Дерегистрацията на автомобил заради не сключена ГО.....
Известие
Collapse
No announcement yet.
Поредната глупост....
Collapse
X
-
Поредната глупост....
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFEТагове: Няма
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеДерегистрацията на автомобил заради не сключена ГО.....
-
Първоначално публикувано от Bobo Markov Покажи съобщениев тва лошо няма имаш си дрът хафтемобил и не моеж да го пратиш към Надин да си земеш едни 500 лева щото трее го де-регистриргаш а са ко праш не плащаш ГО и беж към Надин)
Тук иде реч за друго.....имам кола дет не карам например две години.....която е регистрирана....след тези две години, като реша да я пусна в движение....наред с задължителната застраховка и преглед, данък и т.н...трябва да и плащам и нова регистрация, която няма да е 35лв....а се говори за некви 250.....то като тая измислена еко такса.... даваш пари за нищо....Например утре ще кажат, че след като имаш телевизор и не го гледаш, трябва да си плащаш на някой за да ти доставя сигнал за тв.......?...е за чий кур ти е тая услуга....както и ГО на автомобил дет стой в гараж......без да излиза на пътя и да е неква опасност за движението...?Last edited by Бобби; d.m.y г., 21:05.По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеДерегистрацията на автомобил заради не сключена ГО.....
Крайно време беше да стане това.
Явно дори и ти не можеш да осъзнаеш, че превозното средство което управляваш може да нанесе щети - ако имаш застраховка ще ти излезе по-евтино.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеХубаво е човек да има самочувствие, но понякога има ситуации които могат да се избегнат само теоритично - на практика понякога се стават ред случайности които не можеш да предвидиш.
Крайно време беше да стане това.
Явно дори и ти не можеш да осъзнаеш, че превозното средство което управляваш може да нанесе щети - ако имаш застраховка ще ти излезе по-евтино.По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеДобре де...я ми кажи моята кола, която седи на трупчета в гаража, как ще нанесе щета на друга кола или участник в двизението..?
Преди години в Плевен имаше дело срещу собственик паркирал колата си на улицата, в която се удари дете с колело - ако не беше застрахована щеше да плаща.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеТвоята прекрасна кола да си седи в гаражът, но когато я изкараш на улицата вече имаш отговорност за нея.
Преди години в Плевен имаше дело срещу собственик паркирал колата си на улицата, в която се удари дете с колело - ако не беше застрахована щеше да плаща.
Аз примерно имам 2 коли. Едната ми е ежедневка. Кара се постоянно. Другата ми е за каране замо в топло време, тя е кола за даване на газ. Никога не я карам без гражданска. Но зимата нея карам, седи си. Досега и правех 2 или 3 вноски за гражданската, за през топлия сезон. Изтича въпросната ГО, отивам, сключвам нова, слагам и стиккерите, подкарвам си колата.
Но сега с тази нова тъпотия ще съм задължен да плащам и за времето, в което не си карам колата. Майната ми на това, но когато изтече ГО-то и реша да си правя нова, ще трябва да ходя в КАТ. А там се губи мнооог време. Ако ставаше бързо добре, ма е разправия голяма, особено в София.
Пълна тъпотия.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщениеИма логика в това което твърдиш, но....
Аз примерно имам 2 коли. Едната ми е ежедневка. Кара се постоянно. Другата ми е за каране замо в топло време, тя е кола за даване на газ. Никога не я карам без гражданска. Но зимата нея карам, седи си. Досега и правех 2 или 3 вноски за гражданската, за през топлия сезон. Изтича въпросната ГО, отивам, сключвам нова, слагам и стиккерите, подкарвам си колата.
Но сега с тази нова тъпотия ще съм задължен да плащам и за времето, в което не си карам колата. Майната ми на това, но когато изтече ГО-то и реша да си правя нова, ще трябва да ходя в КАТ. А там се губи мнооог време. Ако ставаше бързо добре, ма е разправия голяма, особено в София.
Пълна тъпотия.
И аз очаквам вече 3 месеца да ми връчат постановление за каране без винетка на малката 146 - моя е и баща ми я кара из града и до вилата, но веднъж ми се наложи да я взема по друг маршрут, без да се съобразя, че трябва да има винетка и ме щрафосаха.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеТвоята прекрасна кола да си седи в гаражът, но когато я изкараш на улицата вече имаш отговорност за нея.
Преди години в Плевен имаше дело срещу собственик паркирал колата си на улицата, в която се удари дете с колело - ако не беше застрахована щеше да плаща.))
Ако отида за известно време в чужбина и си съхраня автомобила надлежно.....ко прайм....връщам се и и на ново регистрация....запознат ли си, че ако е свален един автомобил от отчет, за да го пуснеш в движение трябва да минеш през АДАК(иначе казано технотест).....и там цифрата е....?
Не случайно казвам ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ, както са повечето закони и алинеи при нас....По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеЕ тогава, като е в гаража, защо трябва да им шаря за ГО....?...прав си, че като е на улицата е участник в движението дори и паркирана.....но ако я разглобя и си я сглобя обратно в хола....и там ли ще ме преследват застрохователите...))
Ако отида за известно време в чужбина и си съхраня автомобила надлежно.....ко прайм....връщам се и и на ново регистрация....запознат ли си, че ако е свален един автомобил от отчет, за да го пуснеш в движение трябва да минеш през АДАК(иначе казано технотест).....и там цифрата е....?
Не случайно казвам ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ, както са повечето закони и алинеи при нас....Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
СВИКВАЙТЕ!
Който е със затъмнени прозорци, включително задни странични и заден панорамен(обзорен) прозорец трябва да ги изсветли- да свали фолиото с което го е затъмнил.
Законът за изменение и допълнение на ЗДП беше приет.
Отделно е от 1 ноември до 1 април задълже със зимни гуми..Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
Comment
-
Пичове, доколкото чух/четох по медиите, регистрацията се възстановява служебно при сключване на застраховка, след подаване на информацията от застрахователната компания към КАТ, т.е. никой няма да ви кара да сменяте номера и талони.Giulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщениеСВИКВАЙТЕ!
Който е със затъмнени прозорци, включително задни странични и заден панорамен(обзорен) прозорец трябва да ги изсветли- да свали фолиото с което го е затъмнил.
Законът за изменение и допълнение на ЗДП беше приет.
Отделно е от 1 ноември до 1 април задълже със зимни гуми..Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеКарането със зимни гуми през лятото е почти толкова опасно колкото с летни през зимата, но никой от тъпанарите в Парламента не повдигна този въпрос.
Не чак толкова всъщност, но по принцип карането със стари гуми, над 8-10 години е истински опасно. Но затова никой не говори.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
Comment