Значи идеята на ъпгрейта е,да се подобри значително графиката при видео игрите.Видеокартата ми е много яка Msi geforce gtx 660 Ti, фабрично офърклокната.Така че смятам че там няма какво повече да се желае.Иначе процесора ми е intel i5 2500k.Преди години когато си го ъпгрейднах, нямаше още игри които да подържат 8 ядрени процесори, и за това не намерих смисъл да додавам още 130 евро от горе за 8 ядрен на интел.От друга страна съм чел че видео игрите използват само физическите ядра на процесора, а 8 ядрените на интел имат всъщност само 4 физически, другите 4 са виртуални.И при видео игрите да ли си с i5 или i7 в случея ще е без значение.В последно време обаче на пазара вече излязоха игри които в препоръчителните си изисквания искат i7.Явно са напаснати да използват легендарната Хипер - Трейдинг технология, или тоест виртуалните ядра на процесора.Но дали наистина са напаснати....? Като се има впредвит и сериозната цена на i7 3770k от 350 евро.И дали ще мога да вдигна сериозно левела на графиката при игрите.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Струва ли си ъпгрейт на процесора от i5 на i7
Collapse
X
-
Вескууу .. я имам двама Леновци Y серия - Y500 и Y50-70. Петстотинтака е с i7, a по-новия е с i5. И на двете машини само се гейми - нищо друго. Единия е 3630QM, а другия е 4210h .. Като цяло i7-цата е с по-голям перформънс, но при сингъл коур са едно към гьотере. i7-цата е с 2 видеокарти GT650 в SLi, a i5-цата е с 1 брой GTX860. И по-новите заглавия с втората конфигурация вървят средно с около 15-20 фрейма повече отколкото при i7-цата. Това при високи настройки на FullHD. Според мен лично не инвестирай в i7, а в по-нова и по-силна видеокарта ... щото тоя титаниев 660 си е дъртанян вече. Якото видео е определящо за гейминг.
Така, че ако не смяташ да приземяваш совалки с тоя компютър и да разработваш некой изкуствен интелект - нема смисъл от i7. Просто си смени видеото. За хипертрейда нема кво да говориме - пусни си бенч на процесора паралел с некоя игра и прецени сам има ли смисъл. До скоро даже повечето игри ползваха само 1 ядро.
П.п. Имай предвид също, че видеокартите, които са с по-малко рам памет - например nVidia GTX860 2GB е по-бърза от същата с 4GB - това в резолюции до 1920х1080.Alfa Romeo JTD - powered by 140 Монтански бизоня
Comment
-
Първоначално публикувано от vesko11 Покажи съобщениеВидеокартата ми е много яка Msi geforce gtx 660 Ti, фабрично офърклокната.Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
Първоначално публикувано от Sunny Покажи съобщениеЪпгрейд само на първата шестица с деветка и си нумеро уно .Alfa Romeo JTD - powered by 140 Монтански бизоня
Comment
-
Първоначално публикувано от vesko11 Покажи съобщениеЗначи идеята на ъпгрейта е,да се подобри значително графиката при видео игрите...
Аз също те съветвам да смениш видеото. Ако не вярваш, направи проучване какво съвременните игри използват - CPU-то или GPU-то.145, 1.6 boxer
156, 2.4 JTD - ex
Giulietta, 2.0 JTDm
Comment
-
Дъното е на Asus,модел от около преди 3 години.Рама е 8 гб. ddr 3 1333 mhz. Нардиска е 1TB. Операционната система е 64 битова 7-ца
Охладитела на процесора е Cooler Master TX3.Даже сега съм забелязъл, че на някои игри като им задам настройките на макс, не са движат толкова реалистично, колкото ако настройките са на средата.Но и на средата пак графиката е уникална.Обаче аз съм лаком в това отношениеИ искам всичко
Говорих с познат по темата,каза ми че някои игри дават по голяма производителност с видеокарти с чипове на amd, други на nvidia.Иначе за процесора интел при сички положения.Макар че и там има малка част игри които дават по висока производителност с amd процесор.Искам да вдигна производителноста на игрите като цяло, не само на отделни заглавия.
Last edited by кученцетоОгиитаткоДоги; d.m.y г., 23:30.SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Първоначално публикувано от DiStefan0 Покажи съобщениеIntel и nVidia ... моооожеш и така тънко и истимаро да боднеш некое SSD .. нали се сещаш .. като финален щрих
Да и това съм замислил като идеяДано само да му намеря място,че в сандъка всичко е гъз до гъз
От едно време НР-тата стандартните сандъци,когато излезе Интел коре 2 дуо и Виста
SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Първоначално публикувано от vesko11 Покажи съобщениеДа и това съм замислил като идеяДано само да му намеря място,че в сандъка всичко е гъз до гъз
От едно време НР-тата стандартните сандъци,когато излезе Интел коре 2 дуо и Виста
Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
Е тая си харесахhttp://www.norrod.nl/zkb-01com/80036...e/details.aspx Трябва да се разтърся само дали ще ми достатъчно захранването 550w
И да ли ще ми се събере в сандъка. Имал съм големи драми с видеокарти,когато взех това титанче,пробвах всички по арни модели на амд и нвидия,даже и по-мощните от тази 670gtx i 680gtx с чипове на нвидия,тогава не бяха излезнали още 7-ма серия.И пак любимата ми игра GTA IV не ми хареса как върви.Обаче като сложих това титанче,напрао ми легна на сърцето и GTA-то тръгна супер
---------- Post added at 22:56 ---------- Previous post was at 22:54 ----------
Първоначално публикувано от Sunny Покажи съобщениеe задели някой леф и за кутия де ... то тоа дзвер 960 ti де ши го сбереш в тая консервена кутия
На снимката ми изглежда голяма колкото 660 ti
---------- Post added at 23:01 ---------- Previous post was at 22:56 ----------
Гледам бенчмаркта,мойта е на 36-то място,а 960 на 19-то.А като я зех преди около 2 години беше на 8-моТехнологиите се развиват с главоломна бързина
SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
Comment