Известие

Collapse
No announcement yet.

Има ли доктори тук ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Има ли доктори тук ?

Така, предстои ми операция от пъпна херния. Задължително ще минавам по здравна каса.
    Въпросите са ми, къде ще ми препоръчате да я направя, колко време се стои в здравното заведение, с каква упойка се прави самата операция ( щото съм толкова страхлив, че може някой удар да получа ) и здравната каса поема ли абсолютно всичко?
    Споделете опит и патилите от пъпна херния.

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

Предполагам че и аз имам пъпна херния, защото често ми се развива пъпа, но съм се научил да си го навивам когато стане проблем. Баща ми също е така.
    Иначе относно препоръки, не мога да кажа защото не ми се е налагало.
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
      Предполагам че и аз имам пъпна херния, защото често ми се развива пъпа, но съм се научил да си го навивам когато стане проблем. Баща ми също е така.
      Иначе относно препоръки, не мога да кажа защото не ми се е налагало.
      Ааа, твоята значи е по-зле от моята. При мен просто пъпа излиза ( издува се ). Дълги години нямах смелост, не чувствам никаква тежест, или болка, обаче ме е страх един акумулатор да вдигна и напълнях бая. За да си вляза във форма, задължително трябва да се оперирам, иначе фитнес само на картинка мога да видя.

sigpic
      Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
        Така, предстои ми операция от пъпна херния. Задължително ще минавам по здравна каса.
        Въпросите са ми, къде ще ми препоръчате да я направя, колко време се стои в здравното заведение, с каква упойка се прави самата операция ( щото съм толкова страхлив, че може някой удар да получа ) и здравната каса поема ли абсолютно всичко?
        Споделете опит и патилите от пъпна херния.
        За пъпна херния не знам, упойката нямам идея каква е ама майка ми за 2 години има 5 операции и 7 упойки а е на 82 години и с болно сърце та няма страшно.Ако ти обеснят че ще сънуваш карибски остров с мадами не им вервай, докато те пита как се казваш и кога си роден некой ти дърпа шалтера и после в леглото се събуждаш.В здравно заведение за най-вероятно ще стоиш 3 дена най-много пет, не е като едно време да те изпишат след 20 дена.Доктори обаче не препоръчвам щото свестните са малко другото е търгаши.Mayto от Плевен е доктор отзивчив е каквото ме е съветвал ми е било от полза, ама не знам да е хирург.Относно какво се плаща - престой и храна, като второто може и да не се плаща, зависи от болницата.В някои болници се заплащат някои консумативи за операция в други за същата операция - не.Интересувай се, разпитвай щото в Бг докторите преди и след операцията трябва да ги разпитваш с гестапо, не се чувстват длъжни да те информират като по западните филми.На един е помогнал някой доктор и е добър, на друг същия доктор не е помогнал е и лош, относително понятие е препоръката.Оперирай се при този на който имаш доверие.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Ако нямаш болка и не е подуто и червено, не се оперирай.
          С пълна упойка се прави.
          ВМА или Пирогов.
          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
          К.М.

Comment

Златно правило: "Ако едно ла*но не мирише, не го рови."
            Ефекта от този тип операции е много спорен и от малка подутина, може да получиш "камилска гърбица".
            Подхода на различните болници е различен и може да се направи дори с локално обезболяване.
            Пътеката е до 5 дни. Плащат се "хотелски" разноски, някъде и някои консумативи, кото плътна и т.н.
            Ако те е страх, докато тренираш, две хубави широки лепенки на кръст през пъпа, както правят при бебетата, а в последствие мускулатурата ще укрепне и ще държи и сама.
            Това е моето скромно мнение. Решението е твое. Каквото и да е то - успех.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Предварително се извинявам за снимката - просто искам да покажа до какво положение е стигнала работата. Подчертавам, нямам болка, нямам тежест при кашляне, кихане и др. подобни, но ме е страх, да не стане проблем в най-неподходящия момент.

https://onedrive.live.com/redir?resi...nt=photo%2cJPG

sigpic
              Alfa Romeo 159 EX

Comment

Това не е баш пъпна херния и реално погледнато, освен естетически проблем, друг не е.
                От естетическа гледна точка е хубаво да се отстрани, но това значи в следващата година абсолютно пазене и е желателно да редуцираш теглото още преди операцията.
                Имай предвид, че после едно невнимание и ще стане като топка.

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                  Това не е баш пъпна херния и реално погледнато, освен естетически проблем, друг не е.
                  От естетическа гледна точка е хубаво да се отстрани, но това значи в следващата година абсолютно пазене и е желателно да редуцираш теглото още преди операцията.
                  Имай предвид, че после едно невнимание и ще стане като топка.
                  Искаш да кажеш, че не е нужно да се режа ли към момента ? Или не е желателно ?

sigpic
                  Alfa Romeo 159 EX

Comment

Казвам ти го директно. За мен това е козметичен дефект. Над 50% от тези операции имат "резултат" увеличаване на "дефекта"

Comment

Working...
                    X