Известие

Collapse
No announcement yet.

Относно платените отпуски търся мнение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Относно платените отпуски търся мнение

Така, бях питал и в лекс, ама там явно от толко работа са останали без пръсти и никой повече от месец не е отговорил, та понеже знам, че и тук има адвокати , моля нека те се изкажат по въпроса.
    Случая е следния - карат ме да си взимам платен отпуск , ама според мен това не само не е редно, но и мога да откажа.
    Пример - 03.03 и 04.03 са неработни дни и ние не работим. Да ама в държавата, където е фирматта, си работят. До тук добре, намазваме...ама ние отработваме на 12.03 . Да ама се пада Събота и фирмата не работи ( което мен не ме интересува ) . Въпреки това, обаче те ни карат за тая Събота да си попълним молби за платен отпуск.
    Друг по- стар пример - преди месец, месец и нещо им се бъгна софтуера във Франция , което ни остави нас един ден без работа. Тоест не ходихме на работа, щото нямаше синхронизация и съответно тук, не се знаеше какво ще се прави. Не по наша вина..Да ама пак ни накараха за тоя ден да си пускаме платени отпуски.
    Е ли е редно това и има ли законов начин да се противопоставя, щот след още два три бъга и два три празника и отпуската ми ще отиде по дяволите.

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

Не съм юрист, но ще ти го кажа така:
    Документ за това предполагам няма, така че минава по "раздел" "инициатива на работника". Ако има документ, може да ги съдиш, ма това е умрела работа.
    Предлагам, да се "договорите", такива празници да си пускате неплатен отпуск, а на отработките, когато задниците почиват, да им искате работна ставка, като за извънреден труд, но по тяхното законодателство.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Значи, аз съм доволен от отношение на шефовету, заплатата е висока , работата е малко , излизам в осем и половина от нас и се прибирам обикновено към 13;30-14;00 часа. Взимам четири цифрено число, нямам и намерение да ги съдя . Те тукашното законодателство не го познават, доверяват се на един ръб счетоводител, който явно прави мизериите. Треа ми член , алинея , подточка, която ясно указва ( това в случай , че не е правилно, това което правят ) . Ако пък е правилно, еб....м ти и законите

sigpic
      Alfa Romeo 159 EX

Comment

http://econ.bg/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0..._i.126349.html

Тук ти го пише всичко.Лично мнение е че половината неща,които ги пише тука не се изпълняват от 80 % работодателите,било те държавни или частни.
        Моя съвет е ако те кефи отношение на шефове,стреса ти е амлко,работата ти харесва като цяло и заплатата те устройва,не се занимавай,съдебната система е толкова прецакана,че няма кой да те вземе насериозно,аз бих говорил любезно с някой от началниците или поне да не ти правят проблем ако решиш да вземеш 2-3 дена неплатен да отскокнеш до морето примерно.
        159 SW 1.9 JTDm 150 hp - The beautiful devil.

No one is immune to the trials and tribulations of life.

Comment

При тази ситуация се ориентирай час по-скоро да напуснеш тази организация - явно отношениета ви са се изострили.
          Ще ти изплатят неизползваният отпуск и се разделяйте по живо и здраво.
          Най-добре е да се замислиш къде са силните ти страни и да се преориентираш в друг бранш, или да останеш в този но със собствени ресурси, без чужда подкрепа.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

Princo, благодаря. Старух, ни най малко не са ми обтефнати отношенията с пачалниците. Ако прочетеж превишния ви пост, ще разбереш.

sigpic
            Alfa Romeo 159 EX

Comment

Working...
            X