Известие

Collapse
No announcement yet.

Каране с акт?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
    Не ми се рови в ЗДпП....за да ти цитирам кое е глупаво....
    А относно катаджийте....трябва да си знаеш правата, за да оспориш тяхната наглост....
    Който иска да знае как ще го санкционират след дадено провинение отваря закона и чете....а не се плаши от бля...бля в нета....където ти и аз си плямпаме в дадена тема..........
    Естествено, че не ти се рови, особено когато там няма нищо в подкрепа на твоето мнение... а и не те карам да го правиш за мен, поне се обоснови за пред автора на темата, човека търси съвети, не дезинформация и заблуждаващи твърдения...

Comment

Мдааам, Жорко е абсолютно прав. Аз вече 6 месеца пък карам с НП с входящ номер и дело минало, но до момента без решение. Май май, както чета из лекса, така мога да си откарам и години

sigpic
      Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
        Мдааам, Жорко е абсолютно прав. Аз вече 6 месеца пък карам с НП с входящ номер и дело минало, но до момента без решение. Май май, както чета из лекса, така мога да си откарам и години
        И аз съм в подобна ситуация. Ма не ми пука. Big brother ми е взел една хартийка и ми е дал друга. Важното за мен е, че това не ми пречи да си карам.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Чакат ви да се внесете на някой и като видят, че номера им не върви, изведнъж ще се оправи всичко много бързо.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
            Естествено, че не ти се рови, особено когато там няма нищо в подкрепа на твоето мнение... а и не те карам да го правиш за мен, поне се обоснови за пред автора на темата, човека търси съвети, не дезинформация и заблуждаващи твърдения...
            Контролният талон е неразделна част от свидетелството за право управление...при отнемането му се издава документ със срок за валидност....това съм сигурен, че е записано в ЗДпП.....от тук натам ти разсъждавай както си искаш.....след като е изтекъл срока дали имаш книжка...същото е когато ти е изтекла давността на самата книжка....
            Ето ти съкратен вариант:
            Чл. 26. (1) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) Контролният талон се отнема при съставяне на акт за нарушение по Закона за движението по пътищата. Номерът на контролния талон се вписва в акта.
            (2) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) Връченият на водача екземпляр от акта замества контролния талон за срок от един месец.
            (3) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) Контролният талон се връща на водача след изпълнение на задължението по чл. 190, ал. 3 ЗДвП.
            (4) (Нова - ДВ, бр. 66 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) При връчване на наказателното постановление и доброволно заплащане на наложената глоба контролният талон се връща незабавно.
            (5) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) Наказателното постановление заменя контролния талон за период един месец след влизането му в сила, съответно решението или определението на съда при обжалване.
            (6) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) На водач, на който при съставяне на акт за нарушение по ЗДвП е отнет контролен талон "Водач на МПС без наказания", същият се връща след изпълнение от водача на задължението по чл. 190, ал. 3 ЗДвП.
            (7) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) В случаите по ал. 6 за установени нарушения, за които е предвидено наказание лишаване от право да се управлява МПС, след изтърпяване на наказанието и изпълнение на задължението по чл. 190, ал. 3 ЗДвП на водача се издава контролен талон по чл. 25, ал. 1.
            ( (Нова - ДВ, бр. 35 от 2014 г., в сила от 22.04.2014 г.) При подмяна на свидетелство за управление на МПС на водач, притежаващ контролен талон "Водач на МПС без наказания", се издава нов контролен талон "Водач на МПС без наказания".
            Ако успееш да прочетеш всички точки и алинеи до утре....ще разбереш къде може да лавираш....не дай си боже ако загазиш....
            Законите ни са далеч от перфектните....и на всякъде зеят вратички и дупки като по пътищата ни....аз затуй ти дадох ония пример загадка по нагоре....

---------- Post added at 19:18 ---------- Previous post was at 19:10 ----------

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
            )))....чети и ти.......като не си знаем правата и закона......ни цакат, ако ме разбираш...в твоя случай си трябва адвокат, за разлика от автора на темата...

