Известие

Collapse
No announcement yet.

Зимна течност за чистачки БЕЗ метанол.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Зимна течност за чистачки БЕЗ метанол.

Търсих вчера такава но не намерих.
    На съдържанието на всичките зимни течности , които видях пишеше че има метанол.
    Може да съм се объркал но си мисля че това е забранено в ЕС. Да не говорим колко е токсичен дори само да го вдишаш.
    Дайте идея къде да търся че ми омръзна.

P.S. Сега си забърках много малко количество течност за проба "домашно производство" от етанол , вода и летен концентрат и ще видим дали ще замръзне във фризера , но не е забъркана на око а е смятана по това https://commons.wikimedia.org/wiki/F...ter_s_l_en.svg
    ...

Зимаш си Sonax и си готов

156 2.4JTD 136+ PS

Comment

фактически аз ти предлагам заместител на течността с метанол - течност с етанол и да ти кажа не е вредна за здравето - всъщност моя тъст, който е много зле, таз година направи толко смотана ракия, че единствено за течност за чистачки стаа ... е мое и да си пиийнеш малко преди да я налееш в резерварчето продавам я за трийсе лева всичката без ДДС

Comment

Аз практитувам - лятна течност, неизползвана през миналия сезон, която по това време поевтинява + концентрат за зимна течност в съотношение описано на опаковката.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
          Аз практитувам - лятна течност, неизползвана през миналия сезон, която по това време поевтинява + концентрат за зимна течност в съотношение описано на опаковката.
          И какво постигаш с това ?????
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Markov Покажи съобщение
            фактически аз ти предлагам заместител на течността с метанол - течност с етанол и да ти кажа не е вредна за здравето - всъщност моя тъст, който е много зле, таз година направи толко смотана ракия, че единствено за течност за чистачки стаа ... е мое и да си пиийнеш малко преди да я налееш в резерварчето продавам я за трийсе лева всичката без ДДС
            Тя рИкията ако не се прави по всички правила може да има метанол вътре.

А по темата намерих някаква уж немска течност за чистачки , готова за употреба за -25 , 5 литра - 20 лв.
            Но пък не пишеше какво съдържа, така че не я взех.

После си взех 2 л 95% етанол от аптеката , и 3л дестилирана вода. В това съотношение 2:3 ( смесено по обем, не по тегло ! ) ще издържи до -23 градуса. Летен концентрат 1:100 имам още от лятото ...Без летния концентрат мирише доста на водка , с концентрата миризмата на спирт изчезва почти напълно.
            Та сметката показва че 2 л етанол е 2 х 6.2 лв , водата е 3х 1.5лв , общо 17 лв.

Това са цени на дребно. Етанола може да се намери и на доста по-ниска цена. Нито пък повечето хора ще тръгнат да слагат дестилирана вода в казанчето на чистачките, и производителите се съмнявам да слагат .

P.S. Като купувате дестилирана/ дейонизирана вода от бензиностанциите я погледнете първо. Скоро щях да купя няколко литра такава и като я погледнах вътре плуваха боклуци ...
            ...

Comment

Прост начин да се провери качеството на дестилираната вода в домашни условия е това да и се премери електрическата проводимост. Колкото тя е по-малка, толкова дестилираната вода е по-качествена (чиста).
              Освен това може да се премери и киселинността и с лакмусова лента. Тя трябва да е неутрална (pH = 7).
              За други цели това окачествяване може и да не е необходимо, но ако водата ще се ползва за акумулатори, то това окачествяване е твърде желателно.
              Last edited by ecotronic; d.m.y г., 22:51.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                И какво постигаш с това ?????

Постигам това, че не съм имал проблем със замръзването на моторчето, магистралите, разклонителите и дюзите, провеждащи впръскващата течност.
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                  Търсих вчера такава но не намерих.
                  На съдържанието на всичките зимни течности , които видях пишеше че има метанол.
                  Може да съм се объркал но си мисля че това е забранено в ЕС. Да не говорим колко е токсичен дори само да го вдишаш.
                  Дайте идея къде да търся че ми омръзна.

P.S. Сега си забърках много малко количество течност за проба "домашно производство" от етанол , вода и летен концентрат и ще видим дали ще замръзне във фризера , но не е забъркана на око а е смятана по това https://commons.wikimedia.org/wiki/F...ter_s_l_en.svg

Бате ще проверя специялно за теб тука какво съдържат,но 100% ще е същото като в бг.За това което наистина причинява рак,знам че са тия освежители за тоалетна където хората като акат,после пръскат с тях за да миреше на рози,аз за туй ползвам само такав в течно състояние,който миреше на алпинско борче.
                  SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Ако усещане миризмата на течността - или не са ви добре уплътненията или карате прекалено бавно.
                    Третият вариант е, че имате обонятелни халюцинации.
                    Всично това важи при положение, че не злоупотребявате с алкохол или други упойващи вещества.
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение
                      Бате ще проверя специялно за теб тука какво съдържат,но 100% ще е същото като в бг.За това което наистина причинява рак,знам че са тия освежители за тоалетна където хората като акат,после пръскат с тях за да миреше на рози,аз за туй ползвам само такав в течно състояние,който миреше на алпинско борче.
                      -Тате, тате.....откъде се вземат милионите микроби в тоалетната дето Доместос ги убива!
                      -От Активия-та на майка ти, татювото....
                      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Постигам това, че не съм имал проблем със замръзването на моторчето, магистралите, разклонителите и дюзите, провеждащи впръскващата течност.
                        Болднатото го заменяме с "н" и сме наред.
                        Освен това, постигаш и екологичен ефект. Не изразходваш количества питейна вода излишно, не изхвърляш неизползвана лятната течност в канализацията....
                        Дяволът е в подробностите(кавото и да значи това).

Пазете природата, ей! Който мисли че не е важно - да си погледне календара и после да погледне навън.

Ако усещане миризмата на течността - или не са ви добре уплътненията или карате прекалено бавно.
                        Третият вариант е, че имате обонятелни халюцинации.
                        Всично това важи при положение, че не злоупотребявате с алкохол или други упойващи вещества.
                        Тук болднатото е с лека условност - трябва клапата за рециркулация да е затворена, да е на вътрешна циркулация по точно.
                        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:45.
                        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Вътрешната циркулация е нещо много ефективно, но създава предроставки за алергизиране на основния водач на автомобилът.
                          sigpic

Comment

Working...
                          X