Известие

Collapse
No announcement yet.

Пътната обстановка в страната - "Перфектно" почистени пътища

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение
    Зависи колко по бавно и колко по бързо Тука често карат много бавно при хубаво пътна обстановка на магистрала с ограничение 130км/ч карат със 100км/ч,което наистина по някое време ме вади от обувките
    Щот не си виждал бай хуй да кара с 80 в лява лента на магистралата.Това че е разрешено 130 не значи че е задължително, поне не и в Бг., но дакара със 100 в дясната лента няма проблем, минавам го но когато се тътри в лявата наистина вади не от обувките ами и от чорапите.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
      Щот не си виждал бай хуй да кара с 80 в лява лента на магистралата.Това че е разрешено 130 не значи че е задължително, поне не и в Бг., но дакара със 100 в дясната лента няма проблем, минавам го но когато се тътри в лявата наистина вади не от обувките ами и от чорапите.

Във трафик е праблием Когато имаш голяма хубава широка магистрала,маркировки да ти искарат очите,хубава видимост,сухо,и да ми се търкаляш със 100км/ч дори и в дясната лента...............наиш какво задръстване става в лявата лента?наиш колко пъти изпускам биг брадър заради такива шушлеци?
      SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Много хора не са на това мнение, но ще дам следния прост пример: (софиянци най-добре ще го разберат).

Всяка събота ходя от центъра до Дружба 2. И така от десетина години. И приблизително по едно и също време на денонощието (около обяд).

На кръстовището на цариградско и искърско шосе правя ляв завой към Дружба.

Чинно си чакам за целта в лявата лента.
        Преди 4 - 5 години правещите ляв завой от лявата лента и тарикатите от съседната и вдясно бяха 50/50.

Сега пак ги има тарикатите, но те са да речем 5 - 10%.

Това все пак е нещо. И това не е заради някакви санкции и пр. Не е и заради по-малък трафик. Хората просто стават по-възпитани.
        Да, там едно време да се наредиш за ляв завой трябваше да си с железни нерви ... сега наистина е по добре.
        Аз говорех за друго, например да направиш малко нарушение , за да избегнеш безсмислено инициране на задръстване или аварийна ситуация.
        Примерно на "Жолио Кюри" веднъж един автобус беше решил да прави обратен завой и се беше заклещил между две дървета напречно на пътя ( не знам как е възможно, но го бе направил) . Пред мене имаше 5-6 коли като пристигнах и зад мен почнаха да се трупат яко коли . Ми минах си през тротоарчето между дърветата (щото шофьорите на автобуса бяха излезнали да мислят какво да правят и беше ясно че скоро няма да измислят) и гледам в огледалото колите една след друга след мен . Това ако бях не 5-та а 15-а кола, щях да си кесим там незнайно колко щото нямаше как от по отзаде да се качиш на тротоара. А от тези в задръстването никой не се сети , преди аз да тръгна....
        Ето за такива дребни неща говоря...
        Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Предполагам, че под перфектно почистване трябва да се разбира периферно почистване, което си е централно почистено в оста на пътя - когато се движа по такива пътища, често си бием огледалата с разминаващите, защото се стремим и двете разминаващи се страни да не захапим непочистеното в периферията.
          Last edited by old alfist; d.m.y г., 23:32.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Точно поради неопесачен участък предин 2 зими се хвърлих с един баварец в едно дере,на един завой..........бях с хубави зимни гунвета и карах с 40 ама кел файда...............добре че имаше по надолу млади току що насадени дръвчета да не се утрепа като куче.
              SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                Има и една друга версия на това, където стойностите са задраскани и е написано с червено какви са данъците, но къде е истината - някъде там.
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                  Има и една друга версия на това, където стойностите са задраскани и е написано с червено какви са данъците, но къде е истината - някъде там.
                  Значи трябва да има и версия с данъци спрямо заплати

Comment

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                    Значи трябва да има и версия с данъци спрямо заплати
                    Съществува прекалено много информация, която замъглявя преценките - може би е необходимо време да се преосмисли.
                    sigpic

Comment

На мен ми прави по голямо удоволствие да карам по непочистени пътища.....
                      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                        На мен ми прави по голямо удоволствие да карам по непочистени пътища.....
                        .
                        И на мен така, но не всички хора са такива - вчера на връщане от вилата синът ми караше преди мен с необосновано голяма скорост в сложната обстановка.
                        След един от опасните завои видях отломки по пътя като във F1, спрялата му кола на пътя и той пред нея неадекватен - за радост жив и здрав.
                        sigpic

Comment

.
                          И на мен така, но не всички хора са такива - вчера на връщане от вилата синът ми караше преди мен с необосновано голяма скорост в сложната обстановка.
                          След един от опасните завои видях отломки по пътя като във F1, спрялата му кола на пътя и той пред нея неадекватен - за радост жив и здрав.
                          Нещо си пропуснал, като си го учил....газ се дава на излизане от завоя....
                          Хубаво,че той е добре и не е навредил на друг.....другото се прави...

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                            Нещо си пропуснал, като си го учил....газ се дава на излизане от завоя....
                            Хубаво,че той е добре и не е навредил на друг.....другото се прави...
                            Бобчо, аз мога само да говоря - усета е от значение.
                            Извадихме късмет, че не е нацелил някоя от черешите покрай пътя или друг колега, изкачващ се в насрещната лента.
                            sigpic

Comment

Бобчо, аз мога само да говоря - усета е от значение.
                              Извадихме късмет, че не е нацелил някоя от черешите покрай пътя или друг колега, изкачващ се в насрещната лента.
                              А бе и на нас като млади ни думаха, ама докато не го изпиташ не се усещаш за кво иде на реч...за напред ще има предвид ....усета се получава, след като го изпиташ....м.. да теорията е едно, но при шофирането се подобрява най вече с практика....

Comment

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X