Известие

Collapse
No announcement yet.

открадната алфа помощ!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от snaiperisto Покажи съобщение
    Абе кой ще открадне Алфа 156 бе? Трябва да е кьорав и да я помисли за Ферари.
    Такива коли дет нямат голямо търсене се крадат по поръчка.....например давам 200-500лв....на някой автокрадец да ми достави определен вид кола, оти моята е станала на баничка и немам каско.....и с малко модификация, пак си имам кола, даже може да си изисквам цвят и екстри.....другото е измекярска работа....защото за части, от моргите нема да ти дадат кой знае колко повече а й рискуват, ако се окаже застрахована....
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Това, което имам като информация (от МВР източници) е, че последните няколко седмици значително са се увеличили кражбите на автомобили - основно среден клас, които се изнасят за Ирак и Сирия. А най-благо им идва на гадовете, когато си намерят и документите на автомобил ( малък талон и пр.) вътре.
      Освен това имало някакви т.н. "заглушители на аларма и централно". Т.е. дебнат те - ти си слизаш от автомобила, отдалечаваш се на метър-два и си заключваш автомобила. Точно в този момент се задвйства въпросният заглушител, алармата издава звук, но автомобила не се заключва.
      Извода е :
      - правете си каско (поне против кражба)
      - никога не си оставяйте документите на колата вътре при ваше отсъствие ( в този случай и застрахователите не плащат)
      - винаги си проверявайте колата дали наистина е заключена след вас.
      - Дано имаме повече късмет, че както е тръгнало, ако се разчита само на полицията ни е спукана работата...
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
      ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Добавям и още една защита към споменатите.Която винаги се отминава като инвестиция...
        Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:27.
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
        sigpic

Comment

Това дали колата се заключва и дали има аларма е най-малкия проблем на крадците.

Ако искате да защитите возилото срещу палене с минимум срества и максимум ефект, то монтирайте си някъде едно скрито ключе, което да прекъсва някоя важна за работата на мотора верига (горивна помпа, дюзи/инжектори, датчик КВ......).

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Абе от боклуците няма спасение по целия свят...!!!!!
            И ключе да сложиш ти я ще я бутат и пак си отекъл...
            Last edited by eproHD; d.m.y г., 15:23.
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
            sigpic

Comment

На мен ми гепиха МЛ-а есента - и аз се учудих кой краде 10 годишни коли ама на - крадат ги. За моя радост го откриха скрит в една гора на 20 км. от Варна - някакви ловци го видели и се обадили в пътна полиция. Видяли го сутринта ама сигнализирали вечерта че да не им развалят лова . Нищо не беше пипнато по него, само външният патрон липсваше а вътрешният беше поразхлопан.
              Крадат ти външния патрон и по него си правят ключ с който се връщат по късно при колата и го ползват за да не разбиват контактния ключ
              Колата вече е със затапен патрон + още няколко защити ( хардуерни и софтуерни ).
              За първи път ми се случи да ми крадат кола и чувството наистина никак не е приятно

Незнам дали не са имали време да го приберат, дали са ги хванали преждевременно с друга кола или просто са се постреснали и са я стопирали, тъй като аз доста поразгласих нещата в тия среди и започнаха да я търсят доста хора от различни "бригади"

Кофти за собственика е ако я намерят оглозгана, за липсващи детайли застрахователят не плаща

Дано се намери Алфичката...
              Last edited by pininfarina; d.m.y г., 15:29.
              sigpic
              Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
              Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Така е, ако не могат да я запалят, ще я вдигнат с репатрак, но все пак има простички неща, които могат да се направят и които бая ще ги затруднят.

Аз съм убеден, че апашите разполагат с много информация относно съвременните системи за защита и съответно знаят и как да им противодействат.

Когато обаче приложиш нестандартно решение, макар и съвсем простичко, това сериозно ги затруднява.

