Известие

Collapse
No announcement yet.

Относно права на по требител и по специшлно за връщане на стока в магазина

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Не искам да взимам ничия страна в спора, защото принципно съм против това да вземеш нещо от магазина, да го ползваш и после като комшията ти подари същото - да ходиш да си искаш парите от продавача..., но само за протокола ще кажа следното :

САЩ - далечната 2008 година, бях на студентска бригада в Ню Йорк. Понеже нямахме телевизор в квартирата, а исках да си пробвам новозакупения плейстейшън 3, ходихме и изпросихме от един американец някакъв негов стар захвърлен в мазето телевизор (работещ). Проблема беше, че нямаше дистанционно (загубено или изхвърлено), та нямаше как да подкараме нещата....

Един от българите, който беше "старо куче" (за 3 година в щатите) ми каза - вземи универсално дистанционно от Wal*mart (нещо като тукашното Metro), върши си работа и после като си затръгваме ще го върнем, а те ще ни върнат 100% от сумата, само пази касовата бележка!

Аз естествено не му повярвах, но като го върнахме (ползвано, разопаковано, но напълно здраво) наистина ни дадоха парите, без каквито и да е проблеми или въпроси.

Друг е въпроса, че ония хора имат друго мислене и съзнание и реално, ако наистина няма някаква основателна причина, не биха направили такива "цигании" като нас
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
      Аман от космополити...
      Наричаш България "бегето", надсмивайки се едва ли не над всеки в тая държава и ни " отваряш очите" с житейския си опит в чужбинско? Това ли правиш или аз съм се объркал?
      Ако искаш да помогнеш с нещо, то не е това начина.
      ......

Едва ли знаеш значението на думата космополит......тя даже не е и българска........ако искаш да ми са праиш на патриот както е тенденцията в последно време използвай само български думи.

---------- Post added at 01:41 ---------- Previous post was at 01:30 ----------

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
      Човече, опитвам се да те проумея от няколко дни, безуспешно.
      Не можеш или не искаш да разбереш, че когато става въпрос за опаковката, дали ще си го преведеш - исправна, непокътната, ненарушена,неповредена и т.н.т се има предвид изделието вътре да не я е напускало. Смисълът на тоя закон е, че когато пазаруваш онлайн, не е рядкост да получиш не това което си поръчал. Законът беше приет след множество такива случаи.
      Когато закупуваш дадена стока, то се предполага че си запознат с параметрите и(когато става дума за техника). Можеш да я върнеш при несъответстие с обявените от производителят, или при пълна неизправност. При това полужение производителят има грижата да компенсира търговецът Това за което ти си мечтаеш, както вече писах, обезсмисля думата търговия. Ти говориш за отдаване под наем.
      Да сравняваш тестдрайв с връщане на исползвана стока........
      .

Не говора за отдаване под наем,а за лично убеждаване на качеството на даден продукт...........Нямам нищо против ако имат възможност да го тествам в магазина......Както вече на много продукти има шоу модели......Става дума за тия профукти които нямат шоу модели.А ти ми обясни защо човек,когато реши да си купи кола,айде чисто нова........да има право на тестдрайф ,което между другото от английски на български значи пробно каране,без да се задължава да я купи,а да не може да пробва друг продукт без да се задължава да го купи.Ако за теб разликата е само в опаковката,тя и чисто нова кола като излезе от завода е опакована,но като влезе в магазина опаковката и са маха по ред причини.

---------- Post added at 01:51 ---------- Previous post was at 01:41 ----------

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
      Друг е въпроса, че ония хора имат друго мислене и съзнание и реално, ако наистина няма някаква основателна причина, не биха направили такива "цигании" като нас

Точно за основателни причини говорим,но американеца в магазина не те и пита по какви причини го връщаш........Понеже там хората мислят на едро.......Think Big а не като амбулантен търговец от Димитроффград
      Last edited by кученцетоОгиитаткоДоги; d.m.y г., 02:44.
      SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Това беше ирония, малкия...
        А аз няма на какво да се правя, отдавна съм това което съм.
        Нали знаеш на такива като теб, дето много си знаят правата когато им отърва как им викат? И все гледат да "кярат". С хубавата българска думичка - измекяр!
        ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
        ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
        ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
        ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

---
          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:00.
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Заради разни хитреци на дребно, с помиярските им номерца, които напоследък започнаха да стават твърде много на брой, търговците вече все по-малко са склонни да рискуват и да правят джентълменски компромиси.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
              Заради разни хитреци на дребно, с помиярските им номерца, които напоследък започнаха да стават твърде много на брой, търговците вече все по-малко са склонни да рискуват и да правят джентълменски компромиси.
              Абсолютно подкрепям.

sigpic
              Alfa Romeo 159 EX

Comment

Венци,аре пусни една снимчица да те видя каква кукумявка си(вече във втора тема ти се моля),незнам защо но когато разговарям с такъв тип хора като теб ги оприличавам с тази птица ,
                По темата:да са живи и здрави от Ибей!
                Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

Това беше ирония, малкия...
                  А аз няма на какво да се правя, отдавна съм това което съм.
                  Нали знаеш на такива като теб, дето много си знаят правата когато им отърва как им викат? И все гледат да "кярат". С хубавата българска думичка - измекяр!

