Момче младо,къде прочете в постовете ми че изисквам купувача да има само права,а продавача само задължения.............Прочети ясно закона за покупки от растояние........тоест онлайн.Закона е ясен и категоричен за целия европейски съюз,както за Германия така и за бегето...........Това че хората там си го спазват и живеят спокойно до 100 и кусур години,а ние развиваме рак от нерви и ловим попа за брадата още на 50 е друг въпрос......
Известие
Collapse
No announcement yet.
Относно права на по требител и по специшлно за връщане на стока в магазина
Collapse
X
-
Аз съм връщал смартфон така , защото дойде в смачкана опаковка, а след отварянето и се оказа че телефона е пукнат. Върнах стоката и на другия ден ми изпратиха същия модел, но вече без забележки. Според мен си е коректно да върнеш нещо ако си има забележки......ама да си купиш примерно камера, с ясното съзнание, че не ти трябяа, за 3к за да се снимаш за коледа и после да я върнеш...е това си е цигания.
А до колегата с видео картите, има ревюта, и всеки нормален потребител пита и чете преди да купи, а не да ги сменя щото видиш ли реално не струват толкова и били шумни.
Sent from my XT1032 using TapatalkSport Wagon 2.0TS|LPG
Comment
-
Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщениеМомче младо,къде прочете в постовете ми че изисквам купувача да има само права,а продавача само задължения.............Прочети ясно закона за покупки от растояние........тоест онлайн.Закона е ясен и категоричен за целия европейски съюз,както за Германия така и за бегето...........Това че хората там си го спазват и живеят спокойно до 100 и кусур години,а ние развиваме рак от нерви и ловим попа за брадата още на 50 е друг въпрос......
Точно за това се кефя да се заяждам с такива всезнайковци, които чули-недочули нещо и се правят на отворени в магазина, и вдигат страшна гюронтия, ама без никакво покритие.Last edited by BO; d.m.y г., 15:00.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от BO Покажи съобщениеТам е работата, че съм го чел, ама очевидно ти не си го чел и както в магазина, така и тук се пробваш да вменяваш неща, които не са описани в законите.
Точно за това се кефя да се заяждам с такива всезнайковци, които чули-недочули нещо и се правят на отворени в магазина, и вдигат страшна гюронтия, ама без никакво покритие.
Май ти се опитваш да вмениш грешни неща и да заблуждаваш хората.....типично за български търговец....... или не разбра че ти говоря за онлайн магазин........Погледни какво е написал колегата над теб.........Това че много хора препочитат да си закупят нещо от чужбина е факт..........Това че българина предпочита да почива в Гърция,а не в бегето е факт......Защо? Ясно е защо.От такива като теб ,,Хитър Петър,, икономиката ни е на тоя хал и бизнеса боксува.SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщениеМай ти се опитваш да вмениш грешни неща и да заблуждаваш хората.....типично за български търговец....... или не разбра,че ти говоря за онлайн магазин........Погледни какво е написал колегата над теб.........Това че много хора препочитат да си закупят нещо от чужбина е факт..........Това че българина предпочита да почива в Гърция,а не в бегето е факт......Защо? Ясно е защо.От такива като теб ,,Хитър Петър,, икономиката ни е на тоя хал и бизнеса боксува.
Ако се върнем към началото на въпроса ти:
Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщениеИмаш ли право да си получиш парите?Без значение да ли магазина е физически или онлайн.Щото аз се сблъсках с подобен проблем на скоро,и ми казаха: -,,Аз какво да го права сега с отворена опаковка?,, Аз му отговорих,че по закон в 14 дневен срок,че дори да съм ползвал стоката,ако не ми хареса нейното качество или просто реша,че нямам нужда от нея имам право да я върна без да давам никакви обяснения защо.А те ми отговориха,че това важало само за онлайн магазините.Все пак успях да си взема парите,щото с мен на глава трудно се излизаНо ми казаха,че следващия път нямало да стане.
Last edited by BO; d.m.y г., 15:54.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
[QUOTE=BO;1432795]Сега започна да въртиш, че само за онлайн магазин става въпрос.
Ето ти касов бон за върнат използван продукт във физически магазинНа бона пише,че замяна може в рамките на 14 дена,ако продукта е не повреден, в неговата си опаковка, и с оригиналния бон!Преведиси го ако не вярваш.Точно в същия магазин преди години им върнах 10 видеокарти,ползвани на обща стойност около 3000 евро.Магазина още не е фалирал споко,а от тогава откри още 5 филияла.Ето ти закона за връщане от отлайн магазинhttps://www.hardwareoutlet.nl/content/18-retourrecht .Превеждам ти първите редове само,понеже другите не са ти важни: Във връзка със Закона за продажби от разстояние, потребителят, когато правите покупки в Интернет право на период за размисъл. Hardware Outlet използва период за размисъл от 14 календарни дни след доставката на продукта. Превода е с Google Translate,но е ясно какво гласи закона!
П.П. Това е на запад пич,иначе ясно е че в бегето е дивия изтокLast edited by кученцетоОгиитаткоДоги; d.m.y г., 16:23.SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Какво ми дреме на "запад" как е.
Питал ли си дали е законово-съобразно на запад или в България? Лично аз не съм видял. И наистина не ми дреме "на запад" как е.
