Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво да го правя това масло Shell 5W-30 Helix Ultra.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Какво да го правя това масло Shell 5W-30 Helix Ultra.

Тази вечер се оказа се, че печеля една такава туба 4л по жребий, от един конкурс, както и шапка на Ферари и хич не ми се иска да го слагам в двигателя, а точно сега ми идва времето да сменям масло.

При положение, че си карам само със SELENIA 20K ALFA ROMEO 10W40 ми се струва тъпо да слагам тази синтетика на двигателя, работеща в този малък температурен диапазон

Ако някой го иска, мисля да му го подаря.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    Тази вечер се оказа се, че печеля една такава туба 4л по жребий, от един конкурс, както и шапка на Ферари и хич не ми се иска да го слагам в двигателя, а точно сега ми идва времето да сменям масло.

При положение, че си карам само със SELENIA 20K ALFA ROMEO 10W40 ми се струва тъпо да слагам тази синтетика на двигателя, работеща в този малък температурен диапазон

Ако някой го иска, мисля да му го подаря.
    Пу за мене!
    Ще го сложа на новия мотор на 33-ката
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
      Пу за мене!
      Ще го сложа на новия мотор на 33-ката
      Ще те имам предвид - ти си на pole position, но ако се появи някой дето наистина може да му свърши работа, ще се размисля.
      sigpic

Comment

Не е справедливо да го подаряваш на един човек.

По скоро го продай и почерпи повече хора Или си вземи 10в40 и една кутия бонбони с ром :Д
        Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
        exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
        ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
        ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
        by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
          Не е справедливо да го подаряваш на един човек.

По скоро го продай и почерпи повече хора Или си вземи 10в40 и една кутия бонбони с ром :Д
          Никой няма да иска да го купи или да ми го смени с друго, защото няма да е сигурен, че не е менте.
          sigpic

Comment

купи си още една кола и го налей в нея , ферари, гледам, че ги карат с такова
            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Като гледам, ще се принудя да си взема едно Ферари, за да не чудя какво да правя с маслото.
              sigpic

Comment

Чудно, всички плюят селенията, пък никой не го иска тоя шел дори подарък.Тури и някой лев отгоре, може да има мераклии.
                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                  Чудно, всички плюят селенията, пък никой не го иска тоя шел дори подарък.Тури и някой лев отгоре, може да има мераклии.
                  Аз Селенията посочена в първият ми пост не я плюя, дори им написах при връщане на мейла, в който ми искаха място на доставка, че ако може да ми я подменят с нея, но отговор не получих - в интерес на истината е обявено, че наградата ще я получа до края на месеца франко посочения адрес, тъй, че тепърва ще следим събитията.
                  sigpic

Comment

Нямах тебе пред вид, пък и нали казваш че си караш колата само със селения.По принцип бол теми колко са велики шел мел ултра гига и тем подобни, пък никой не се натиска за подарък.
                    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Аз бих му предложил бартер ама вискозитета 5в30 е малко специфичен и не мога да го сложа на някоя от моите коли. А иначе малко собственици на коли, които карат с 5в30 биха рискували да си вземат някакъв шел подарък...

Самото масло се предлага на цени от по 20лв. за литър в нета, та все си мисля че ако го пусне да се продава за 40лв. ще му ги вземе. После за 40лв. аз мога да му предложа 10в40 Ени 4литра, специална цена или дори 5литра от един не много популярен бранд но с адекватно качество... Така в крайна сметка ще си е спечелил масло за смяна... Или като иска да си вземе каквото иска
                      Last edited by VFTI; d.m.y г., 11:43.
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                      exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                      ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                      ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                      by RUBIG service

Comment

Шела е супер качество тука караме само с такова.Иначе за тая боза селенията,няма да дам толкова пари за нея ако ще и турско да стане.Туинс Парка го карах само със шел 10/40 майка,ама си го зимах от Мюнхен Като го подкарам със стъпка не си ще цилиндрите Истината е че малко са те прекарали с тая наградаДобре че не са ти дали 0/30Че тогава и за подарък нямаше да става.Кой ти кара в бг със 5/30......При нас дебелите масла са на почитАз имах ауди а3 1.9 tdi 99г. ,двигателя беше много запазен и си го карах само с 5/40 и мъркаше като бензинов
                        SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Аз вече съм с 5w30, но ще сменям есента маслото. Предстои ми четене по въпроса кое е читаво и т.н.
                          Нямам представа това масло на Шел читаво ли е, пък и с тия 4 литра съм до никъде...

Пускай го в продавалника...
                          ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                          ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                          ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                          ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Аз като дърт пръч винаги залагам на старите изпитани марки....в това число и Shel, BP, Elf, Esso, Castrol.....ама ги няма вече хубавите масла.......миналата седмица се видях в чудо...за една и съща марка масло ми предлагат тубата от 5л. с разлика в цените от 30лв....ебати и дъмпига.....не е за вярване.....а кажете ми кое е истинското....
                            п.п....фен съм на френските масла, защото едно време ги правеха с истински петролни продукти от Либия...ама Кадафи си замина, ако ме разбирате....
                            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Ще трябва да проверя характеристиките на маслото за косачката ми - хората си карат Ферарита-та с това масло, но ако става ще взема да го пробвам на Нusqvarna-та ми.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X