Известие

Collapse
No announcement yet.

Нужда от помощ/съвет относно бракувана кола, водеща се на отчет в КАТ/Община

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нужда от помощ/съвет относно бракувана кола, водеща се на отчет в КАТ/Община

Колеги, ситуацията е следната:

Преди известно време имах една Алфа 146, която продадох на познат,но понеже той не беше от София, а живее тук, му направих "услуга" и колата остана на мое име, докато си направи регистрация тук, за да не сменя 2 пъти номера.....всичко хубаво, обаче две-три години по-късно той катастрофира и тотализира колата (на територията на област Перник).
    Още при самата катастрофа, зарязал предния номер на колата на мястото, КАТ не е викан, защото е бил сам в катастрофата. Веднага се опитах да отпиша колата с голям, малък талон и заден номер, но не успях без липсващ 1 номер.Тъй като живея в чужбина и имам лимитирана възможност, да се занимавам с подобни неща, докато стигна пак до казуса, колата вече беше предпродадена на общ познат, който от своя страна я разглоби и предаде остатъка за скрап.
    Междувременно двамата помежду си някакси успяха да затрият останалия номер и талоните, а от фирмата за желязо са им издали някакво листче, на което пише, че са предали 400кг желязо и не се споменава изобщо от къде произлиза то(Мисля, че въпросното листче също е загубено). В резултат на което аз имам кола, водеща се на отчет в община и КАТ, на която тече данък всяка година, като за нея единствено имам незаверено копие от големия талон.

С две думи, така ме подредиха, че вече съм в затворен кръг КАТ-Община-МВР и само ме прехвърлят насам-натам, докато ме скубят по 150лв всяка година за нещо, което отдавна не съществува.

Ако някой работи в КАТ/МВР и може да ми даде съвет как да процедирам или пък направо да им съдейства, ще съм много благодарен.Готов съм да се отблагодаря за цялата работа, разбира се!
    Last edited by Satanism; d.m.y г., 15:05.
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение

Преди известно време имах една Алфа 146, която продадох на познат,но понеже той не беше от София, а живее тук, му направих "услуга" и колата остана на мое име, докато си направи регистрация тук, за да не сменя 2 пъти номера.....всичко хубаво, обаче две-три години по-късно той катастрофира и тотализира колата (на територията на област Перник).
    Още при самата катастрофа, зарязал предния номер на колата на мястото, КАТ не е викан, защото е бил сам в катастрофата. Веднага се опитах да отпиша колата с голям, малък талон и заден номер, но не успях без липсващ 1 номер.Тъй като живея в чужбина и имам лимитирана възможност, да се занимавам с подобни неща, докато стигна пак до казуса, колата вече беше предпродадена на общ познат, който от своя страна я разглоби и предаде остатъка за скрап.
    Междувременно двамата помежду си някакси успяха да затрият останалия номер и талоните, а от фирмата за желязо са им издали някакво листче, на което пише, че са предали 400кг желязо и не се споменава изобщо от къде произлиза то(Мисля, че въпросното листче също е загубено). В резултат на което аз имам кола, водеща се на отчет в община и КАТ, на която тече данък всяка година, като за нея единствено имам незаверено копие от големия талон.

С две думи, така ме подредиха, че вече съм в затворен кръг КАТ-Община-МВР и само ме прехвърлят насам-натам, докато ме скубят по 150лв всяка година за нещо, което отдавна не съществува.

Ако някой работи в КАТ/МВР и може да ми даде съвет как да процедирам или пък направо да им съдейства, ще съм много благодарен.Готов съм да се отблагодаря за цялата работа, разбира се!
    Както се казва има хора който обичат да ги клатят....а има и такива дето обичат да клатят !!!
    Успех !
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение

Намираш познат полицай и правите една молба ли беше, жалба ли, вече не помня, че при транспортирането на скрапа до пункта са се загубили номерата и документите. Те си знаят как се оформя. После на базата на това ти дават едно писмо с което отиваш в КАТ и се прави един протокол и се бракува скрапа. После с бележката от КАТ в даначното.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Нотариално заверен договор има ли при продажбата.

Sent from my XT1032 using Tapatalk
        Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщение
          Нотариално заверен договор има ли при продажбата.

Sent from my XT1032 using Tapatalk
          Няма договор при продажбата, реално колата не е продавана, всичко стана съвсем инцидентно със самата продажба, даже не бях в България тогава.Като се прибрах, просто ме чакаха парите, а човекът вече си караше няколко месеца колата.
          Той работи при майка ми и си плаща данъците за колата, но това няма да е вечно и някой ден ще напусне, а колата ще легне на мене, затова искам да изчистя цялата простотия, но се оказах в голяма лудница.
          Сега ще си ходя към България и ще пробваме, да се занимаваме пак с това, но ако имаше някой, който да съдейства, щеше да е екстра.
          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Working...
          X