с пътна маркировка с международния символ за достъпност (фиг. 5).
    Ако бъркам ме поправете.
    Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Глобата май е 200 лв. Вчера на едно такова място беше спрял огромен микробус, но пък ченгетата спират на големите паркинги и пишат актове на тарикатите, това ме удовлетворява напълно като гледка
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Според мен това са обществени паркинги.
        Частен паркинг може да има в къщата в Драгалевци.
        И викаш, според теб, знаците са проблема.
        За такъв ден живей.
        За такъв ден умри.

Comment

Знаците нямат значение- нали? Става дума за етика и нищо повече.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Съгласен съм, ама я ми обяснете как здрав прав "инвалид" с 4 торби/дори не е взел количка за покупките/ ползва стикер за инвалид и съответното парко място, от което може би има нужда човек в наистина неравностойно положение.Мисля си че трябва да се преразгледат критериите за инвалидизация.А въпросният проблем е от никакъв контрол на съответните служби - кат, общинска полиция, защото закони не се прилагат а се налагат.
            А това ме подсети да попитам в коя европейска държава инвалидите карат 40 метра по тротоара за да паркира колата си пред входа, и след това същия този инвалид да се върне 30 метра назад пеша за да си купи бира от магазина и съответно още 30 метра обратно за да се прибере.Барем да беше спрял пред магазина и после да си кара до входа.Дори и знак си издейства пред входа.А между другото ползва и общия гараж на техния вход без да плаща наем,/щото бил инвалид/в който ремонтира перални, естествено без да има фирма.Как човек който има претенции че не може да върви до входа си, ремонтира перални.В същото време едно момиче с криви крака и патерици може да ползва градския транспорт и да извървявя това растояние пеша, с патериците.
            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
              Съгласен съм, ама я ми обяснете как здрав прав "инвалид" с 4 торби/дори не е взел количка за покупките/ ползва стикер за инвалид и съответното парко място, от което може би има нужда човек в наистина неравностойно положение.Мисля си че трябва да се преразгледат критериите за инвалидизация.А въпросният проблем е от никакъв контрол на съответните служби - кат, общинска полиция, защото закони не се прилагат а се налагат.
              А това ме подсети да попитам в коя европейска държава инвалидите карат 40 метра по тротоара за да паркира колата си пред входа, и след това същия този инвалид да се върне 30 метра назад пеша за да си купи бира от магазина и съответно още 30 метра обратно за да се прибере.Барем да беше спрял пред магазина и после да си кара до входа.Дори и знак си издейства пред входа.А между другото ползва и общия гараж на техния вход без да плаща наем,/щото бил инвалид/в който ремонтира перални, естествено без да има фирма.Как човек който има претенции че не може да върви до входа си, ремонтира перални.В същото време едно момиче с криви крака и патерици може да ползва градския транспорт и да извървявя това растояние пеша, с патериците.
              Инвалидния стикер е на физическо лице, а не на автомобил!
              Законът е добър.
              Но явно някои "здрави" индивиди се възползват умело.
              За такъв ден живей.
              За такъв ден умри.

Comment

Не знаците са проблема, ама съм виждал как съседи си боядисват едно паркомясто със спрейчета и му слагат катанеца. Все пак нека сме наясно как трябва да е обозначено едно такова паркомясто.

А оправданието на Л. Ганев от миналата година - ужас и шок...
                "За да мога да вляза и изляза от колата, трябва да си отворя вратата изцяло, защото както знаете съм голям човек. Паркоместата за инвалиди са широки. За съжаление повечето от останалите паркоместа са тесни. Предупредих охраната, даже имаха телефона ми, ако на някой му пречи или има нужда, да звънне”
                http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtes...validi-6007833

Не че и аз съм малък...
                Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

---
                  Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 19:44.
                  Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                    Като не разбираш - ще се шокираш. Оставянето на телефон за връзка, отменя целият правилник. Можеш да си паркираш и в центъра на кръстовище. Нали има как да те потърсят, ако пречиш на някого!? В случай че се паркира за по малко от два часа, вместо телефонен номер, може да се оставят включени аварийните светлини. Щом цъкат аварийните, значи водачът ше се появи......някога.
                    Хората нямат къде да паркират, наще тука за знаци и правилници се заяждат!
                    Майтапа на страна, но си прав!
                    Днес станах свидетел как на една кола и падна акумулатора заради аварийните. Човекът си беше паркирал на автобусната спирка и там си откара цял ден - София, зелена зона.
                    alfa romeo sprint 1984

Comment

---
                      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 19:43.
                      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от Maximus Покажи съобщение
                        Няма как тази тема да подмине и този автомобилен форум.
                        Наглостта не е увреждане!!!!!!!!!!!!
                        Крайна форма на импотентност, хомофобия, педерастия, курвалък, комплексарщина, слабоумие и ПРОСТАЩИНА е да се паркира на места отредени за хора в неравностойно положение.
                        Масово това се случва в молове и хипермаркети, а и не само там.
                        Нека изразим отрицателната си позиция към тази долнопробна и гнусна практика.
                        Дори за минута престой не бива да налазваме сините петна за паркиране.
                        Ако тук има хора, които са го правили, то нека се замислят сериозно върху вътрешния си свят и умствения си багаж.
                        Дон Корлеоне е познал новия си Лука Брази по това, че чупи стъклата на неправилно паркиралите гадове.
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Всичко е въпрос на култура, възпитание и уважение.
                          Баща ми има такава карта за спиране на споменатите места, но почти никога не ползва предимството си - само когато няма място на стандартните места за паркиране.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Maximus Покажи съобщение
                            Паркирган навсекъде! рием градинки, чупим, мацам, всичкото места са мои!

Обичам да се наврем в мола и да паркирган пред вратата да не мое никой да влее ако някой ме хейти - пцуем !! ПЛюем и замерям ! ако е по-батка от мени - бием! все пак АМГ карам аааа знайтили колко струва туй АМГ ?

Вие батки и срещу мени да тичати па неа ма стигнити! и га си купити АМГ тогава ми са обадете

Comment

Крайно време е, влизането в този форум да е с код за достъп, генериран от дрегер и който е с над промил, само да може да чете.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

Working...
                              X