Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпроси за маслото в климатичната система.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпроси за маслото в климатичната система.

Трябваше ми информация за количеството охладител в климатичната система и попаднах на http://www.autototal.ro/dmdocuments/...hr%20Hella.pdf

И се замислих за количеството масло.
    Машината , която изкарва останалия охладителен агент от системата изкарва ли и цялото масло ?
    А ако остава масло как може да се разбере колко е и колко трябва да се добави ?
    Защо производителите обикновенно пишат количеството охладител , а не количеството масло с което трябва да се смеси ?

Днес питах на 2 места където зареждат автоклиматици.
    Нито ми казаха какъв тип масло използват , нито гледат каталозите колко масло пише че трябва да се добавя . На едното място отговора беше 10% от количеството охладител, а на другото добавяха "колкото машината прецени".
    И не знам вече къде да закарам колата да я допълнят но да е колкото трябва.
    ...

Няма как при изсмукване на хладилния агент, да се изсмуче и 100% от маслото в него. Като правило добавят едно количество масло, което по метода проба-грешка се е установило, че не пречи, не е и малко.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Няма как при изсмукване на хладилния агент, да се изсмуче и 100% от маслото в него. Като правило добавят едно количество масло, което по метода проба-грешка се е установило, че не пречи, не е и малко.
      По новите машини за зареждане на климатици имат софтуер, по който се избира автомобила и там е заложено колко фреон и колко и какво масло да се налее като тия зададени от машината количества могат да бъдат променяни от оператора.
      sigpic
      Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
      Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Working...
      X