Известие

Collapse
No announcement yet.

Няко някога да е гласувал... еле па вчера

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение
    ........ Аз лично съм против електронното гласуване,имам достатъчно хакери,които за едно куфарче от ония които ги раздаваха след като падна бай Тошо ще си манипулира нещата кат си иска Те хората за 2 минути мерцедеси крадът за по 100 големи зелени, със незнам си колко софтуерни защити и криптове,пък това щяло да отнеме 50 години
    Ама разбира се! Да се хакне SSL тунел е фасулска работа.

Но ей тва тук няма хакване:

Last edited by ecotronic; d.m.y г., 00:40.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Абе... нормално ли е за шофьорска книжка да се изисква завършено средно а за общински съветник не?!?!? А и за кмет да няма изискване за висше?!?!?

http://m.webcafe.bg/article/837130405
      Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
        Абе... нормално ли е за шофьорска книжка да се изисква завършено средно а за общински съветник не?!?!? А и за кмет да няма изискване за висше?!?!?

http://m.webcafe.bg/article/837130405
        На овчарят искат ли му висше, да гони овцете....
        Та тъй те
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

В България всичко може, стига да можеш да си го позволиш.
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Начи що мислите че програмата ще се хахва, програмата ще е така направена че да е в полза на заинтересования, та няма нужда да се хакват сървъри SSL-и и прочие.Май господари на ефира бяха показали оня компютър дето джуркаше телефонни номера на балъци дет познават дума започваща с п-, ланга-лунга,ланга-лунга и завършва на -утка, та се оказа че се джуркат 3-4 номера ма ти изглеждат като безкрайно много и се топира на предварително избран номер.Та тва що трябва се хаква като то си е направено за целта.
            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
              Начи що мислите че програмата ще се хахва, програмата ще е така направена че да е в полза на заинтересования, та няма нужда да се хакват сървъри SSL-и и прочие.Май господари на ефира бяха показали оня компютър дето джуркаше телефонни номера на балъци дет познават дума започваща с п-, ланга-лунга,ланга-лунга и завършва на -утка, та се оказа че се джуркат 3-4 номера ма ти изглеждат като безкрайно много и се топира на предварително избран номер.Та тва що трябва се хаква като то си е направено за целта.
              Значи, така са се стекли обстоятелствата у нас, че ти не ходиш да гласуваш. И не си само ти. 50% от българите са като теб.

И въпреки това считаш, че нищо не трябва да се променя в тая държава.

Чакаш някакво чудо да се случи ли?

В случай, че си забравил, управляващите имат изгода от такива, като теб. А ти си мислиш, че им правиш сечено.
              Last edited by ecotronic; d.m.y г., 21:06.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Значи, така са се стекли обстоятелствата у нас, че ти не ходиш да гласуваш. И не си само ти. 50% от българите са като теб.

В случай, че си забравил, управляващите имат изгода от такива, като теб. А ти си мислиш, че им правиш сечено.
                Ма ти като знаеш че от 20 години са едни и същи и дори да отидеш ще е все някой от тези измекяри, какъв е смисъла?!?!? Виж, ако можеше да се гласува против всички и това реално да спре крадливия затворен кръг да стигне до властта, те тогава щеше да има много повече гласували...
                Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Ма ти като знаеш че от 20 години са едни и същи и дори да отидеш ще е все някой от тези измекяри, какъв е смисъла?!?!? Виж, ако можеше да се гласува против всички и това реално да спре крадливия затворен кръг да стигне до властта, те тогава щеше да има много повече гласували...
                  Измекярите едва ли ще станат човеци, като се въведе електронното гласуване.

Смисълът от него се състои основно в 3 неща:

1 - Ще се повиши изборната активност и така купените гласове ще имат по-малка тежест.

2 - Ще се елиминира възмоността да се манипулират резултатите от изборите по най-пладнешкия възможен начин.

3 - Веднъж въведена в експлоатацията системата, ще може да се ползва за допитване до народа по всякакви въпроси на нищожна цена и никой няма да може да отхвърля референдуми, с мотива, че няма пари.

И най-важното

Ще дойде момент в който управляващите ще трябва да обяснят на хората, защо след като има система с която всеки може да изрази становището си, решенията се вземат от 240 депутати, вместо от 2 400 000 българи.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Единствения начин да се спре този затворен крадлив кръг се нарича фадрома.А да се гласува трябва,за да не се остави държавата в ръцете на купените гласове от циганите и манипулирания вод от Анадола.
                    SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Отиваш и гласуваш за лицето Х от партия У, обаче на края се оказва че лицето Х няма нито един глас.Пита се в задачата къде е твоя глас?

За електроннто гласувани съгласен съм обаче ако има обратна връзка, демек моето име с някакъв персонален код да го видя че като натисна ентера е отишло за този за когото искам.И след като приключат и обявят крайните резултати да проверя дали ентера ми е там където съм го пратил.
                      Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 21:43.
                      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Измекярите едва ли ще станат човеци, като се въведе електронното гласуване.

