Известие

Collapse
No announcement yet.

Казус относно теч :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Казус относно теч :)

Пия 3-то уиски и пак не ми идва решението на следния казус. Таа реших да пробвам тука има ли някой, който ще даде акъл

Правя ремонт в апартамент (панел). Тия дни трябваше да идват да ми слагат паркет (естествен), който от 2 седмици седи разстелен на пода. В апартамента не се живее за момента, докато трае ремонта. Идва се днес - върши се някаква работа, после 1 седмица никой не ходи, след това идва друг майстор - върши нещо 2-3 дни и така.

До тук всичко точно, днес обаче отивам и гледам в едната стая локва (обозначена със син правоъгълник на прикачената снимка). Първата мисъл ми е - радиатора е протекъл, само че след проверка всичко по него е сухо. Поглеждам нагоре и виждам как по стена "А" има засъхнали вече следички (с ширина около 3-4см) от текла вода от горе, която се е стичала по стената. По стена "Б" също такива следи, но от доста по тънки "рекички" (с ширина до 1 см). Интересното е, че по почти всички купчинки с паркет има следи от засъхнали "капки" все едно някой ги е ръсил с лейка. Погледнах, че на тавана над радиатора има петно с размери 60х60см и ясно личи как е капало от там. Боята по стените и на тавана е чисто нова буквално на няколко седмици и си личи всичките "нови косури" от наводнението.

Така - паркета е ясно, че е фира, но нещото което не ми дава мира е, че реално НИКОЙ не знае от къде е дошла тази вода!!!

След като се качих по етажите - този над мен (5 етаж) отрича да е имало какъвто и да било проблем при него, даже влязох и наистина видимо няма никакви следи от вода или наводнение!!

На следващия етаж (6ти) - ги няма, може би на море...

На 7ми етаж, обаче става още по-интересно като ми казват, че в същност от 8мия етаж е имало някакъв сравнително силен теч от тези ревизионните тръби и вертикални щрангове, които са до банята, но видимо от снимката те са дооста далече от там, където ми е текло на мен!

А и как на никой над мен не протекло в стаята? А този баш над мен даже въобще никаква вода не е усетил даже и при въпросните ревизионни тръби е сух!! Е това не мога да разбера. Все пак според гравитацията и по пътя на логиката щом от тавана ми тече, значи задължително тоя над мен също е бил с вода!??!!?

Все пак при мен в цялата стая е капало и накрая баш се е изляло някъде по стена "А" над радиатора....

От 2 седмици не е валяло - адска жега е! Тоест това го изключваме като опция...

Казуса е малко тип Д-р Хаус, ама не от медицинско естество
    Attached Files
    Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 00:58.
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Тоя над тебе да не се прай на улав .....май тайно си е направил подово отопление от парното и сега е дало фира.....
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Значи аз не видях да е преправял нещо по тръбите захранващи радиатора. Дори радиатора си е от тия старите и тръбите към него си идват странично, директно от захранващите тръби, а не излизат от "земята", както биха били, ако е опасал цялата стая с подово...

Другото, което е ако е дало фира подовото в рамките на 24 часа (тогава последно съм влизал в стаята преди наводнението и всичко беше ОК) възможно ли е да си изкърти и да си оправи бакиите и неговият ламиниран паркет да не е дал фира?
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Е тука гадаем.....иначе се кърти плочата и от там се прихваща за подово.от тръбите на парното....след това се замазва, за да не си личи.....имахме такъв тарикат в нашият блок....имаше и един дет си беше хакнал абсорбатура в отдушника на банята....и редовно си правеше скара....него го отучих, като изпръсках един флакон с пяна надолу от моя отдушник.....след това стана жмел по долните етажи....съседите направиха претърсване и откриха виновника)
        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

панелките имат подобен ефект/дефект, водата да избие някъде и да се появи през 2-3 стаи или етажа, ако си е намерила лесен път

случвало се е в апаратамента на баба ми и дядо ми, изгнила тръба в стената е изкарала вода в съседите на съвсем друга стена, та нищо чудно да е през 1-2 етажа, чела съм подобни неща и във форума Направи сам

но задължително трябва да се проверят и липсващите съседи, чак накрая пак ще редиш паркет

ако еднократно някой е сменял радиатор сега лятото и е олял пейзажа, ще изсъхне бързо, ако продължава да тече като пуснат есента системата - кофти, по-добре без паркет до тогава, отколкото пак да сменяш
          Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
          AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Когато става въпрос за панелка и вода, нещата ИЗОБЩО не опират до каквата и да е логика. Имах 2 години драми докато намеря виновника за теча у нас. Въпреки цялостния ремонт на покрива. Водата в панелните блокове е супер непредвидима и и избива от къде ли не. Аз имах три теча на различни места в апартамента. От единия до другия край на апартамента избиваше.... Живея на последен етаж.
            Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
            exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
            ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
            ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
            by RUBIG service

Comment

Аз ти препоръчвам да извикаш специализирана фирма със скенер за влага и веднага ще се разбере от къде е драмата.
              Идват до вас, сканират и накрая и доклад ти пращат на електронната поща.
              sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

Така, наистина казуса излезе баш като по сериала Д-р Хаус

След като ни "наводниха", предприехме стратегия с приятелката ми да посещаваме апартамента всеки ден. Тя сутрин, а аз на обед и вечер, за да дебнем пак кога ще ни "наводнят"....

