Известие

Collapse
No announcement yet.

И аз почнах да се замислям за скутер, ама какъв ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• И аз почнах да се замислям за скутер, ама какъв ?

Тия дни нещо и аз започнах да се замилям за скутер. Един приятел имам заклет скутерджия и той все подклажда огъня в мен... Ама какъв скутер да си взема евентуално, ако успея да се самонавия до край ?
    Решил съм, че ако давам пари, повече от 500 лв няма да дам за скутер. Предлага ми моя пирятел едно малагути, ама пък то 125 кубика, иска книжка мамка му. Сега за един скутер , книжка няма да карам "А" категория, та бих се задоволил с нещо 50 кубиково. Гледам разни китайци се вписват в бюджета ми, ама не ги знам що за стока са. ЕДин колега кара пета година вече едно китайско ( забравих му името, ама не е CPI ) , купи си го от магазина чисто ново, заради издръжливостта на това моторче, съм много склонен на китаец. Вашите мнения какви са ? До 500 лв и до 50 кубика

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

http://motori.cars.bg/m145222

Eто ти един избор.........

А тук има доста,само трябва да си избереш,в такъв бюджет има доста скутери без документи,но пък се продават и доста регистрации,така че ако предварително си намериш такава,може да вземеш и някое без документи.

http://motori.cars.bg/?go=moto&searc...&conditionId=1
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

А бе разглеждам и аз из мобилето, олх, базара, ама като не разбирам бъкел....

sigpic
      Alfa Romeo 159 EX

Comment

Харесай си нещо,важното е да ти е удобно.Аз например,ако ще караш предимно градско,ти препоръчвам скутер с големи гуми,от 14 цола на горе,доста по-стабилно превзема дупките и линиите.Задължително да е 2Т и да е с карбуратор,инжекционите правят проблеми,а и в твоя бюджет няма такива.Двигателите са три вида предимно,Минарели/имат и хоризонтален и вертикален мотор,казват че хоризонтала е по-добър/ за тях има адски много части,гърнета,абе всичко,другите са Пиаджо-хоризонтал,казват че е по-здрав от Минарелито,но няма толкова части за него.Има и други двигатели,но с тях не съм запознат,но в 80% от скутерите са тези-Минарели и Пиаджо.Общо взето,отиваш качваш се и караш,изпъни го на някой баир,ако върви добре с теб нагоре,може и да му е здрав двигателя,другото е да ти е удобен,това е важно,защото в градски условия,ако не ти е удобен един скутер е мъка,това е според телосложението на всеки отделно. Това е общо взето,ако има нещо питай.

П.С.Отдавна казвам,че трябва да си направим една тема за малките бегачи,ама на..................може пък тая да се развие,и да си лафим тук за миксерите.
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ще гледам и ще търся, ама за тия пари, предимно се оглеждам за жълтур :) Не ми е приоритет, апропо никога до сега не съм имал скутер и грам не знам какво да очаквам.

sigpic
          Alfa Romeo 159 EX

Comment

Колега Stefan,аз имах миналата година китайче 4тактово Agm Fox 2010г. Имах го само един месец,защото стана инцидент и беше тоталка отсякъде.Но останах с много добри впечатления от него.Добра спортна визия,добра возия,добро поведение на пътя,ефтина подръжка.
            SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Working...
            X