Смисълът от него се състои основно в 3 неща:

1 - Ще се повиши изборната активност и така купените гласове ще имат по-малка тежест.

2 - Ще се елиминира възмоността да се манипулират резултатите от изборите по най-пладнешкия възможен начин.

3 - Веднъж въведена в експлоатацията системата, ще може да се ползва за допитване до народа по всякакви въпроси на нищожна цена и никой няма да може да отхвърля референдуми, с мотива, че няма пари.

И най-важното

Ще дойде момент в който управляващите ще трябва да обяснят на хората, защо след като има система с която всеки може да изрази становището си, решенията се вземат от 240 депутати, вместо от 2 400 000 българи.
                        Аз имах предвид по принцип гласуването. За електрическото гласуване съм съгласен. Щом измислят как да се защитят от разни хакерчета. Ама при желание всичко е възможно според мен...

Comment

Аз предлагам да се въведе графа "срещу всички" в избирателната бюлетина. Активноста ще се повиши двойно ГАРАНТИРАМ.
                          Каква е гаранцията че няма да има дублираща система в електронното гласуване която да ни показва каквото си мислим че сме цъкнали, а вдъщност нали... Колко ще са на ниво администратори за да видят и разберат какво всъщност става, еле пък пенсионерите дето са над 2млн.
                          Не казвам че съм против нововъведенията, нови личности трябват, патриоти и родолюбци, а не нов бардак със стари курви.
                          Днес четох някъде че Тиквата подписал още един заем докато Болен се правил на спайдърмен, за какво гласуване ми говорите вие, за кой да гласувам, ЗА КОЙ ?
                          Ся по Славито дрънкат за днешния гранатомет, трабвало да мине покрай парламента май.
                          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!

Comment

Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение
                            Батка,това банкерите са чумата на 21-ия век Тука беше станал някакъв проблем с един банкомат в Амстердам и на всеки който теглеше от него пускаше по 50 евро екстра Даже километрични опашки се извиха пред него В края на деня го управиха и след седмица на всеки който беше теглил от него тия 50 евро екстра му бяха ударжани от банката Аз лично съм против електронното гласуване,имам достатъчно хакери,които за едно куфарче от ония които ги раздаваха след като падна бай Тошо ще си манипулира нещата кат си иска Те хората за 2 минути мерцедеси крадът за по 100 големи зелени, със незнам си колко софтуерни защити и криптове,пък това щяло да отнеме 50 години
                            Абе ще се озорят доста, щото да хакнеш мерцедес спрямо това да хакнеш връзката м/у банкомат и сървъра е все едно да сравняваш влизането през паянтова заключена врата и влизането в добре укрепен, подземен бункер. Мога да ти го докажа и математически, ама няма да ме разбереш

Ама разбира се! Да се хакне SSL тунел е фасулска работа.

Но ей тва тук няма хакване:
                            ...
                            Не говоря за SSL-а, а за остарелия вече 3DES(https://en.wikipedia.org/wiki/Triple_DES), който се използва и при EMV картите

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                            Аз предлагам да се въведе графа "срещу всички" в избирателната бюлетина. Активноста ще се повиши двойно ГАРАНТИРАМ.
                            Каква е гаранцията че няма да има дублираща система в електронното гласуване която да ни показва каквото си мислим че сме цъкнали, а вдъщност нали... Колко ще са на ниво администратори за да видят и разберат какво всъщност става, еле пък пенсионерите дето са над 2млн.
                            Не казвам че съм против нововъведенията, нови личности трябват, патриоти и родолюбци, а не нов бардак със стари курви.
                            Днес четох някъде че Тиквата подписал още един заем докато Болен се правил на спайдърмен, за какво гласуване ми говорите вие, за кой да гласувам, ЗА КОЙ ?
                            Ся по Славито дрънкат за днешния гранатомет, трабвало да мине покрай парламента май.
                            Един приятел предложи вчера същото - задължително гласуване, ама срещу всяка партия да има квадратче "За" и квадратче "Против". Накрая се сумират двете и пропорционално се разпределят местата, ако ти е положителен резултата
                            А ти и сега не знаеш дали показаните резултати са верни, ама поне тогава стъкмистиката ще е по-малко, защото по-лесно ще може д асе провери..
                            Last edited by pa4ito; d.m.y г., 23:01.
                            145, 1.6 boxer
                            156, 2.4 JTD - ex
                            Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Според мен трябва да се промени малко конституцията. Националните предатели нямат място на този свят, нека народа решава съдбата им, ще ги целят с камъни на площада ли, ще ги таковат ли и т.н., а не някаква псевдо съдебна система пълна с вратички и имунитети да не може с пръст да ги пипне ( не че не пърдят в едно гърне всичките )

Comment

За електрическото гласуване има и още едиин минус. Кой и как ще ни гарантира че САЩ или Русия или друга заинтересована страна, няма да съберат едно екипче от хакери да ни подредят правителството?!?!?

Comment

Working...
                                X