Пич ако думичката ,,измекяр,, е една от малкото които си научил в училище поне са трябвало да ти обяснат какво е нейното значение/тълкувание...........И я пак се върни в училище и попитай учителят който ти е обяснил че думичката ,,измекяр,, е ,,българска,, точно от кои две думи се състои.Да ли не са думите измяна и кяр и думата кяр не е турска kâr Такива фалшиви герои като теб са ми ясни...........ясни са ми но не ме интересуват.

---------- Post added at 18:05 ---------- Previous post was at 17:55 ----------

Едва ли някога ще вденете точно какво имам напредвит.Той и колегата по на горе ви каза как е в Америка ама едно си баба бае,едно си баба знае...........Но това не го правите съзнателно.......българина от както свят светува е мачкан и поробван........налагани са му чужди идеяли.........чужди вяри,никога не е имал право на собствено мислене и мнение.......Още от турско робство,през комунизма,та чак до ден днешен.Научен е да робува на общоналоженото мнение,и когато има някой с различно мислене и виждане той трябва да бъде залят с помия.Но световната история го е доказало и продължава да го доказва,че именно хората с различно мнение и виждане дърпат света напред.

Comment

[QUOTE=AttilaSL;1432906] Венци,аре пусни една снимчица да те видя

Click image for larger version

Name:	217c897a9a3a2652a478246b26c5e511.jpg
Views:	1
Size:	15.3 Килобайта
ID:	2342952 От личната ми карта е

Comment

Такива мислещи, че всичко им е позволено, много бързо ги гоня от офиса, даже и шамари съм раздавал.
                      Дано с това мислене въпросния господин кученце ли е оги ли е, татко му ли е нте знам, да дойде в бг да се изцигани да купи нещо и след три дни да се опита да го върне, ама се моля да попадне на дилър като мен.... С тупаници да го изгони от магазина

sigpic
                      Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                        Такива мислещи, че всичко им е позволено, много бързо ги гоня от офиса, даже и шамари съм раздавал.
                        Дано с това мислене въпросния господин кученце ли е оги ли е, татко му ли е нте знам, да дойде в бг да се изцигани да купи нещо и след три дни да се опита да го върне, ама се моля да попадне на дилър като мен.... С тупаници да го изгони от магазина

Точно заради такива като теб 1 000 000 наши сънародници вече не го прават.........не само пазаруването в беге а и като цяло същуствуването им там............и продължават все повече и повече да не го правят..........само ми е чудно като си остането вие с ,,тупаниците,, кой ще ви влезе в магазина............

П.П. Само внимавай като изхвърляш някой с тупаници..........или поне се опитваш, че понякога стават грешки.......... Има една стара мъдрост: ,,За всеки майстор си има майстор,,

Comment

Така е, за всеки влак си има пътници, ама точно такъв като теб дойде ли....хич няма да се церемоня.
                          Пък ти после се оплаквай на арменския поп, ако искаш
                          Само като ти гледам подписа - коза ностра, аватара Неква пушка двуцевка и манталитета, си ми ясен .... що за стока си

Да не говорим, че правописа ти е на ниво 8.ми А клас ....господин бракУниер
                          Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 21:24.

sigpic
                          Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение
                            Пич...
                            Пич, ти си неграмотен.
                            Поредния безполезен тип, на когото всичко му е ясно. Бегай да дърпаш света напред.
                            ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                            ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                            ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                            ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                              Така е, за всеки влак си има пътници, ама точно такъв като теб дойде ли....хич няма да се церемоня.
                              Пък ти после се оплаквай на арменския поп, ако искаш
                              Само като ти гледам подписа - коза ностра, аватара Неква пушка двуцевка и манталитета, си ми ясен .... що за стока си

Да не говорим, че правописа ти е на ниво 8.ми А клас ....господин бракУниер

Значи ако добре те разбирам,ако влезе в някой в магазина ти и ти каже ,,Дай ми мангизите,стоката ти не става,, От това как ще процедираш зависи от физиката на клиента ако е с по малка от твойта го изкарваш на тупаници,ако е с по голяма от твойта,кво правиш обръщаш го на дипломация и му се усмихваш ли? Ако го заснемат със скрита камера и го покажат по телевизията ще има бая да се посмеем с теб Иначе за правописа аз не вглеждам в правописа на хората в автомобилен форум,защото е автомобилен а не по правопис.

---------- Post added at 22:04 ---------- Previous post was at 22:01 ----------

Пич, ти си неграмотен.
                              Поредния безполезен тип, на когото всичко му е ясно. Бегай да дърпаш света напред.

Е аз поне за разлика от теб не бъркам ,,българските,, думи с ,,турски,, Още повече че това е много по зле от това да си неграмотен..........това е неуважение за цял един народ който бая е изстрадал именно от турците.........
                              Last edited by кученцетоОгиитаткоДоги; d.m.y г., 23:08.

Comment

Нищо не зависи от физиката. Независимо 200 , или 60 кила ще питам що прави рекламацията. Ако довода му е основателен, има си закон , бачкам по него, ако довода му е като твоя, го сиктирдосвям на секундата, ако ще и сумист да е. По нататък процедирам според реакцията на идиота след сиктирдосването. Или си тръгва, или бива изхвърлен.

sigpic
                                Alfa Romeo 159 EX

Comment

Working...
                                X