Известие

Collapse
No announcement yet.

Идеи за чистене на волан

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Идеи за чистене на волан

Такаа, заиграх се и аз днес и се чудя как да си изчистя волана от тая черна гняс лепнеща невъобразимо. Не знам кожа ли е, лепило ли е, лак ли е някакъв, но малко да са ми влажни ръцете и почва страшно да лепне и да цапа. Един приятел така на сеата си със спирт и памук го изчисти почти целия, не знам при мен ще стане ли...Направо е супер неприятно да караш така. Пък за претапициране пари не ми се дават, да го облека в тия за волан ( не ги знам как се казват ) ми звучи мнооого селско.
    Дайте акъли как да се отърва от тая лепнеща адска гадост

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
    Такаа, заиграх се и аз днес и се чудя как да си изчистя волана от тая черна гняс лепнеща невъобразимо. Не знам кожа ли е, лепило ли е, лак ли е някакъв, но малко да са ми влажни ръцете и почва страшно да лепне и да цапа. Един приятел така на сеата си със спирт и памук го изчисти почти целия, не знам при мен ще стане ли...Направо е супер неприятно да караш така. Пък за претапициране пари не ми се дават, да го облека в тия за волан ( не ги знам как се казват ) ми звучи мнооого селско.
    Дайте акъли как да се отърва от тая лепнеща адска гадост
    И аз имам този проблем, това е от протритата кожа.. от нея изпада, цапа доста неприятно особено, ако вътря волана с една ръка.. Чистия моя с мокри кърпички с алкохол в тях, за кратко се оправя, но пак се появяват, иска си нова тапицерия..

Comment

Бе на кой модел, кви са тия волани....при мен няма такива работи.На дъщерята на фиата чистих от пластмасите нещо като това дето го описвате със коресилин, обаче ми се разката мамата, трябва да се понакисне а някъде дори го стъргах със дървена шпатула от клечка за сладолед отдолу най-обикновена пластмаса не знам изобщо що са го нанесли това покритие.Като ново е добре но после се пропива с пот и мръсотия и почва да се разлага.Не става ли да си смените направо воланите.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Моя волан е кожен, но е вече протрит и овлажни ли се малко, става страшно - цапа и лепка. С всички кожени волани става така по някое време , ама идея нямам с алкохол ли да го чистя със спирт ли, с какво...

sigpic
        Alfa Romeo 159 EX

Comment

Вземи си от форума друг, волани поне бол.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Хах, добра идея, но селеспийдски няма. Имаше в продавалника един, но онзи му искаше 80 лв?!!?!? откачена работа. Като му и казах, че не ми трябва нито ербег, нито копчета и казах за какво ми е...за това повече от 20-30 лв не бих дал никога

sigpic
            Alfa Romeo 159 EX

Comment

На кой модел е проблемния волан?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
              Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
                На кой модел е проблемния волан?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
                На селеспийд 156 . Сега свалих и изтърках топката, като че ли не лепне в момента лато е влажна. Чудя се, не се ли продават лакове за кожа на спрей, да я тестеам като я напръскам

sigpic
                Alfa Romeo 159 EX

Comment

Има селеспийдски с копчетата, не с перата - намират се .. ама нема да са в по-добро състояние от твоя - гаранция. Свали го и го занеси на некой тапицер-кожодер да я смени и си карай чист
                  Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                  Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
                    Има селеспийдски с копчетата, не с перата - намират се .. ама нема да са в по-добро състояние от твоя - гаранция. Свали го и го занеси на некой тапицер-кожодер да я смени и си карай чист
                    Е, че то 156 е с копчета , не с пера. Поне тия преди фейса. Не ми се дават 100 и повече пари за тапицер.

sigpic
                    Alfa Romeo 159 EX

Comment

Има една боя за якета SILVER, със снимано яке на нея, около 4лв. струва, става много добре. Не цапа! Само черна и кафява. Къде се продава в София незнам, Практикер може би. Почиствате с каквото и да е волана и минавате няколко пъти. След всеки слой може и да го шкурите с шкурка, ако се налага и става като нов.
                      156 2.0ts selespeed

Comment

Първоначално публикувано от mitko_k01 Покажи съобщение
                        Има една боя за якета SILVER, със снимано яке на нея, около 4лв. струва, става много добре. Не цапа! Само черна и кафява. Къде се продава в София незнам, Практикер може би. Почиствате с каквото и да е волана и минавате няколко пъти. След всеки слой може и да го шкурите с шкурка, ако се налага и става като нов.
                        Е те това ще ми е решението. Стига да намеря въпросната боя..... марката ли е силвър? И се води боя за жоени якета, така ли ?

sigpic
                        Alfa Romeo 159 EX

Comment

Ако ти се дават 80-100лв кажи. Ще те пратя на добър тапицер. Ся в крайна сметка искаш да ти е добре като седнеш в колата или искаш всяка седмица да търкаш с кърпички?
                          www.facebook.com/workshox

Comment

Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщение
                            Ако ти се дават 80-100лв кажи. Ще те пратя на добър тапицер. Ся в крайна сметка искаш да ти е добре като седнеш в колата или искаш всяка седмица да търкаш с кърпички?
                            Хич даже няма да дам 80-100 лева за претапициране, пък ако ще и с кожа от извънземно да е....за кола на 15 години. Поръчах сега тая silver premium 4.90 и 8 лв експресна доставка, до 14-15:00 днес трябва да дойде и ще намажа топката първо. По другите форуми чета и гледам снимки, че е било станало много добре, така че, това ми стига - да не цапа и да не лепне.

sigpic
                            Alfa Romeo 159 EX

Comment

Марката е SILVER да, с едно яке снимано на нея, отгоре си е с гъбичка. Както казах, става "заводски".
                              156 2.0ts selespeed

Comment

Working...
                              X