Аз живея в България и се съобразявам с българското законодателство.
Ако искаш мнение за връщане на стока в Холандия, Израел или Индия, то специфицирай, за да не стават такива излишни полемики.
п.п. Обръщението "пич" предполага лично познанство. Само от този вид комуникация и обръщение ясно се вижда, че в тази държава има тарикати, които не са се научили на нормална комуникация, ама държат закона да ги защитава. Е докато не се научим на култура и обноски в обществото, до тогава ще имаме и такива закони, което лично го подкрепям, за да може да съществуваме по някакъв начин, и бизнесът да върви, спрямо нравите на населението.Last edited by BO; d.m.y г., 16:57.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Comment
-
Първоначално публикувано от BO Покажи съобщениеКакво ми дреме на "запад" как е.
Питал ли си дали е законово-съобразно на запад или в България? Лично аз не съм видял. И наистина не ми дреме "на запад" как е.
Аз живея в България и се съобразявам с българското законодателство.
Ако искаш мнение за връщане на стока в Холандия, Израел или Индия, то специфицирай, за да не стават такива излишни полемики.
п.п. Обръщението "пич" предполага лично познанство. Само от този вид комуникация и обръщение ясно се вижда, че в тази държава има тарикати, които не са се научили на нормална комуникация, ама държат закона да ги защитава. Е докато не се научим на култура и обноски в обществото, до тогава ще имаме и такива закони, което лично го подкрепям, за да може да съществуваме по някакъв начин, и бизнесът да върви, спрямо нравите на населението.
Не знам да ли ти е известно че сме в ЕС и такива закони са строго регламентирани за всичките и членки,и на тебе може и да не ти пука как е на запад,ама на повечето хора им пука понеже искат за започнат да живеят нормално и само въздишат: ,,Ех кога и при нас ще стане така..........,,
---------- Post added at 18:33 ---------- Previous post was at 18:24 ----------
[QUOTE=ivan dimitrov;1432812]Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение
Колега, ти чувал ли си че има Гугъл преводач?
Я пак провери кой бон си пляснал, че май си ги объркал.
И май си пообъркал смисъла също. Има лека разлика в - "в ненарушена оригинална опаковка" и "неповредено, в оригинална опаковка".
Я дай определение за селски тарикат, моля.
п.п. Опс! Видях че си чувал за онлайн превод...
Аз съм чувал за гугъл преводач,а ти чувал ли си чи гугъл преводач не превежда по смисъл,а буквално дума по дума........и че една дума може да има 10-значения в зависимост от изречението..........И ако не си забелязъл на бона пред сумите има - тоест върнат продукт. Споко няма да издирваме училището в което си учил или учителите ти...........но не се изказвай неподготвен,защото е късно да ти са пишат 2-ки.SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
[QUOTE=ivan dimitrov;1432820]Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщениеНе знам да ли ти е известно че сме в ЕС и такива закони са строго регламентирани за всичките и членки,и на тебе може и да не ти пука как е на запад,ама на повечето хора им пука понеже искат за започнат да живеят нормално и само въздишат: ,,Ех кога и при нас ще стане така..........,,
---------- Post added at 18:33 ---------- Previous post was at 18:24 ----------
Абсолютно верно твърдение е че преводът на гугъл е буквален. Обаче - твърдиш ли че това е бон от физически магазин, и в него не пише че стоката може да бъде върната в ненарушена опаковка в 14 дневен срок?
Това което ти е превело гугъл преводача като ,,ненарушена,, всъщност е ,,повреден,, и се отнася за самия продукт,а не за опаковата.Когато се има предвит опаковката се използва думата ,,неотворена,,-ongeopend,, и изрично се отблелязва че продукта трябва да е неизползван -,,ongebruikt,, За да не съм голословен поствам и бон от друг физически магазин,който изрично е отбелязано,че опаковката трябва да бъде неотворена-ongeopend и уреда неизползван-ongebruikt.Да първия касов бон твърдя че е от физически магазин,защото който е пазарувал от интернет знае че не издават касови бележки,а ти пускат фактурата на мейла,или ти я принтват и ти я слагат в кашона.
Last edited by кученцетоОгиитаткоДоги; d.m.y г., 22:14.SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Ясно е че става дума за продукт за какво според теб може да става на въпрос на касова бележка...........Защо да не върна нещо,на което няма шоу модел и не мога да го разгледам как функционира без да съм задължен да го купа.Ако някой е готов да брулне 500-600 евро или лева за нещо само на базата на ревюта и мнения на други потребите ли аз не бих..........По същата причина защо не отидеш да си купиш кола само на базата на хорски мнения, ами искаш първо да я покараш.......?За чисто нова примерно,пък било то и втора употреба.........и ако не те кефи как вози да те задължат да я купиш.Не виждам каква е разликата между кола и друга вещ.......Смисъл да приемиш върната стока явно има......щом в онлайн и някои физически магаини я приемат.И предполагам,че смисъла се нарича конкуренция.SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Аман от космополити...
Наричаш България "бегето", надсмивайки се едва ли не над всеки в тая държава и ни " отваряш очите" с житейския си опит в чужбинско? Това ли правиш или аз съм се объркал?
Ако искаш да помогнеш с нещо, то не е това начина.
......ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
Comment