Известие

Collapse
No announcement yet.

Peugeot 5008 vs VW New Touran vs Ford S-Max

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Peugeot 5008 vs VW New Touran vs Ford S-Max

Имаме чуденка между тия трите
    както и вечната чуденка бензин/дизел, но за конкретните модели, по простата причина, че разликата я смятаме, че ще се стопи при над 100 000км (~5 години за нашето каране)
    ще ми се да не е под 130на коня, че това са си тежки купета, а и като сме свикнали на по-голямо, няма как да слезем на малко

Зафира я изключваме от избора, въпреки че е евтина, но ми е адски тясна, грозна и неудобна
    Тойота и Ситроен са с ужасното средно табло, което адски ме дразни
    Гледахме и Фиат Фриимонт, но такова морско свинче - не мерси, и харчи много

Защо не Алфа? - щото такава кола просто нямат, то даже комби нямат вече, 159та е стара, така че няма какво да я обсъждаме, говорим за нови коли до 3 години.

Чакам вашите мнения.
    Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
    AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Мога да дам мнение само за Ford S-Max.
    Имам бая километри на въпросния автомобил и много смело мога да заявя, че това е най-приятния ван, който съм карал. Супер удобен, супер управление, като и багажника си е истински.
    Ако съм решил да взимам такъв клас кола, то много трудно нещо би ме разколебало да не го купя.

За съжаление за другите не мога да ти дам обективно мнение, защото нямам личен опит с тях.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Карал съм турана и ес макса, но и двете коли са били чисто нови. Като цяло, форда ми харесва повече откъм обем, комфорт и дизайн. Турана ми е скучен. Типично за фолксваген. Все ми се струва обаче, че дизела на турана(комън рейл) е по-добър от фордовия двигател.
      Моя съвет е - гледате, сравнявате и вземате това което ви привлича повече.
      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
      sigpic

Comment

Пежото е много приятно вътре,не е като VW, имам колега с такава дизел и мен ме радва много,разхода градско като такси е около 7,5 което е много добре според мен,колата е на над 100000 км. и е като нова като цяло бих избрал пежото от трите.Ако искаш мога да ти дам телефона му утре.

Comment

А зашо не Крома 2010-2011 ?????В Германия няма много избор,но все пак :http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/se...ntry=&zipcode=

П.С.Аз мога да дам мнение само откъм техническата част,карал съм само Туран,но по-стар 2006-та 2.0 ТДИ автомат.........колата върви хубаво,не седи като хората на пътя,много проблеми с електрониката...........Форд аз лично дизел,никога,ама никога няма да си купя,няма по-скапани дизелови мотори,ако ще и да е най-красивия Форд на света/то такъв няма обаче/,по-добре бензинов..................Пежото не е лошо,дизелите стават общо взето,но е отчайващо грозно.
          Last edited by Mury; d.m.y г., 10:49.
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

има някакво развитие по въпроса:
            Спираме се само на нова кола от магазина и ще избираме само между 2л дизели с ръчни ск.
            До тук за Зафира дават най-ниска цена, но аз продължавам да не я харесвам, но мъжът залита към нея.
            Другите 2 варианта са New Touran и S-Max, пежото отпада от сметката.
            Туранът излиза с 15 000 по-скъп, но чакаме да вдим няма ли да смъкнат нещо надолу, но моделът е на 2 месеца, така че не знам дали има такава вероятност.
            За форда още нямаме оферта, но и той излиза колкото турана по наши изчисления.

Не съм карала нито едно от трите, дори старите модели, за това изобщо ви и питам.
            Като интериор свагенът и фордът са много удобни, фордът малко повече.

Comment

Аз съм сигурен, че Зафирата в последствие ще ти хареса. Аз бих избрал Зафира Турър 1.6 SHT с ниво на оборудване Cosmo. Дори и да я натъпкате с допълнителните опции - с отстъпката трудно ще премине 50 хиляди.
              Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
              Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

И аз съм ЗА Зафирата,от всички изброени най ми харесва,предния модел е доста здрав,в комбинацията с италианския 2.0 ЖТДм мисля че ще е огин.

П.С.А и да дадеш 15 000 повече за Вагина или Форд,си е чиста проба глупост,особено след като са с по-скапани двигатели !!!!!

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

що си мисля, че всички говорите за стария вагин, а не този http://www.volkswagen.bg/1/touran_1

Comment

Първоначално публикувано от mim Покажи съобщение
                    що си мисля, че всички говорите за стария вагин, а не този http://www.volkswagen.bg/1/touran_1
                    Прекопиран Форд отвсякъде,което не го прави по-малка вагина............................м/у другото,качеството на материалите в купето е най-ниско точно при вагината.

Comment

чуденето свърши, накрая все пак се спряхме на Турана
                      сега ще чакаме да ни го сглобят

последните чуденки бяха между него и форда, защото го докарваха на кантар по екстри и цена, като фордът съвсем леко отстъпваше на характеристики
                      като го потъркаляме, ще видим дали сме направили по-добрия или не избор

Comment

Честито, със здраве да си го ползвате и на петата година да го смените с нов.
                        AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                        Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
                          Честито, със здраве да си го ползвате и на петата година да го смените с нов.
                          Това е най здравословната рецепта !
                          Дай боже всекиму !

Честита нова придобивка !
                          Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                          159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                          NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Working...
                          X