Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Пътната обстановка в страната - "Перфектно" почистени пътища
Collapse
X
-
По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеЩот не си виждал бай хуй да кара с 80 в лява лента на магистралата.Това че е разрешено 130 не значи че е задължително, поне не и в Бг., но дакара със 100 в дясната лента няма проблем, минавам го но когато се тътри в лявата наистина вади не от обувките ами и от чорапите.
Във трафик е праблиемКогато имаш голяма хубава широка магистрала,маркировки да ти искарат очите,хубава видимост,сухо,и да ми се търкаляш със 100км/ч дори и в дясната лента...............наиш какво задръстване става в лявата лента?наиш колко пъти изпускам биг брадър заради такива шушлеци?
SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеМного хора не са на това мнение, но ще дам следния прост пример: (софиянци най-добре ще го разберат).
Всяка събота ходя от центъра до Дружба 2. И така от десетина години. И приблизително по едно и също време на денонощието (около обяд).
На кръстовището на цариградско и искърско шосе правя ляв завой към Дружба.
Чинно си чакам за целта в лявата лента.
Преди 4 - 5 години правещите ляв завой от лявата лента и тарикатите от съседната и вдясно бяха 50/50.
Сега пак ги има тарикатите, но те са да речем 5 - 10%.
Това все пак е нещо. И това не е заради някакви санкции и пр. Не е и заради по-малък трафик. Хората просто стават по-възпитани.
Аз говорех за друго, например да направиш малко нарушение , за да избегнеш безсмислено инициране на задръстване или аварийна ситуация.
Примерно на "Жолио Кюри" веднъж един автобус беше решил да прави обратен завой и се беше заклещил между две дървета напречно на пътя ( не знам как е възможно, но го бе направил) . Пред мене имаше 5-6 коли като пристигнах и зад мен почнаха да се трупат яко коли . Ми минах си през тротоарчето между дърветата (щото шофьорите на автобуса бяха излезнали да мислят какво да правят и беше ясно че скоро няма да измислят) и гледам в огледалото колите една след друга след мен . Това ако бях не 5-та а 15-а кола, щях да си кесим там незнайно колко щото нямаше как от по отзаде да се качиш на тротоара. А от тези в задръстването никой не се сети , преди аз да тръгна....
Ето за такива дребни неща говоря...Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Предполагам, че под перфектно почистване трябва да се разбира периферно почистване, което си е централно почистено в оста на пътя - когато се движа по такива пътища, често си бием огледалата с разминаващите, защото се стремим и двете разминаващи се страни да не захапим непочистеното в периферията.Last edited by old alfist; d.m.y г., 23:32.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщениеAlfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеИма и една друга версия на това, където стойностите са задраскани и е написано с червено какви са данъците, но къде е истината - някъде там.Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщениеЗначи трябва да има и версия с данъци спрямо заплатиAlfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
На мен ми прави по голямо удоволствие да карам по непочистени пътища.....По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеНа мен ми прави по голямо удоволствие да карам по непочистени пътища.....
И на мен така, но не всички хора са такива - вчера на връщане от вилата синът ми караше преди мен с необосновано голяма скорост в сложната обстановка.
След един от опасните завои видях отломки по пътя като във F1, спрялата му кола на пътя и той пред нея неадекватен - за радост жив и здрав.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение.
И на мен така, но не всички хора са такива - вчера на връщане от вилата синът ми караше преди мен с необосновано голяма скорост в сложната обстановка.
След един от опасните завои видях отломки по пътя като във F1, спрялата му кола на пътя и той пред нея неадекватен - за радост жив и здрав.
Хубаво,че той е добре и не е навредил на друг.....другото се прави...По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеНещо си пропуснал, като си го учил....газ се дава на излизане от завоя....
Хубаво,че той е добре и не е навредил на друг.....другото се прави...
Извадихме късмет, че не е нацелил някоя от черешите покрай пътя или друг колега, изкачващ се в насрещната лента.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеБобчо, аз мога само да говоря - усета е от значение.
Извадихме късмет, че не е нацелил някоя от черешите покрай пътя или друг колега, изкачващ се в насрещната лента.По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
Comment
Comment