---------- Post added at 19:22 ---------- Previous post was at 19:18 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
            Чакат ви да се внесете на някой и като видят, че номера им не върви, изведнъж ще се оправи всичко много бързо.
            Това си е българската ни действителност......но според мен коментираме как трябва да е по закон....спора е за това...а не кое, как и колко...
            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Контролният талон е неразделна част от свидетелството за право управление...при отнемането му се издава документ със срок за валидност....това съм сигурен, че е записано в ЗДпП.....от тук натам ти разсъждавай както си искаш.....след като е изтекъл срока дали имаш книжка...същото е когато ти е изтекла давността на самата книжка....
              Ето ти съкратен вариант:
              Чл. 26. (1) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) Контролният талон се отнема при съставяне на акт за нарушение по Закона за движението по пътищата. Номерът на контролния талон се вписва в акта.
              (2) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) Връченият на водача екземпляр от акта замества контролния талон за срок от един месец.
              (3) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) Контролният талон се връща на водача след изпълнение на задължението по чл. 190, ал. 3 ЗДвП.
              (4) (Нова - ДВ, бр. 66 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) При връчване на наказателното постановление и доброволно заплащане на наложената глоба контролният талон се връща незабавно.
              (5) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) Наказателното постановление заменя контролния талон за период един месец след влизането му в сила, съответно решението или определението на съда при обжалване.
              (6) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) На водач, на който при съставяне на акт за нарушение по ЗДвП е отнет контролен талон "Водач на МПС без наказания", същият се връща след изпълнение от водача на задължението по чл. 190, ал. 3 ЗДвП.
              (7) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) В случаите по ал. 6 за установени нарушения, за които е предвидено наказание лишаване от право да се управлява МПС, след изтърпяване на наказанието и изпълнение на задължението по чл. 190, ал. 3 ЗДвП на водача се издава контролен талон по чл. 25, ал. 1.
              ( (Нова - ДВ, бр. 35 от 2014 г., в сила от 22.04.2014 г.) При подмяна на свидетелство за управление на МПС на водач, притежаващ контролен талон "Водач на МПС без наказания", се издава нов контролен талон "Водач на МПС без наказания".
              Ако успееш да прочетеш всички точки и алинеи до утре....ще разбереш къде може да лавираш....не дай си боже ако загазиш....
              Законите ни са далеч от перфектните....и на всякъде зеят вратички и дупки като по пътищата ни....аз затуй ти дадох ония пример загадка по нагоре....

---------- Post added at 19:18 ---------- Previous post was at 19:10 ----------

)))....чети и ти.......като не си знаем правата и закона......ни цакат, ако ме разбираш...в твоя случай си трябва адвокат, за разлика от автора на темата...

---------- Post added at 19:22 ---------- Previous post was at 19:18 ----------

Това си е българската ни действителност......но според мен коментираме как трябва да е по закон....спора е за това...а не кое, как и колко...
              Подкрепям
              155 осем хиляди клапана 16 вериги
              0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

Ето ти съкратен вариант:
                Направо да беше дал линк към целия закон, че с толкова цитати хората може и да се объркат...това тук се надявам да помогне на колегата, все пак с тази цел е темата...не мислех, че ще се разлигавиш чак толкова, но след като не можеш да се аргументираш с две думи, очевидно това е твоя начин...

Comment

Направо да беше дал линк към целия закон, че с толкова цитати хората може и да се объркат...това тук се надявам да помогне на колегата, все пак с тази цел е темата...не мислех, че ще се разлигавиш чак толкова, но след като не можеш да се аргументираш с две думи, очевидно това е твоя начин...
                  ))....ето аргумента...първото изречение от предишният ми пост.....
                  "Контролният талон е неразделна част от свидетелството за право управление...при отнемането му се издава документ със срок за валидност"..
                  Не сам интернет паяк за да се ровя и доказвам с това което и на мен ми е до някъде непонятно и да поствам линкове....просто си спорим с теб....макар, че тръгна с рогата напред )....добър събеседник си.... инфото се пресява.....за да стигнеш до истината..ама и тя истината е...))......кво ще кажеш да се запрем.....не виждам кой знае какъв проблем при автора на темата...ако не е спестил нещо...

Comment

))....ето аргумента...първото изречение от предишният ми пост.....
                    "Контролният талон е неразделна част от свидетелството за право управление...при отнемането му се издава документ със срок за валидност"..
                    Не сам интернет паяк за да се ровя и доказвам с това което и на мен ми е до някъде непонятно и да поствам линкове....просто си спорим с теб....макар, че тръгна с рогата напред )....добър събеседник си.... инфото се пресява.....за да стигнеш до истината..ама и тя истината е...))......кво ще кажеш да се запрем.....не виждам кой знае какъв проблем при автора на темата...ако не е спестил нещо...
                    И ако само това ти е аргумента, защо напуска и другите работи за водачите без нарушения и т.н.? Ако е толкова неразделна част от книжката, нямаше да го разделят, а те са разделени в други членове от закона като различни неща.

Но все пак ти изказа първоначалното мнение, че да си без талон значело, че си без книжка е редно да се аргументираш адекватно. Например посочваш нарушения член и този, в който е записано наказанието. Но ти не го правиш. И така свободно спуснатото изказване за мен е глупост.

не виждам кой знае какъв проблем при автора на темата...ако не е спестил нещо...
                    Каза му, че ако му изтече акта и кара, то тогава ще е без книжка, а това за повечето хора е съществен проблем . За спестяването само той си знае какво споделя и дали има и още, но в момента не ми се набляга на възможните хипотези като последствия...

