Известие

Collapse
No announcement yet.

Давност данък МПС в общината

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
    Взимаш си договора за продажба и отиваш в общината. Там попълваш една молба за отпадане по давност и прилагаш съответния документ, че автомобила не е твоя собственост от преди 5 години /колкото е давността/. Цялата процедура трае минути.
    Наскоро отписах една 33-ка която съм продал преди 15 години, но продължаваше да ми трупа задължения защото не съм отишъл в общината да я отпиша. За щастие намерих договора за продажба. Без него не става.

Давността за данъци и такси е 5 години, а за задължения по договори към доставчици /ЧЕЗ, Соф. вода, Топлофикация и.т.н./ е 3 години. Броят се от завършената изтекла година назад.
    Колата е отписана 2009 г. в общината,от тогава вече не е моя,мисля да отида до общината и да пусна една молба.

П.С.След като съм я отписал 2009-а,сега мисля че няма да ми трябва договор,защото и без това не знам дали не съм го изхвърлил.
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

re

Да кажа и аз миналата година си продадох старата кола Brava.Не и бях плащал данаците от 2007 и се беше натрупала сумата от 1230лева,аз си мислих като вас ,че давноста е 5 години нооо се оказа че трябвя да си платя като поп.
      ALFA ROMEO 156 1,9 JTD (932B2) 77kW 105hp+++

Comment

И защо се е оказало така?
        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Ей такива изказвания, че трябвало са яки.
          Ами някой като ти каза, че трябва, това не означава, че трябва да му вярваш. За това хващаш сам и четеш.
          Аз хванах и четох, че по принцип не се надявам някой да ми помогне.
          И аз бях в такова положение, почти. За това хванах, четох и си написах сам заявлението. Не се молите, защото не очаквате милостиня. Позовавате се на закона и с него в общината.
          Ето и документа, който сам си изработих и върши работа:

Код:
          Община …………………………………………….

Входящ номер ………………../……………….. г.

ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ПОГАСЯВАНЕ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯ ПО ДАВНОСТ

ДО 
          Столична община Дирекция "Приходи и администриране на местни данъци и такси"

ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ПОГАСЯВАНЕ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯ ПО ДАВНОСТ

От ХХХ ХХХ ХХХ, живущ в ХХХ

Уважаема/и госпожо/господине/,
          На основание Чл. 171. (1) от ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛЕН ПРОЦЕСУАЛЕН КОДЕКС, желая да ми бъдат приспаднати задълженията, които са се натрупали за периода от преди 2009 г. върху движима собственост (лек автомобил) с регистрационен номер ______________.

Дата: .................... 						С уважение: .................................
          Успех.

п.п. Малко форматирането не е излязло както трябва, но останалото е ясно.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Еееее BO,развали всичко...
            Що не изчака човека да напише що е плащал като поп?
            Между другото не съм чувал и виждал поп да плаща каквото и да е било
            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Адаш ако е за 146ti и ти трябва договор ,мисля ,че баща ми пази неговият екземпляр.
              EX' Alfa Romeo 33 1.7 16v / EX' Alfa Romeo 164 super 2.0 T.S / EX' Alfa Romeo 166 2.0 T.S / EX' Alfa Romeo 146 TI
              Peugeot 406 Coupe 2.2HDI
              Peugeot 106 1.4 Sport-на жената мачето

Comment

Първоначално публикувано от pitbull Покажи съобщение
                Адаш ако е за 146ti и ти трябва договор ,мисля ,че баща ми пази неговият екземпляр.
                Ми за нея е,ама ако ми трябва договор ще ти звънна.

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Всичко приключи благополучно за мен,използвах молбата,която Боби метна тук,но стана и без нея.Физиономиите им бяха доста тъпи,като видяха че не са си потърсили 1000 лв. Накрая не искаха да ми дадат документ,но аз ги излових в опит за шантаж.............накрая ми дадоха копие от протокола с печат на общината/най-отдолу си пише,че се издава в 2 екземпляра,един за общината,и един за подателя на молбата/

П.С.Давността всъщност се оказа,че си е точно 5 г.,а не 5 плюс започнатата година,защото като ми звъннаха по телефона казаха-ами тя давността е минала още 2014 г..

Comment

Първоначално публикувано от NINONENO Покажи съобщение
                    Да кажа и аз миналата година си продадох старата кола Brava.Не и бях плащал данаците от 2007 и се беше натрупала сумата от 1230лева,аз си мислих като вас ,че давноста е 5 години нооо се оказа че трябвя да си платя като поп.
                    Метнали са те,аз имах 3800лв данъци и лихви за няколко коли,всички над 100к.с. пуснах си молба за отпадане на задължения по давност и останаха 320лв
                    Alfa 155 1.9TD '97 EX
                    Alfa 166 2.4 JTD EX
                    Alfa 156 2.4 JTD

Comment

Здравейте видях тази тема и имам един въпрос, от 5 години не съм плащал данъка на колата, а даже има и лихви, има ли някакъв начин по който да платя по-малко или някоя хитринка, че не искам да им пълня гушите на тия ?
                      Alfa 147 1.6 105hp
                      Gas Injection System

Comment

"Хитринки" дал Господ на българина.Ама отново се заплаща (на адвокат) ...
                        Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Заплаща се това от което има смисъл, а не ние да си мълчиме и те само да ни товарят с данъци,винетки,застраховки и прочие и да няма промяна...Да им тия пари за какво г-н Алфист-адвокат?
                          Alfa 147 1.6 105hp
                          Gas Injection System

Comment

Точно така изцяло подкрепям tdy !

Comment

Първоначално публикувано от tdy Покажи съобщение
                              Заплаща се това от което има смисъл, а не ние да си мълчиме и те само да ни товарят с данъци,винетки,застраховки и прочие и да няма промяна...Да им тия пари за какво г-н Алфист-адвокат?
                              Ама друго си е да ги дадеш парите за пачи, дискотеки, барове, салфетки.
                              Продавай колата и няма никой да те товари за нищо. Никой не те е задължил да си купиш колата на сила, нали?
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Колега, не слушам чалга и не хвърлям салфетки съжалявам, а важното е да има такива като тебе дето не ги интересуват за какво си дава парите.Аз ще си платя данъка обаче някой пенсионер със 200 лева пенсия какво ще прави бихте ли ми обяснили,лекарствата ли ще си плати,за ядене,ток,вода или данъка,винетката,прегледа?
                                Като винетката ни е по-скъпа от Швейцарската или да сравняваме пътищата ако искате?
                                Alfa 147 1.6 105hp
                                Gas Injection System

Comment

Working...
                                X