Известие

Collapse
No announcement yet.

Цена на тенекеджийски услуги

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Цена на тенекеджийски услуги

Здравейте, не съм много редовен тука но искам да се посъветвам с вас и тези които имат опит да споделят.

Преди няколко дни ме блъсна предно странично един голф. Огънат е сериозно калника, бронята е силно напукана, капака леко засегнат, фара е здрав!! Утре ми предстои втори оглед от застрахователя. Закарах я при случаен тенекеджия и ми даде цена около 500 лв. Това дали е адекватна цена според вас, защото не съм запознат как вървят цените там?

От удар до удар има разлика.Страничен удар от лада нива ми излезе 100 лв за нова броня, 50 лв за боядисване.Нямаше нужда от тенекеджия.500 лв може да са малко може и да са много.Зависи какво има за оправяне и какво включват тези 500 лв - изправяне на калника, изправяне на капака, лепене на бронята...Калник, броня и дори и капак можеш да си вземеш от форума на приятни цени дори и да случиш на същия цвят и да минеш само с полиране.Моя съвет е допитай се до форума за ремонта, има свестни момчета, мани ги тия случайни майстори, по принцип като видят алфа ,бмв и други такива завишават цените.Ти глей за скрити поражения - рога да не е поддал , главина, полуоска, легло на амортисьора...калник и броня са бял кахър.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от mushkatoto Покажи съобщение
      Здравейте, не съм много редовен тука но искам да се посъветвам с вас и тези които имат опит да споделят.

Преди няколко дни ме блъсна предно странично един голф. Огънат е сериозно калника, бронята е силно напукана, капака леко засегнат, фара е здрав!! Утре ми предстои втори оглед от застрахователя. Закарах я при случаен тенекеджия и ми даде цена около 500 лв. Това дали е адекватна цена според вас, защото не съм запознат как вървят цените там?
      То и аз не съм много редовен тука, ама ако ми трябваше някаква помощ, то бих написал къде е това "там" и къде е това "тук". Също така една - две снимки биха били много по показателни за щетите, отколкото субективни описания.
      Кой е застрахователя?
      По Каско или по Гражданска отговорност ще се плаща?
      "Случайният тенекиджия" в Сандански ли е или в Севлиево?
      Та... не приемай написаното за заяждане(просто го подмини), напиши подробности и сложи някоя и друга снимка ако искаш адекватни отговори.
      Успех!
      ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
      ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
      ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
      ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

най - добре пробвай с няколко майстора и сам прецени вече къде колко ти казват. Както казват колегите - от удар до удар има разлика. Средната цена на елемент е 100тина лева всичко. Но ако ти е по голям удара може и да се вдигне леко.
        Алфа Brera 2.2 JTS 185 к.с. - новото бижу
        Алфа GT 1.9 JTD 16V 150 к.с - бившата красавица
        Алфа 147 1.9 JTD 8V 115 к.с. + чип ~140 коня под капака бивша красавица
        Алфа 145 1.9 JTD 8V 105 к.с - първата любов

Comment

Ако автомобилът ти е 147-ца, то виж дали нов калник няма да ти излезе по-евтино отколкото да плащащ за изчукване+китосване.Боядисване е ясно, че ще има и в двата случая.

Ето два сайта за сравнение на цени на калници за 147-ца, но съм ги дал без да конкретизирам вид двигател и конски сили:

1. http://www.autozona.it/it/shop/carrozzeria/categoria-parafango/parafango#facet:&productBeginIndex:0&orderBy:2&pag eView:list&minPrice:&maxPrice:&pageSize:&:&

2. http://olx.bg/ad/alfa-romeo-147-novi...tml#56917d53be

3. http://olx.bg/ad/chasti-za-alfa-147-...tml#94fa97bbae

Ако не ти отърва, купувай нов калник и толкова.

Лично моето мнение(от което най-вероятно не се интересуваш) е, ако калникът е само леко надран или натиснат и не се налага толкова изчукване колко съвсем леко китосване за заглаждане на козметични неравности давай на майстор да го китоса.

Ако обаче калникът е яко свит/нагънат по-добре нов калник, ще ти излезе и по-евтино и по-добре ще стане.

На много свитите калници им слагат прилично кит, който с времето може да се напука, може да се очупи дори при лек удар с твърд остър предмет и ...

Нов калник ще го грундират и след това ще го боядисат.Кит няма да му слагат...
          Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Не, не е реална цената. Поне за София. Имах подобно премеждие лятото на 2014-та - удър отпред, дясно от едно Буши. Последва смяна на шенкел, преден десен амортисьор, преден десен калник, биалетка, за което евала на Румен и Радко. С боядисване на калник, врата, броня доближих сумата, която си писал. Признавам, че цените на всичко ми бяха намалени.
            145, 1.6 boxer
            156, 2.4 JTD - ex
            Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Здравейте,
              Малко се бях шашнал от цялата работа, че ми беше за първи път но всичко окей и сметките излязоха. Ше споделя опита ако може на някой да му бъде полезен. Прилагам и снимка на щетите.
              Купих нов кланик от Италианеца за 80лв, бронята я лепиха, имаше изкривен рог и пантите на капака за изправяне. Фара остана здрав след удара, не знам как.

За тенекеджийските услуги всичко ми излезна 500 лв, след около месец от Лев Инс по Гражданска отговорност ми изплатиха 650 лв

http://postimg.org/image/6ulow2y9d/

Comment

Working...
              X