Известие

Collapse
No announcement yet.

Внос на кола от Германия- общо разходи???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Слав
    Ти така хубаво ги гледаш нещата, ама...от снимка какво можеш да разбереш?

Представи си, че ти докарат колата и харчи масло колкото бензин...и какво основен ремонт, друго трето ...къде му излиза края?

За мен това е доста голям риск.Който се чувства късметлия да пробва
    даа до някъде и аз мисля така, но при положение, че на немски знам само да броя до 10 , не съществива ли риск, да ме прецакат някак си? А пък и с автовоза, гарантират ли ми, че колата ще пристигне "жива и здрава", и най-важното дали изобщо ще пристигне?
    Да видим дали съм разбрал схемата: Значи аз си харесвам примерно Тая кола. И отивам в някоя автокъща, и им казвам, че искам да ми я докарат, и се пазарим за каква цена ще ми я докарат. Примерно се спазаряваме за 500евро. Значи след като ми я докарат аз им плащам 600евро /цена на колата/ + 500евро /цена на докарването/, и нищо друго. След това ми остава само да си я регистрирам и да и сменя масла и такива работи? Така ли е. И кога трябва да говоря с тоя дето продава колата в Германия, преди или след като отида в автокъщата?
    Мерси предварително.

Comment

Ами като не можеш да говориш немски малко трудно ще говориш първо с човека в Германия

Направо отиваш в Автокъщата или някой твой познат дето докарва коли и оттук натам е въпрос на договорка.Те ще си говорят с човека и ще запазят колата.Друг е въпроса, че на място най-вероятно ще се пазарят и ще свалят цената, но ти разликата няма да я получиш сещаш се нали?

А иначе доколкото знам и екотакса се плаща тук в България.И ако не се лъжа трябва да има преглед колата иначе отказват да ти я регистрират...ама за това ще трябва да си питаш лично, защото не съм сигурен

== Lancia Delta == 1.6 ІІ i.e. - тоталка
      == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

Comment

Прегледа не е задължителен(поне преди 1 януари не беше).За колите нов внос ти издават талонче в КАТ.
        Alfa Romeo 164 W1 2.0 TS
        Fiat Ulysse 2.1 TDI
        Fiat Punto 1.6 16V HSD

Comment

ОК благодаря ви за информацията. Междо другото къде има такива автокъщи дайте адреси или сайтове който знае. И ако някой си е внасял кола скоро да каже колко пари е била примерно в Германия, и на колко му е излязла съус всички разходи.

Comment

http://dnes.bg/article.php?id=34480
            Alfa Romeo 156 SW, 1.9

Comment

Значи.... Колата от подписа

Там имах приятел който я погледна преди да я запазим...(предполагам че в автокъщата можеш да се уговориш за това нещо- да не я взимат ако е каруца - това вече е друга бира).

Колата я взех от едно градче до Мюнхен. Струваше 1900 евро. Докараха я за още 450 евро.
              По телефона с германеца би могъл да уточниш нещата по колата и цената и, следователно да я запазиш.

Документите: в КАТ освен преведени договори и талон друго не ми взеха, трябва и товарителница от автовоза, еко-такса не съм плащал, само и единстевно регистрация - около 70 лева не помня точно.
              Преглед пишеше , че ще се изисква, но никой не потърси този документ.....но тук идва момента с избора от снимка, ако колата в Германия е минала преглед е много по вероятно да нямаш ядове после с нея и да не харчи "масло като бензин"

Два месеца вече карам и не се оплаквам, е има малко ръждичка отдолу, ама то за кола на 11 години.....

Най добре е ако наистина имате приятел там, все пак да погледне колата...Но мисля че и тези автофирми имат опция да се договорите че не взимате колата ако не е като хората...

Преценявате и купувате, ако не запазвате колата и беж до германско, май не излиза по скъпо.....
              Alfa Romeo 146 ti

Comment

Първоначално публикувано от MaRcHeV
                Първоначално публикувано от Слав
                Ти така хубаво ги гледаш нещата, ама...от снимка какво можеш да разбереш?

Представи си, че ти докарат колата и харчи масло колкото бензин...и какво основен ремонт, друго трето ...къде му излиза края?

За мен това е доста голям риск.Който се чувства късметлия да пробва
                даа до някъде и аз мисля така, но при положение, че на немски знам само да броя до 10 , не съществива ли риск, да ме прецакат някак си? А пък и с автовоза, гарантират ли ми, че колата ще пристигне "жива и здрава", и най-важното дали изобщо ще пристигне?
                Да видим дали съм разбрал схемата: Значи аз си харесвам примерно Тая кола. И отивам в някоя автокъща, и им казвам, че искам да ми я докарат, и се пазарим за каква цена ще ми я докарат. Примерно се спазаряваме за 500евро. Значи след като ми я докарат аз им плащам 600евро /цена на колата/ + 500евро /цена на докарването/, и нищо друго. След това ми остава само да си я регистрирам и да и сменя масла и такива работи? Така ли е. И кога трябва да говоря с тоя дето продава колата в Германия, преди или след като отида в автокъщата?
                Мерси предварително.
                За това иде реч.Точно тази кола е без двигател и кво правим после Ако беше лесно всеки ще си я вземе сам.

Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti

Comment

Мой приятел си докара кола от Германия, но ходи лично с човека с автовоза за което си плати 900лв., раходите там за спане, ядене и други са си за негова сметка, както и за колко ще си купи кола, просто пича с автовоза го кара там и даже с него разглеждат, помага му с немския и така, но да си купиш кола от там само по една снимка в мобилето... не бих го направил, по-добре ходи с автовоза и ти, иначе малко чукнати или със забележки коли са по-евтини, но и там колите са с пари
                  sigpic
                  ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                  0889 636 093

Comment

днес си дойдох от германия, утре ще има малко снимки с цени на алфи и на други , че сега ме мързи
                    НАЙ-БЪРЗИЯТ ПЪТ ДО ВКЪЩИ ->146-BOXER 1.6

Comment

Първоначално публикувано от akula
                      Значи.... Колата от подписа

Там имах приятел който я погледна преди да я запазим...(предполагам че в автокъщата можеш да се уговориш за това нещо- да не я взимат ако е каруца - това вече е друга бира).

Колата я взех от едно градче до Мюнхен. Струваше 1900 евро. Докараха я за още 450 евро.
                      По телефона с германеца би могъл да уточниш нещата по колата и цената и, следователно да я запазиш.

Документите: в КАТ освен преведени договори и талон друго не ми взеха, трябва и товарителница от автовоза, еко-такса не съм плащал, само и единстевно регистрация - около 70 лева не помня точно.
                      Преглед пишеше , че ще се изисква, но никой не потърси този документ.....но тук идва момента с избора от снимка, ако колата в Германия е минала преглед е много по вероятно да нямаш ядове после с нея и да не харчи "масло като бензин"

Два месеца вече карам и не се оплаквам, е има малко ръждичка отдолу, ама то за кола на 11 години.....

Най добре е ако наистина имате приятел там, все пак да погледне колата...Но мисля че и тези автофирми имат опция да се договорите че не взимате колата ако не е като хората...

Преценявате и купувате, ако не запазвате колата и беж до германско, май не излиза по скъпо.....
                      Бате това, че колата има TЬV въоб6те не гарантира, че не харчи масло малко повече отколкото бензин!!! Тоя преглед ти гаратнира, че колата е безопасна за движението и ни6то повече... Демек може да раз4ита6 на спира4ките и на светлините си..
                      Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control
                        Бате това, че колата има TЬV въоб6те не гарантира, че не харчи масло малко повече отколкото бензин!!! Тоя преглед ти гаратнира, че колата е безопасна за движението и ни6то повече... Демек може да раз4ита6 на спира4ките и на светлините си..
                        Все си мисля , че не е точно така..... не съм убеден, че в Германия за 20 евро минаваш на преглад като в България, а и сега самия TUV не е пред мен да видя какво още пишеше
                        Това поне ди дава някаква минимална гаранция, че колата не е прибрана от някаква морга и лустросана, за да се продаде..
                        Alfa Romeo 146 ti

Comment

Първоначално публикувано от akula
                          Все си мисля , че не е точно така..... не съм убеден, че в Германия за 20 евро минаваш на преглад като в България, а и сега самия TUV не е пред мен да видя какво още пишеше
                          Това поне ди дава някаква минимална гаранция, че колата не е прибрана от някаква морга и лустросана, за да се продаде..
                          Е да тука струва към 100 евро заедно с измерването на изгорелите газове... ама пак ти казвам, 4е не може6 да си прави6 големи изводи за техни4еското състояние на колата.. Аз бях харесал една 156ца и има6е тув ама бе6е с прецакан дебитомер...
                          Lexus IS200

Comment

Е да тука струва към 100 евро заедно с измерването на изгорелите газове... ама пак ти казвам, 4е не може6 да си прави6 големи изводи за техни4еското състояние на колата.. Аз бях харесал една 156ца и има6е тув ама бе6е с прецакан дебитомер...
                            съгласен, то и все пак тюфчето го гледам е за период от 2 години
                            но все пак е някаква предпочитаност
                            Alfa Romeo 146 ti

Comment

ето малко снимки, има и 2-3 алфи с цени, има и други. почват тука и ги разглеждаите нататък в саита дето са, да не ги слагам всички тук http://www.bgalbum.com/displayimage.php?pos=-5476191
                              НАЙ-БЪРЗИЯТ ПЪТ ДО ВКЪЩИ ->146-BOXER 1.6

Comment

Working...
                              X