Колеги скоро започвам полирване на каросерията и се чудя коя от двете вакси да ползвам.И двете за тъмно синя кола.Костенурката съм виждал резултати на живо точно на тъмно синя кола, доста добра е....................................за Сонакса нищо не знам,или поне знам че е добра марка но не съм виждал резултати на живо.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Turtle vs Sonax wax
Collapse
X
-
Ръчно или с машина ще полираш? Ако ще действаш ръчно - която и да вземеш, няма да постигнеш желания резултат
Аз съм ползвал ето това на Сонакс :
Играх си няколко часа на ръка. Ефект имаше някакъв, но не е като да отидеш да ти я пастират с машина и пастите на 3М.Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
-
[ATTACH][/ATTACH] На ръка ще полирвам.Едно приятелче преди известно време си полира на ръка тъмно синята кола с костенурката,доста ми хареса как стана.Пише че замаскирва и леки драскотини колко е вярно това незнам.......................................Днес пробвах малко на вратата от тази
уж замаскирва драскотини................................ама явно е само маркетинг........................
SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Ваксам обувки стари за две цигари......))....пак ни занимаваш с глупости....я се кротни и Наздраве....
---------- Post added at 22:28 ---------- Previous post was at 22:24 ----------
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеРъчно или с машина ще полираш? Ако ще действаш ръчно - която и да вземеш, няма да постигнеш желания резултат
Аз съм ползвал ето това на Сонакс :
Играх си няколко часа на ръка. Ефект имаше някакъв, но не е като да отидеш да ти я пастират с машина и пастите на 3М.))
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
С тези пасти, ръчно освен вакса друго не можеж да постигнеш !
Ако искаш да полираш, Дигиталния по горе писа: 3М с машина !Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
Comment
-
Драскотини може да се премахнат само тези, които като си плъзнеш нокът от пръста да не се спре на тях.
1. Водна шкурка ~1500
2.Шлайф паста 3М с машина с постоянни леки пръски от вода върху обработваната повърхност.
3.Полир паста 3М с машина, като повърхноста трябва да е изцяло суха.
Шлайф пастата беше бяла, полир е синя. Препоръчително е да се облепят черните пластмасови детайли, понеже после се чистят трудно от пастите.Now: 156 2.5 V6 24V
Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.
Comment
-
Я кажете колеги (да използвам темата) , понеже единия фар все пожълтява на слънцето , та се чудех ако се полира и му се залепи едно фолио (безцветно такова например http://www.aliexpress.com/item/30cm-...511217582.html) дали пак ще пожълтява или не? Някой правил ли е експерименти ?Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеПожълтява лака с който джамбазите са го лакирали да изглежда добре.Махаш лака ,полираш и не ти трябва фолио.Пък ако искаш си лепни пак.Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Сигурен ли си че няма, щото аз разбрах че са лакирани като ги снех да ги правя като на гта.Щото вече години карам без лак и нямат пожълтяване.1-2 пъти в годината като се сетя ги минавам информативно със вълнен парцал и фина паста.Иначе не знам, щом пожълтяват толкова бързо и след полиране се оправят начи е повърхностния слой.Не знам дали фолиото ще спре причината за пожълтяването.Вероятно ултравиолетовия спектър, ма дали фолиото ще го спира.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеСигурен ли си че няма, щото аз разбрах че са лакирани като ги снех да ги правя като на гта.Щото вече години карам без лак и нямат пожълтяване.1-2 пъти в годината като се сетя ги минавам информативно със вълнен парцал и фина паста.Иначе не знам, щом пожълтяват толкова бързо и след полиране се оправят начи е повърхностния слой.Не знам дали фолиото ще спре причината за пожълтяването.Вероятно ултравиолетовия спектър, ма дали фолиото ще го спира.. Та мислим дали тая лента ще пропуска УВ лъчи и ще пожълтява пак или не (сам съм решил че проблема е в УВ лъчите
)
Last edited by Orm; d.m.y г., 22:37.Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщениеЧей са , моята е Пижо 607 и единия фар е сменян , и не мърда , а другия постоянно (лятото) пожълтява. И съм, сигурен че няма лак щет и аз съм го свалял , полирал , и какво ли още не. Та мислим дали тая лента ще пропуска УВ лъчи и ще пожълтява пак или не (сам съм решил че проблема е в УВ лъчите
)
Фара оргинален ли е?Да не е нещо Али Афтър Маркет
SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщениеФара оргинален ли е?Да не е нещо Али Афтър Маркет
Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Джамбазите не пръскат фаровете с лак, а ги полират некачествено. Всички поликарбонатни фарове имат лак върху тях, който да ги предпазва от UV лъчи и всякакви други външни влияния. При правилно полиране фаровете нямат нужда от други интервенции в рамките на следващите година и половина - две, като след този период не са жълти, а по-скоро леко мътни и им трябва леко полиране с последните 2 пасти може би.
С това се занимавам в свободното си време и много мога да говоря, но от сега един съвет - на ръка нищо няма да стане, а Turtlewax е горе долу малко по-добро от пастите на WS Teleshop...
Comment
Comment