Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли закон за нормите на вредните газове ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Кът се замисля ей така лекичко ,разбирам какво ще се случи.След месец когато стане по-топло ,и кюмбетата в гетата и др. квартали угаснат, ще намалеят твърдите частици и всичко ще е шест .Тогава Данчето и другите кметчета ще излезнат и ще викнат гръмогласно ,видехте ли че мислим за вази и въздуха стана чист кът детско дупе. И така малко спокойствие до следващата зима.Ако този закон се спазва ,ще останем без градски транспорт ,жп ,комунални услуги и ТОК и др.В най-студените дни всичкия добив на кюмур беше насочен към тецовете.Дали ще ги затворят ?
    Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Да-а-а-а ...

Затова на тези избори всички "стари партии/муцуни" ще ги накарам да "си платят".

Няма да гласувам за тях.Те да си плямпотат колкото искат и да си плащат на които искат цоциологически агнецийки да фабрикуват как "влизат" с N % -та в НС ...
      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Трябва да се изкове един прост закон за обещанията.

Който прави предизборни обещания, пък не ги изпълнява, влиза в пандиза.

http://dnes.dir.bg/news/programa-nov...25230505?nt=10

Тати ще ми купи колело, ама друг път.....

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
          И съответно крадците да бъдат намерени и наказани истински. С принудителен труд. да чистят улици, да засаждат дръвчета и т.н. Щото ако просто ги заключат в затвора, пак ще ги храним ние от данъците си залудо.
          Точно!

Даването на газ, води до пристрастяване!
          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

От цялата дандания разбрах само колко технически прости са ни управниците и подскачащите около тях журналисти. Всички грачат за КАТАЛИЗАТОРИ и борят с тях фини прахови частици. Да ама катализаторите борят азотни и въглеродни окиси а не сажди. Саждите ги бори DPF а аз не чух някой и дума да обели за него. Пък нашите дизели с чипове и махнати EGR клапани имат по-добър работен цикъл (по отношение на саждите) и спокойно минават измервания. А за окисите никой не се е сетил да мери.
            И бих помолил някой колега ако разполага с официален документ, който да казва какви са нормите за регистриран вече автомобил да ми го даде.
            Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
            Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95...BE%D0%B2%D0%B5

Нормите са за произведен автомобил, но освен след излизането му от завода, се следят и при първоначална регистрация.

Сега вече ще има и "текущ" контрол, тоест докато се ползва превозното средство.

Интересно какво ще направят управляващите, та повече хора да захвтрлят отоплението на твърдо гориво и да минат на ток/газ или или на ток+термопомпи.

Сега се "сипят" едни големи обещания ...

Ама за тези които им гледаме муцуните все във властта и се въртят от 15-20 години в нея ще има "късно е чада, мандалото хлопна" ...
              Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95...BE%D0%B2%D0%B5

Нормите са за произведен автомобил, но освен след излизането му от завода, се следят и при първоначална регистрация.

Сега вече ще има и "текущ" контрол, тоест докато се ползва превозното средство.

Интересно какво ще направят управляващите, та повече хора да захвтрлят отоплението на твърдо гориво и да минат на ток/газ или или на ток+термопомпи.

Сега се "сипят" едни големи обещания ...

Ама за тези които им гледаме муцуните все във властта и се въртят от 15-20 години в нея ще има "късно е чада, мандалото хлопна" ...
                Не, не аз това за Евротата го знам. Работил съм години с него. И пак казвам това се отнася за регистрация на новозакупени, нови МПС та. Искам някой да ми покаже документ забраняващ Евро 0 да се движи по улицата
                Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                  ... Искам някой да ми покаже документ забраняващ Евро 0 да се движи по улицата
                  Няма такъв документ, никога не е имало и най-вероятно появата му в България би станало факт поне след 30 години.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Само риторично да попитам, ако си сложа всичките еко карантии и вляза в Euro4 дали ще ми се приспаднат част от данъците ?
                    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

А аз ако може да питам (пак за един приятел), ще има ли конкретни мерки и развитие на ситуацията в полза на екологията или всичко е популизъм и некадърност?

Comment

Първоначално публикувано от DMS Покажи съобщение
                        А аз ако може да питам (пак за един приятел), ще има ли конкретни мерки и развитие на ситуацията в полза на екологията или всичко е популизъм и некадърност?
                        Основната мярка е хората да почнат да получават прилични доходи и общината да си върши работата. Сега неизвестен брой граждани се топлят с каквото намерят (бай мангал гори гуми и кабели). По улиците има тонове прахоляк, който никой не мие. Липсва идея за градска среда, паркове и зелени площи и възможност въздушните течения да "продухват града". Градският транспорт е скъп и абсолютно неудобен. И естествено за 80% от нас нямат никаква възможност да си купят и подържат нов автомобил
                        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Това ми е ясно, въпроса е цялото нещо което се говори по медиите ще бъде ли преобразено в закони.

Зачетох се в няколко статии, таблици и дименсии. Ако някой е запознат в дълбочина (може би химик), нека сподели за връзката между %Vol, CO/CO2/NOx/PM (mg/km) и какво точно уредите мерят и би трябвало да мерят.

Пред мен е документ за AU (Abgasuntersuchung) и нещо хич не ми става ясно....

Comment

Първоначално публикувано от DMS Покажи съобщение
                            Това ми е ясно, въпроса е цялото нещо което се говори по медиите ще бъде ли преобразено в закони.

Зачетох се в няколко статии, таблици и дименсии. Ако някой е запознат в дълбочина (може би химик), нека сподели за връзката между %Vol, CO/CO2/NOx/PM (mg/km) и какво точно уредите мерят и би трябвало да мерят.

Пред мен е документ за AU (Abgasuntersuchung) и нещо хич не ми става ясно....
                            Зависи какво визираш под закон. Ако е нещо полезно за всички, силно се съмнявам поради писаното от мен по-горе. Ако е поредната взимана ни такса, стикер, винетка или както там искаш го наречи, опасявам се да тъй като сме едни големи овце
                            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                              Само риторично да попитам, ако си сложа всичките еко карантии и вляза в Euro4 дали ще ми се приспаднат част от данъците ?
                              Държавата да ти върне пари /?? о нее ..
                              Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                              Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                              Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                                Съвсем практично децата ни биха били по-щастливи, мани ги тия пари.
                                A20DTH ЖТД ама не баш
                                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Working...
                                X