Днес сутринта тя ми звъни и ми казва пак сме наводнени, ама тоя път в хола - една връзка м/у коляно и Pex-Al-Pex тръбата от към парното е "изплюта"...

Вече започва да ми става лошо и почти бях стигнал до там да викам МАГ Светлина от ТВ Скат да си снима предаванията за свръх-естественото по средата на хола ми и да гони злите духове

Отидох на място и след 20-30 мин гледане, залягане и чуде аджеба кво се случва тука!?!?!? открих, че чисто новият ми алуминиев радиатор в спалнята (там където ме "наводниха" първоначално) е буквално взривен. Едно парче от вътрешно ребро с размер 10х30см си лежеше кротко, сгушено между 2 от глидерите....

Тоест това обяснява как навсякъде имаше пръски като от спукан балон с вода по средата на стаята След ровене в интернет, открих че сме направили една малка, но много значителна грешка!!! И има доста такива случаи като моя...

Като монтирахме радиаторите преди месец и половина - сложихме спирателни кранчета на входящата и на изходящата вода. След като 1-2 седмици не потече от никъде - спрях кранчетата и така реално затворих системата (водата) само в радиатора. От там във водата се съдържат някакви химикали, които реагират с алуминия на радиатора и се получава някакъв газ, който така в затворената система с кранчетата няма на къде да отиде и в единия случай ми взриви глидер, а в другия случай е открил по-лабава връзка там между металното коляно и Pex-Al-Pex тръбата и я е изплюло

Така, чеееееее ако имате 2 спирателни кранчета и алумин радиатор - едното (изходящата вода) задължително отворено!!
                Attached Files
                Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 17:56.

FIAT Coupe 16VT

Comment

Не викна тати и хвърлях кокалчета
                  Това майтап де...
                  Сега ще знаеш да оставяш изходящия отворен
                  sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Хаха да и аз като теб се правя на майстор

Ти пред вас на чакъла със 166цата, а аз пред радиатора в спалнята хаха

FIAT Coupe 16VT

Comment

Ако си бяхте сложили обезвъздушител на радиатора, нямаше да имате проблеми.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

Тва в качеството на някакъв ВиК експерт ли го казваш или? Също така как заключи със 100% сигурност, че не съм сложил?

Сложил съм естествено ( но не са автоматични)... Въпреки, че и с автоматични пак не е гаранция.. Ей тука чети:

http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=37646

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                          Тва в качеството на някакъв ВиК експерт ли го казваш или? Също така как заключи със 100% сигурност, че не съм сложил?

Сложил съм естествено ( но не са автоматични)... Въпреки, че и с автоматични пак не е гаранция.. Ей тука чети:

http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=37646
                          Сградното ВиК е само дял от Водното строителство което съм учил, но тук става въпрос за ОВК, което е нещо съмсем различно.
                          От над 20г. имам алуминиеви радиатори и не съм имал такива проблеми.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

Водата с която се пълни вътрешният кръг отоплителната инсталация е от градската мрежа и по нищо не се различава от тази която пиете с изключение на това че става черна от това че по отливките на радиаторите има пясък .
                            Водата се омекотява само в ТЕЦ-а , но тя преминава само през топлообменника на абонатната станция и не стига до радиатора у вас .

Проблема е че на пазара се напълни със всякакви радиатори от Турция и Китай . Които са подобни на външен вид някой от италианските , НО с по ниска цена и средностатистическият клиент който купува на цена за ребро и външен вид се хваща за тях .
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                              Сградното ВиК е само дял от Водното строителство което съм учил, но тук става въпрос за ОВК, което е нещо съмсем различно.
                              От над 20г. имам алуминиеви радиатори и не съм имал такива проблеми.
                              И аз от над 10г. съм с алуминиеви радиатори в апартамента, в който живях до сега и не съм имал такива проблеми, но.....

Радиаторите са купувани от голяма фирма с изградено име на пазара и са 99,99% "оргинал", цената им не беше никак ниска Повреденият радиатор ми го смениха на минутата без никакви проблеми...

FIAT Coupe 16VT

Comment

Working...
                              X