Comment

И ако само това ти е аргумента, защо напуска и другите работи за водачите без нарушения и т.н.? Ако е толкова неразделна част от книжката, нямаше да го разделят, а те са разделени в други членове от закона като различни неща.

Но все пак ти изказа първоначалното мнение, че да си без талон значело, че си без книжка е редно да се аргументираш адекватно. Например посочваш нарушения член и този, в който е записано наказанието. Но ти не го правиш. И така свободно спуснатото изказване за мен е глупост.

Каза му, че ако му изтече акта и кара, то тогава ще е без книжка, а това за повечето хора е съществен проблем . За спестяването само той си знае какво споделя и дали има и още, но в момента не ми се набляга на възможните хипотези като последствия...
                      Какво съм казал.......казал и то не само аз. това са ми знанията....а ти нищо не каза:....а ми цитираш извадки от това дет съм казал......ти го направи бракоразводно дело........разделно, неразделно.....остави си талона в къщи.......и си карай с книжката.... ако имаш акт не го заверявай с не го може да караш поне три години ))
                      ....приятно пътуване

Comment

Първоначално публикувано от MJ23 Покажи съобщение
                        Здравейте,
                        преди близо месец ми съставиха акт за управление с превишена скорост извън града. Взеха ми синия талон и ми казаха да отида на 24-25 ден да проверя дали е дошъл. Едни ми казваха да отида в КАТ, други в РПУ ми.. ОТивам днес в РПУ и ми казват ооо няма го, ела поне след два месеца, а до тогава си карай с акта. Попитах го да го презаверя трябва ли нещо, отговори ми, че не трябва. Въпросът ми към Вас е следния да отида ли и до КАТ, да презаверя ли акта или да си карам така, както ми е казал? Също така, ако направя повторно нарушение какво следва? Примерно, ако ме спрат извън града с 20 км над ограничението глобата в двоен размер ли ще бъде и може ли да се стигне до отнемане на книжката?

Благодаря!!
                        Акта замества контролния талон. Изтича на 30-ия ден. Малко преди изтичането му, трябва да отидеш в КАТ(ако си от София, като влезеш в КАТ, стигаш до дъното, завиваш наляво и първото гише пред теб, мисля че беше номер 13, но може и да бъркам номера, в София работи от 7:30ч. до 17ч.), където ако е излязло Наказателното постановление(НП) си плащаш глобата(ако има такава) и ти връщат талона. Ако не е излязло НП-то, ти бият печат на акта и се вписва датата до когато е валиден. Обикновено е 1 или 3 месеца. Ако до 6 месеца не ти е излязло НП-то, акта отпада и са длъжни да ти върнат талона, без налагане на санкции. В София обикновено се бавят нещата и може да имаш 3-4 печата за удължаване на срока. От личен опит го знам. На мен ми удължаваха срока и НП-то ми излезе 3 дена преди 6-те месеца. Ако нямаш печат с валиден срок, или не си носиш акта, те третират все едно си без талон - акт за 20 лева. Това е положението.
                        145, 1.6 boxer
                        156, 2.4 JTD - ex
                        Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Благодаря Ви колеги, утре ще отида до КАТ да проверя.

Comment

Здравейте, сега отидох до КАТ Плевен, където на гишето имаше табела, е нак. постановления се издават в съответното РПУ. Обясних на жената на гишето, че не ми е дошло НП да ми презавери акта, а тя ми каза, че нямало как да си карам с акта така. Обясних и, че 30 дни са минали и т.н. при което тя ми каза, ами ако те спрат ще им кажеш, че не ти е пристигнало постановлението...
                            Малоумна работа отвсякъде, много силно се съмнявам да е така и ако не ме спрат да не ми лепнат 20 лв...

Comment

Първоначално публикувано от MJ23 Покажи съобщение
                              Здравейте, сега отидох до КАТ Плевен, където на гишето имаше табела, е нак. постановления се издават в съответното РПУ. Обясних на жената на гишето, че не ми е дошло НП да ми презавери акта, а тя ми каза, че нямало как да си карам с акта така. Обясних и, че 30 дни са минали и т.н. при което тя ми каза, ами ако те спрат ще им кажеш, че не ти е пристигнало постановлението...
                              Малоумна работа отвсякъде, много силно се съмнявам да е така и ако не ме спрат да не ми лепнат 20 лв...
                              А бе при вас е пълен жмел...за първи път чувам от Кат да препращат в РПУ....виж по някакъв начин да ти го заверят в РПУ-то...щото катаджията на пътя нема да те рзабере и ще кара по закон...колкото го знае

Comment

Мен кат ма снимаха ма пратиха в РПУ-то.
                                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                                X