Известие

Collapse
No announcement yet.

Bosch или Black & Decker

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Bosch или Black & Decker

Напоследък ми допада марката Bosch. Говоря за зелената серия полипрофесионални инструменти. Сините са твърде скъпи предвид, че ми трябват за хоби нужди. Знам, че примерно мога във всеки момент да си взема даден инструмент на Raider, но имайки машина за полиране Raider честно казано мога да кажа, че разлика в качеството има. Не, че не върши същата работа като всяка друга машина, ама личи си сглобка, материали и т.н. Взех си наскоро ел. отвертка на Bosch и е много яка, а имам и бормашина 650W, която също ми е удобна и си заслужаваше парите.

Та сега искам да си взема акумулаторен винтоверт и гледам Bosch и Black & Decker. Разлика в цените има до толкова, че примерно най-добрите на B&D 14,4 волта са на цената на среден клас Bosch 12 волта.

Някой има ли опит с Black & Decker като качество, надеждност и т.н.?
    Last edited by ShoxXx; d.m.y г., 00:34.
    www.facebook.com/workshox

Имаме винтоверт на Black & Decker.
    Ползваме го вече сигурно над 5 години и върши страхотна работа(използва се за монтиране на ключове контакти,дъбели и какво ли още не) . 14.4V е батерията и е със старите батерии.
    Какво ли не е преживял и все още работи.Имал съм досег до някои винтоверти на BOSCH които са на 12V и сравнение с B&D са като детски играчки.
    Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Имам паралелни наблюдения върху Бош, Хилти и Макита. Като качество на изработка Хилти е най- добър. Но честотата на повреждане на трите модела е близка при еднакво натоварване.
      Аз имам Бош PSR 10,8 LI малък, лек и удобен. Като малък недостатък мога да посоча ниската скорост при пробиване. Мисля че видях подобни винтоверти в Кауфланд на цена 120 лв. Това е добра цена за този модел.
      При такива инструменти е най- важно качеството на батерията поради високата им цена. Добре е да е литиево- йонна
      Last edited by lordliness; d.m.y г., 10:25.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

И аз го гледах този в Kaufland, но той с тези 10,8 си е наистина само за контакти и евентуално винтове в ПДЧ. На мен ми трябва да стига поне до 700-750 об/мин.

Не знам дали като върти до 700 оборота може да се ползва за полиране на дреболии. Примерно нещо малко по колата да не се вади цялата машинария с кабели полирмашини ала бала, ами да се тръкне с винтоверта. Дали 14.4 ще му стигне за тая работа?

http://electron.bg/black-decker-epc14cab-p-59694.html

http://electron.bg/bosch-psr-144-p-21366.html

Ето ги двата модела, като разлика в цената не е като да няма.
        Last edited by ShoxXx; d.m.y г., 11:18.

Comment

миналата седмица полирах с моя за малки неща става.
          иначе като го хванеш за патронника и го пуснеш не можеш да го спреш с ръка.
          25 Nm, 0-340 min -1,
          завива винтове до 6мм без проблем
          Last edited by lordliness; d.m.y г., 11:17.

Comment

Какъв е твоя? B&D 14.4V?

Comment

Винтоверт Бош - само синя серия, зелената е нещо като Райдър. Б§Д е доста по-добре в 'ниския' клас.
              Синята серия обаче си е ОК - всички видове инструменти, които съм ползвал са уникално здрави и удобни (няколко винтоверта,няколко ударни бормашини, къртач)
              За конкретния случай си мисля, че е добре да 'пипнеш' и двете.
              166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
              x145 1.6 boxer

Comment

Ползвам малък винтоверт B&D:

Лек, удобен и безотказен. Неудобството му е, че работи с батерии 4X1,5V- AA, но няма проблем да работи и с акумулаторни такива.

Същевременно ползвам, макар и по-рядко тази Makita:

След една година не много интензивна употреба, макитата започна да издава притеснителни звуци от редуктора. А е 4 пъти по-скъпа от първия.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

акумулаторна отвертка не е винтоверт

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                    акумулаторна отвертка не е винтоверт
                    така си е! акумулаторната отверка не е винтоверт а болтоверт, еййй

Comment

Ще стане ли изобщо хватката да се полира с винтоверт?
                      Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Click image for larger version

Name:	DSC_0275.jpg
Views:	1
Size:	96.3 Килобайта
ID:	2342407 Click image for larger version

Name:	DSC_0274.jpg
Views:	1
Size:	102.2 Килобайта
ID:	2342408
                        Полирам с винтоверта и това.
                        Акумулаторната отвертка и винтоверта имат конструктивни разлики.
                        Тези наименования са общоприети у нас.

Comment

Купувам доста машини за фирмата и момчетата ги ползват като чужди та имам следното наблюдение за здравина и качество.
                          Хилти
                          ДиВолт
                          Бош синя серия
                          Макита
                          Спарки
                          Зелен Бош
                          Всички останали, въпрос на късмет, какви ли не съм взимал Б&Д, Енхел, Скиил, райдер и т.н.

Естествено машината се взима според нуждите, тежина, сила и т.н.
                          Например Хилти имат чипове в някои машини, при перфораторите ако повече от 50%/мисля/ си къртил не признават гаранция. На някои сервизите са кофти на други частите са скъпи и т.н.
                          Та избирай според това какво може да свърши машината а не според марката, така или иначе ще я пазиш и няма да я ползваш яко.

Comment

Аз точно се чудя дали да взимам от тук или от Англия.

+ цените са с едно 30%-40% надолу

- няма гаранция

Щото примерно може и да се вземе син Bosch на цената на зелен в БГ. Или B&D 18V с литиево йонна батерия за 150-160лв, при цена тук 235...

Comment

Хубаво е да имаш гаранция, но тук в България гаранция е мръсна дума. Взимай синята серия и не му мисли.

Comment

Working...
                              X