Известие

Collapse
No announcement yet.

Как да редактираме снимки?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как да редактираме снимки?

Интересува ме как да "смалявам" снимки? Например от 3 мегабайта и 6 мегапиксела да ги направя на около 2 мегабайта за да може да ги пусна във форума. Предложете някакъв софтуер.
    145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Аз лично съм с ACDSee и ги преправям с ACD Foto Canvas

156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

Какъв формат са снимките Ако са BMP, TIF като ги конвертираш в JPEG. А ако са си JPEG (6МБ ) предполагам като ги смаляваш (resize) Дори и с Paint-а под Windows става - от менюто Image-Stretch-Skew...
      "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
      Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
      Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от georgyg
        Какъв формат са снимките Ако са BMP, TIF като ги конвертираш в JPEG. А ако са си JPEG (6МБ ) предполагам като ги смаляваш (resize) Дори и с Paint-а под Windows става - от менюто Image-Stretch-Skew...
        Снимките са JPEG. Ще пробвам някой от тези начини. Фотоапаратът ми има функция за смаляване , но е голяма хамалогия да ги смалявам една по една.

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Първоначално публикувано от Speeder
          Първоначално публикувано от georgyg
          Снимките са JPEG. Ще пробвам някой от тези начини. Фотоапаратът ми има функция за смаляване , но е голяма хамалогия да ги смалявам една по една.
          MIHOV IMAGE RESIZER -> link
          много готина програмка ....

Comment

аз използвам една много лека програмка - 1 мб ,Може да смаляваш размер ,големина ... - irfan view
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
            Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
            Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Re: Как да редактираме снимки?

Първоначално публикувано от Speeder
              Интересува ме как да "смалявам" снимки? Например от 3 мегабайта и 6 мегапиксела да ги направя на около 2 мегабайта за да може да ги пусна във форума. Предложете някакъв софтуер.
              Защо не ми каза вчера? Имам супер програмка точно за това. Дай на лична Скайпа си да ти я пратя
              ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
              sigpic
              ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Значи най- доброто в случая е да влезеш в настройките на апарата и да го настроиш да снима на по малко мегапиксели, например 3,4 или каквото ти позволява модела. Няма никакъв смисъл да правиш големи сними и после да си играеш да ги намаляваш. Още повече ти големите снимки само ти ядат място на картата.
                Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

ОК. Мерси много за предложенията. Аз по принцип си снимам на 6мегапиксела щото после ми харесва да си давам зуум Пък и имам чувството че си използвам фотоапарата по-пълноценно

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
                    Значи най- доброто в случая е да влезеш в настройките на апарата и да го настроиш да снима на по малко мегапиксели, например 3,4 или каквото ти позволява модела. Няма никакъв смисъл да правиш големи сними и после да си играеш да ги намаляваш. Още повече ти големите снимки само ти ядат място на картата.
                    не си прав
                    щото после ако му потрябва голямо ще трябва да преснима,
                    а и ако иска да кропи няма да има на къде

колкото повече, толкова повече, а програмки за смаляване - с лопата да ги ринеш - по-горе казаха и такива дето вършат работа
                    Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                    AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Working...
                    X