Някога имах подобен спор с един голям капацитет. Накрая решихме спора по елементарен начин. Дадох му пълен достъп до колата си и поисках от него за 30 минути да преодолее моята "защита". Човекът къде ли не рови и накрая се отказа.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Аха, по подобен начин спорих с един и му дадох ключовете от входната врата.Ако не знаеш тайната мое се влезе само с тринитротолуол.Даже и рязане на панти не помага.Нещото го има всеки от семейството и струва около левче.Ма и това да дам пак няма да знаят как да го използват.
                  По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                  конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

https://www.youtube.com/watch?v=eC4yDwOh-U8
                    Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                    ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                    ex Alfa 156 1,9 JTD
                    ex Alfa 75 1,8

Comment

Като си купувах входна врата гледах два модела които имаха 3 пъти разлика в цената. Едната беше 900 другата 2700. Нямах намерение да купувам по скъпата, ама питах защо е тая разлика. Продавача ми отговори - "3 минути е разликата".

С колите е така. Ако немогат да я запалят, я вдигат. Напоследък яко се крадат коли за части. Главно тойотки. Един познат от фейса остана без неговия Ярис.

Колега късмет с търсенето. Гледай сайтовете с обяви за части публикувани след като ти е джамбазена колата. Цяла, няма да я оставят на открито, а 156 не е хич изгодно да я изнасят.
                      Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, 20V, 200hp NO EGR/DPF/flappers

Comment

Първоначално публикувано от sasho_n2 Покажи съобщение
                        Това, което имам като информация (от МВР източници) е, че последните няколко седмици значително са се увеличили кражбите на автомобили - основно среден клас, които се изнасят за Ирак и Сирия
                        Гледали са клипа : https://www.youtube.com/watch?v=m6-sNTOhYnU&t=394 и сега искат и те такава алфа.
                        ...

Comment

Принципно, от познати в тея среди знам, че ако ти барнат колата и е малко по-скъпа задълже се разглобява за 3-4 часа, половината части хващат в една посока, другите в друга, а купето с флекса и в сакове стои поне година.

А джиповет, особено ако имат шибидах, за 20 часа ввче са в Сирия

В случая на Иво, съм 100% сигурен, че са я оставали там, защото се е разтърсил и някой им е казал, че е на техен човек.
                          Mercedes S320 W220
                          Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

Колеги, преди малко дочух за втора незаконно отнета 156 от района на второ РПУ, колата е сив металик. Аз ще помоля собествениците да качат снимки възможно най-скоро с отличителни белези, защото създалата се ситуация е крайно тревожна.
                            П.С. също така да помоля колегие от форума да постват полезна информация тук
                            146 1.6 TS

Comment

Я, джамбазите почнали да добиват вкус към готини коли

---------- Post added at 12:45 ---------- Previous post was at 12:43 ----------

Може някой застраховател да е направил справка, показваща, че броят на 56-ците и изобщо на Алфите с каско е нищожно малък и е решил да ни превъзпита
                              Giulietta 1,6 JTDm 2013
                              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от voododoll Покажи съобщение
                                Като си купувах входна врата гледах два модела които имаха 3 пъти разлика в цената. Едната беше 900 другата 2700. Нямах намерение да купувам по скъпата, ама питах защо е тая разлика. Продавача ми отговори - "3 минути е разликата".

С колите е така. Ако немогат да я запалят, я вдигат. Напоследък яко се крадат коли за части. Главно тойотки. Един познат от фейса остана без неговия Ярис.

Колега късмет с търсенето. Гледай сайтовете с обяви за части публикувани след като ти е джамбазена колата. Цяла, няма да я оставят на открито, а 156 не е хич изгодно да я изнасят.
                                Напротив колега, за някои страни е изгодно. Имам позната, дипломатка, която тук си купи за 4000 лв. Ford Fiesta, 2003, бензинова. Нарадва и се за половин година и я продаде в Анкара за (седни, да не паднеш) 7000 долара.
                                После разбрах, че в Турция колите втора ръка са майка си и баща си.
                                Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                                Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                                Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                                Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Working...
                                X